México[ˈmehiko]

The new life in North America.

CENTRO HISTÓRICO.

Publicerad 2011-07-27 17:51:56 i MÉXICO

Förrigår var vi i centrala Tampico, som även kallas Centro Histórico. Det är inte så jättestort, men väldigt trevligt & mysigt med sina små plazas (torg) här och där. Med vår fantastiska guide Siboney (haha student på skolan) så fick vi höra lite historier om Tampico, bland annat om hur spanjorerna har byggt upp nästan hela stadens vackraste byggnader. Vi gick iallafall genom butiker och åt goda gatu-snacks (om man kan säga så?). Vi älskar verkligen det mexikanska folket, de är alla så varma och trevliga :)

The Laguna! I denna inhägnad (bakom bilarna) finns det cirka 300 krokodiler. Vi gick aldrig dit för vi ville hellre spendera en längre tid just där, en annan gång. Men fick också veta att den sista personen som räknade hur många krokodiler där fanns var: THE CROCODILE HUNTER! Ni vet han som visades på kanal 5? Jagade krokodiler & egentligen andra djur, över hela världen. Häftigt att han var just där :)
Plaza del Armas, den gula caféterian var byggd av Siboneys farfar! 
El kiosko! Såna här finns överallt i Tampico, det är som en utsiktsplats men kommer inte på det rätta ordet på svenska.
Inuti den katolska kyrkan
På marken ser ni intressanta mönster, samma som Nazisterna använde. Men den betyder ursprungligen LYCKA!
Tampicos längsta man! Siboneys pappa kände honom & berätta hur den här mannen behövde äta 20 ägg om dagen för att få tillräckligt med proteiner. Undrar om det är sant? Hahaha :P
Plaza de libertad
Tróle! Det är majs, smör, majonnäs, lime & het salsa ofcourse
Mexicos viktigaste petroleum!
Karolina hade 3 olika uppdrag till mig som jag skulle utföra i Mexiko, nr 1 var att ta en bild tillsammans med en typisk mexikanare med cowboy hatt, mustasch, skjorta och jeans! UPPDRAG COMPELETED! :D Denna trevliga man var en LÄKARE (hade jag inte gissat på)
Lite New Orleans inspirerad gata...
I Mexico har man en Quinsiniera när man fyller 15 år! Det är som en "sweet 16"  eller "bar mitzva" och så vidare.. Här ser ni typiska klänningar de stackars döttrarna får bära! Haha inget vidare..
Sedan höll några ungdomar en konsert mot våld & knarkkrig som har härjat i Tampico för ungefär 1 år sedan men som har lugnat sig betydligt nu.. Denna staden har alltid varit säker, men 2009 kom det knarkligor som stannade här i ungefär 1 år tills staten införde en massa militärtrupper för att förhindra dessa. Ska försöka fånga bild på deras konvojer nästa gång jag ser några! Men 2011 har varit ett väldigt lungt år, av vad vi har hört :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Merima

Hej! Att blogga är inte precis min grej men jag började med det nu ENDAST för att skriva om min Mexiko resa! Enjoy! :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela