México[ˈmehiko]

The new life in North America.

9GAG.COM

Publicerad 2012-02-25 17:34:35 i ALLMÄNT

.
.
Haha måste dela med mig av dessa roliga bilder. De är tagna från en websida som heter 9gag, vet inte vad det står för men en kväll när jag och Sahar satt och umgicks med Morris så visade han oss denna sida. Haha det är äkta hans humor, men vissa är roliga. :P 
Hahaha de 2 sista är bäst, äkta Mexikansk humor!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
ÖVERSÄTTNING. Anáhuac är det universitet jag studerade på, det är en privat skola där utbildningen är relativt dyr, så rubriken betyder: Anáhuacs studenter
.
Bild:
1: Hur våra kompisar ser oss
2. Hur våra föräldrar ser oss
3. Hur våra lärare ser oss
4. Hur andra universitet ser oss (HAHA)
5. Hur vi ser oss själva (HAHA)
6. Hur vi är i verkligheten
.
.
Sen har en massa mexikanare på facebook lagt upp liknande bilder med andra teman, HAHA så kommer PACO (Francisco) och lägger upp denna:
.
"När strömmen går av.."
1. Hur de andra ser dig
2. Hur din mamma ser dig
3. Hur du själv ser dig
4. Hur det verkligen ser ut
.
HAhahahah!
.

SHORT UPDATE.

Publicerad 2012-02-17 01:47:13 i ALLMÄNT

Hej hej!
.
Kort uppdatering!
.
.
Jag har haft fuullt upp i skolan, har det forfarande. Tenta nästa vecka och en annan tenta veckan efter! Gillar det inte alls eftersom jag bara kommer att stressa :(
.
Zumba kurserna började i helgen! På söndagar håller jag i 2 pass i Vittsjö och ett pass på torsdagar i Kristianstad. Känns skönt och vara back on track!
.
Hmm.. något annat nytt? Nej, förutom att jag även håller på och söker en massa sommarjobb! Hoppas verkligen något företag nappar och blir intresserade :/
.
.
Det var nästan allt jag hade och dela med mig.. har inte så mycket att säga, längtar bara tills tentorna är över.
.
.
Kram kram!

EN VIDEO MADE IN MEXICO.

Publicerad 2012-02-07 19:48:12 i MÉXICO

MÅSTE dela med mig en helt underbar minnesfull video gjord av min nära och kära mexikanska vän Karla Ancira. Hon gjorde denna video dagen innan vi åkte från Tampico, haha för mig hade det tagit mer än en vecka att göra nåtgot sånt! Videon består av bilder och videoklipp från vår underbara tid i Mexiko!
Kvällen hon gav oss DVDn (hon gav mig och Sahar en varsinn skiva) var vi kasnke 8 personer nere hos Morris och hade en "adjökväll" för mig och Sahar. Kommer att lägga upp bilder från kvällen i ett senare inlägg och berätta mer om vad vi hittade på.
När det var dags att se videon från Karla släckte vi lamporna och tittade på Morris stora plastma TV. I början började vi alla att skratta åt bilderna och klippen men mot mitten/slutet av videon bara sprutade tårarna. Allt träffar verkligen hjärtat och Karla är bäst på att överraska en. Man kan inte toppa hennes överraskningar! Det går verklkigen inte. Hon håller fortfarande på idag med att skicka underbara bilder, dikter och brev som verkligen rör hjärtat. Hon är en vän för livet oavsett avståndet.
Inatt berättade jag för henne att jag inte mådde bra osv och hon skrev så många saker som fick mig att tänka om och må bättre, hon har så bra och visa ord. Som sagt, det är en vän för livet.
.
Haha finns så många fina moments i videon. Om jag kunde hade jag berättat om alla bilder och klipp. Ex i början när vi dansar på båten. Det var i Mexico City i en mindre del av huvudstaden som heter Xochimilco (uttalas Soshimilko). Det är en del av staden som brukar kallas för "Mexikos Venedig", haha inte för att man kan jämföra det med Italiens Venedig men det är bara för att det finns en lååång kanal genom distriktet där man åker i olika fina färglada båtar. Och i andra båtar sitter kvinnor och män och säljer souvenirer, finns båtar med mariachi och mat osv. Måste lägga upp de bilderna!
.
Senare finns det ett klipp med när vi dansar. hahaha ni får ursäkta den biten då Karla ställt in slowmotion på när jag är i mitten och går ner, hahaha.. men det var så att vi firade Mexikos nationaldag den kvällen hemma hos oss, och jag visade dem dansen "El baile de la botella" (= flask-dansen) som är vääädigt gammal, kasnke frå 80 talet och mer vanlig i sydamerika. Mina mexikanska vänner kände iaf inte till den.
.
Sen finns det klipp mot slutet, när lite lugnare musik kommer, nästan sorglig, då Karla filmar mig. Haha och det var när vi och Sahar var på Liverpool och jag letade efter Jeans! hahah och så gick jag runt där och pratade brittisk engelska med Karla och låtsades vara någon personal-shopper hahah, minns inte själv vad jag pratade om, men det var kul iaf :)
.
ÅH MINNEN! nu blev jag glad :) MEn saknar min tid där så sjukt mkt. :'(
.
Hajd titta på fina videon nu!  Enjoy! Själv ska jag iväg och träna lite Piloxing!
.

