México[ˈmehiko]

The new life in North America.

BAJRAM IN MEXICO!

Publicerad 2011-08-31 20:22:07 i MÉXICO

Ja, då var första Bajram dagen igår! Jag var så glad och såg fram emot det! Meen, jag var helt nere under dagen, då jag var i skolan. Kändes så konstigt att veta det är Bajram och jag är inte med min mamma och bror, jag är inte i Sverige där så många firar och grattar en när man ser dem ute, och det kändes som jag var den enda personen i hela Mexiko som känner att det är en speciell dag! :(
Sen när jag såg att Nuna skrev till mig på face att hon var glad att hon och Gaby var hos mamma och firade då fick jag tårar i ögonen. Önskade mer än något annat att jag var hemma den dagen :(
.
Dagen innan (måndagen) så hade vi redovisningar i Negocios internacionales (internationella företag) och vi skulle redovisa om våra födelsestäder. Eftersom jag hellre ville berätta om en av världens vackraste huvudstäder och en stad jag kallar hemma, Sarajevo, så tog jag inte Foca som egentligern är min födelsestad.
Jag berättade om allt från kriget - kulturen -invånare - ekonomin till MATEN! Jag berättade om att ca 80 % i bosnien är muslimer och att det dagen därpå är Bajram och då äter vi mycket baklava till vårt välkända turkiska kaffe. Och så la jag upp bilder på baklava, burek, cevapi, ÅHH fick sån nostalgi kvällen innan jag gjorde min Powerpoint presentation! :( Iaf, detta gav mig en idé om att köpa Baklave på Liverpool (shoppingcentret) till Bajram!! Så efter skolan körde Karla (en vän som har en redovisningskurs med oss) oss till Liverpool och sen till Chedraui för vi skulle handla mat. Jättesnällt av henne!!
.
Eftersom det var första Bajram dagen igår, en mycket viktig dag för mig, och jag var inte med min familj i Sverige så ville jag bjuda hem min familj här i Tampico på middag och fira lite med dem. Jag och Sahar (eller sahar mest) gjorde vår goda tigerräksås med pasta så fort vi kom hem från skolan. Ivan körde oss by the way och hjälpte oss lite med maten säger vi. Hahaha ni skulle bara se som han skalade tigerräkorna. Haha, han äcklades så mycket av lukten så han var så försiktig. Undertiden jag skalade 10 hann han skala 2 hahah! Senare vid 22-tiden kom Mauricio, Karla och Siboney. Karla och Mauricio hade köpt en massa snacks, läsk och en glasstårta från en speciell glassbutik som hon berättat om! Såååå underbara människor!
Vi hade iaf jättetrevligt, jag var så glad att de kom, de förstod att denna dag betydde mycket för mig.
.
OMG jag ser hemsk ut på bilderna, en liten förvarning, men ni får tåla det!! Det är för varmt att ha normala kläder på sig här, haha.
.

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN.

Publicerad 2011-08-30 08:40:06 i MÉXICO

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN svim muslimanima širom svijeta! Želim vam sve najbolje i da Allah Dželešanuhu podari vama i vašoj porodici puno sreče, ljubavi i zdravlja! ♥
.
GLAD BAJRAM / EID TILL ALLA MUSLIMER! ÖNSKAR ER ALL LYCKA ! ♥
.

KARAOKE NIGHT.

Publicerad 2011-08-30 06:56:19 i MÉXICO

Lördagen var en riiktigt seg dag. Vi gjorde typ inget under dagen, inte ens läxor? Enda vettiga var att skypa med Rewa som för en vecka sen anlände till Barbados! Hon går i vår klass och ska plugga i Barbados en termin. Hon är så pass stark att hon åkte dit Själv! Och insha'Allah kommer allt gå bra för henne. Hon hade iaf en del roliga saker att berätta, hahaha! :P Eftersom vi ungefär är i samma tidszon så är det lättare att skypa med henne och keep in touch. Kan tänka mig att detta känns bra för henne, för hon känner sig mindre ensam.
Denna kväll var iaf jag och Sahar bjudna hem till Gaby, hon skulle ha en tjejkväll med karaoke och tacos! Klart ville vi uppleva det med mexikanska tjejer! Vi ringde taxin senare och den hämtade oss kl 19:00.
.
Gaby är en liten jättesöt  tjej som går på skolan. Vi lärde känna henne via Deborah och Idalia (två tjejer som är med i internationella "kontoret" eller vad det nu heter, på skolan). Gaby har ett så fint ansikte, typ världens finaste hy och fin hudfärg, och så har hon så fina drag, fina ögon, kindben, läppar, haha hon är jättevacker! Man kan inte sluta titta på henne ibland, haha, låter så gay.
Iaf, hon bor med sin far, lillasyster och mor vet jag inte. Men hennes farmor bor i ett hus precis vid sidan, så de delar trädgård. Deras bakgård var inte så jättejättestor MEN haha de har Palmer, två stora mangoträd, limeträd och avocadoträd på gården medan vi i Sverige har äpple och päron? hahaha palla.
Medan vi satt inne i hennes hus hörde vi någon ropa "papá.. papá.. papááá!" När vi skulle ner och sätta oss ute på gården så frågade vi Gaby vad det är för pojke som ropar på sin pappa och då sa hon att det var deras PAPEGOJA!? Haha, ofta! Första gången vi ser en talande papegoja. Den såg så oäkta ut, den var så stel, såg ut som en leksak. Haha, papegojan var 40 år och gillade tydligen inte kvinnor! :P Han skrattade åt oss och ibland när ha kände för det så repeterade ibland vissa ord vi sa, sen visslade han också - såna raggnings visslingar. Riiktigt häftigt! Han hette Pancho.
.
Mot kvällen när alla tjejer kom, vi var 7 stycken, förberedde Gabys far all utrustning till karaoken, vi var typ i ute garaget, eller vad man kallar det, vi hade två mikrofoner och tittade påsjöng endast spanska låtar, jag fick välja flera stycken faktiskt eftersom jag ändå känner till en del, haha. Vi sjöng till en del Selena låtar, lite Elvis Crespo, Marc Anthony och några mexikanska.
Vid kl 23.00 var det dags för mig och Sahar att köra hem. Vid ingången till huset stötte vi på Mauricio som hade besök av två vänner varav en vi träffat innan, Alberto heter han. 
Senare under kvällen skrev Mauricio till oss på Facebook chat och undrad ifall vi ville komma ner och titta på en film och klart vi ville. Haha, hans rum var ju så bra att titta film på. Vi tittade på Changeling eftersom jag sedan en månad tillbaka sagt att jag gillar den och att den är lite läskig, och nu finalöy fick de se den. And de tyckte om den vilket är bra eftersom de trodde den skulle vara dålig och ifall de hade tyckt att den är dålig hade de mobbat mig ett bra tag, haha.
.
Gaby :)

Gaby och hennes syster. Kolla in hyn! Helt felfri!
Idalia och Deborah!


Vi kikade in i hennes farmors hus också, för de skulle visa hennes andra papegoja som endast var 6 månader gammal. Jättesöt. Här ovan ser ni en porträtt på Gabys farmor och farfar :) Han såg ut som en typisk mexikan med mustasch :)

Hennes mormor när hon var liten :)

Hemma hos Mauricio!!


Detta är alla hans filmer! Han har 110000!


Jag och Sahar har blivit rappare förresten! Äkta G's, ni ska bara höra oss rappa.

BORDERTOWN.

Publicerad 2011-08-29 08:42:05 i MÉXICO

Tittade precis på en film som heter Bordertown med Sahara öken. Filmen är verklighetsbaserad och handlar om kvinnor som blir våldtagna och mördas i staden Juárez, en av Mexikos farligaste städer. Medan kvinnorna mördas gör regeringen och myndigheterna allt för att nyheterna inte ska komma ut till andra länder.
Handlingen var helt okej men filmen kunde inte vara mer B! Så jag rekommenderar den inte! Den är från 2007 så no wonder att den inte blivit känd, varit på bio osv. Jag och Sahar ska försöka hitta filmen Juárez och ladda ner den, men tydligen är den riktigt äcklig och läskig. Vi är egentligen dumma som vill titta på sådana hemska verklighetsbaserade filmer från Mexiko nu när vi är här, men det får oss att tänka extra noga innan vi går ut, tar en taxi, lär känna nytt folk osv. Imorgon ska vi beställa pepparspray!

.
Filmen var så B att den endast får:
.
av  sombrerosar.
.

MEXIKANSK SUSHI.

Publicerad 2011-08-27 20:23:45 i MÉXICO

Förra veckan efter skolan åkte jag, Sahar, Deborah och Gaby (andra vänner jag ej berättat om) till Kurai - en kina restaurang! Äntligen skulle vi äta sushi! jag hade saknat det såå mtk! Och Sahar skulle lära sig att tycka om det denna kväll haha. MEN tyväärr var det ingen höjdare, i Mexiko kör de verkligen sin egna style. De hade kanske 40 olika sushi sorter och Alla innehöll Philadelphia ost??!?! Omg! De förstörde allt! Haha vill gråta nu när jag tänker på det. Tydligen gillar inte mexikanarna riktig sushi så de hittar på egna sorter. Det fanns allt från "sushi" med philadelphiaost och jordgubbar på, mango, philadelphiaost med avocado och nåt mer, ostron med kapris och philadelphiaost, friterad sushi med griskött(?!), phildelphiaost och någon grönsak till friterad sushi med kyckling, avocado och philadelphiaost! DET ÄR INTE SUSHI!! :@
.
Jag blev verkligen mätt efter att ha ätit några rullar, och det var inte mätt-mättnad utan jag mådde nästan illa haha, verkligen sån äcklig-mättnad, ingen fräsh efterkänsla/smak som det bör vara! Oh haha, kommer maxa sushi när vi åker till USA för där är de duktiga på göra dem! Och inte nog med att de hade philadelphia ost i varje rulle, de hade ingen Wasabi, DUDE!? De hade istället stark salsasås och någon söt chili-dressing man kunde ta- vilket jag INTE gjorde. Ingefäran var rosa, och sojan smakade jättesurt. Asså vill gråta! Rullarna var dessutom varma så de gick sönder när man doppade dem i soja, HAHA.
Karolina, gråt med mig? :(
Priset var 10 rullar för ca 70 pesos = 35 kr, och då fick man bara 10 rullar av EN sort, man fick inte välja olika.
Efter en vecka ungefär åkte vi hit med Martial eftersom han också älskar sushi, men haha han var såå irriterad och sur, hans kommentar när vi kom hem var (med fransk brytning): We are not eating more food here thats no-mexikan!So, yeah, no sushi for me the coming 4 months!! Buhu :(

UOČI 27. NOĆI.

Publicerad 2011-08-27 08:05:09 i ALLMÄNT


Allahumme inneke Afuvun tuhibbu l-afve fa'fu 'anni'.
'Gospodaru moj, Ti si onaj koji prašta i voliš opraštanje, zato Te molim da meni oprostiš'
.

CINÉAPOLIS.

Publicerad 2011-08-26 20:00:39 i MÉXICO

Buenos días!
Klockan här är 11:40 och jag vaknade för 20 minuter sedan. Vet inte vad det är med mig och mina sov-vanor i Mexiko, jag brukar aldrig sova såhär länge i Sverige, går alltid upp vid 9 därborta. Men iof, vi lägger oss alltid efter 1-2 här, so I guess its because of that.
Medan Sahar är i duschen tänkte jag uppdatera lite fakta och bilder från vår torsdag, sista skoldag i veckan (hihi, vi är så glada över det).
Dagen började med att kl. 12:30 väntade en taxi på oss som skulle ta oss till skolan! Vi har nu äntligen efter att ha varit här i en hel månad hittat ett taxiföretag vi kan lita på och ringa 1 timme innan vi vill någonstans. Företaget heter Paraíso (betyder paradis) och alla deras bilar har AC och chaufförer som man kan lita på. Vi har alltså i en hel månad varit lata och tagit taxibilar som vi sett på gatan, och i onsdags fick  vi reda på att mer än 60% av taxisterna här är "egenföretagare" utan "företagare"-biten. Alltså, de köper eller hyr en taxibil för 300 pesos = 150 kronor per dag och kör runt och picks up people som behöver taxi. OCh deras bilar ser exakt likadana ut som andra bilar, klart, vissa är fräschare än andra med AC, en viss bilmodell osv. Men OMG! asså vi har haft tur som inte hamnat hos någon idiot som hört och sett att vi inte är mexikanare och kört iväg någonstans, Gud vet var. Vi har som tur haft bra och snälla taxichaufförer som varnat oss fler gånger att inte ta vilka som helst, att titta på de bliar som har brickor och äldre män som ser normala ut osv (vilket vi gjort varje gång). Usch, iaf, från och med onsdags ringer vi endast till företaget Paraíso en timme innan ungefär.
Anledningen till att vi tar taxi till skolan är för att det är så billigt! Vi betalar 40 pesos = 20 kr till skolan och om vi delar på 2 blir det 10 kr styck, och ifall Martial hänger med så blir det ca 7 kr! Haha! Och avståndet till skolan är ganska långt, det tar ca 20 minuter att köra dit och chaufförerna kör Snabbt som bara den, riktigt creepy. Och varför vi inte tar bussar är för att de är såå ofräscha! Haha ingen AC, de flesta har inga fönster och dörrarna brukar vara öppna eller så har de inga dörrar, haha! Och det tar ca 40 min med bussen, så taxi it is! Dock kostar bussen ca 3 kr :)
.
Back to our day! Vi hade 4 föreläsningar igår, slutade 20:30, då tog jag, Sahar och