FÖRSTA INLÄGGET I SVERIGE.

Publicerad 2012-02-06 16:50:59 i ALLMÄNT

Hej, det var ett tag sedan.
Detta är då mitt första inlägg i Sverige efter mitt långa resa.
Vill bara skriva att jag inte kommer lägga ner bloggen Än, har en del bilder från resan som ska läggas upp men jag tar det när jag har tid. 
.
Jag har varit hemma nu i lite mer än en månad. Kom den 2 januari. De sista dagarna i New York började jag och Sahar känna hemlängtan både till Mexiko(ja, det är ett av mina hem nu känner jag) och Sverige. Vi ville inte stanna i USA i 2 veckor till. Planen var ju att åka till Los Angeles efter nyår och sedan därifrån, den 15 januari, åka hem.. Konstigt nog kände vi inte ALLS för att åka till California, inte det minsta. Vi funderade faktiskt på ifall vi skulle åka tillbaka till Tampico och överraska vännerna där, haha, och sedan resa därifrån till LA och hem till Sverige, men nej ganska dum idé så vi började redan då leta efter flygresor hem.
.
.
Okej, när jag väl är igång så kan jag passa på att skriva hur det känns nu när jag varit hemma i en månad. Ifall jag vänjt mig, längtar tillbaka, saknar något osv osv...
.
Jo, såhär är det. Jag mår ganska dåligt, är ledsen och är nere. Det är svårt. Fastän det gått en månad sedan jag kom hem så är det svårt. Finns så mycket jag saknar i Mexiko; mina underbara vänner, alla andra sociala, hjälpsamma, varma, glada, pratsamma människor, traditionerna, kulturen och Maten såklart !
Det går upp och ner hela tiden. Så fort jag skypar eller mejlar med någon av mina vänner därborta så blir det så jobbigt. Saknar dem så sjukt mycket. Jag trodde jag skulle komma över det efter ett par veckor men det är lika jobbigt nu som i början.
Aja, men vad ska man göra? Livet går vidare. Jag är så trött på att höra mig själv "klaga" över hur tråkigt och deprimerande det är i Sverige och att jag saknar allt i Mexiko.
.
Det känns verkligen som att jag lämnat en stor del av mig därborta. Det är något som fattas. Det låter så dumt, men jag kan inte förklara. Det är verkligen jobbigt. 
Förhoppningsvis kommer jag åka dit igen och jag kommer träffa mina underbara vänner snart.  InshAllah.
.
Förutom denna "depression" så är allt annat helt oki. Skolan började för 2 veckor sedan och jobbet har också småbörjat. Har haft prova på i Skuryp, Hässleholm, Kristianstad, Ängelholm och denna vecka blir det Tyringe samt Eslöv, sen startar kurserna i helgen! Jag längtar. Känns så bra efter ett pass!
I skolan har vi mkt att göra, en massa grupparbeten, seminarie och tenta snart. Usch. Orkar inte med skolan. Skönt att det är sista terminen men samtidigt läskigt. Tiden går så sjukt fort. 
Första dagen i skolan kändes så konstigt. Jag kunde inte sluta tänka på hur föreläsningarna i Mexiko var. Miljön här är betydligt mycket lyxigare men det spelar verkligen ingen roll hurän lyxigt det är, det handlar om hur människorna är. (ska bli spännande och läsa detta om 10 år och se ifall jag kommer tycka samma)

Nu kommer lite myspys bilder !
Om

Min profilbild

Merima

Hej! Att blogga är inte precis min grej men jag började med det nu ENDAST för att skriva om min Mexiko resa! Enjoy! :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela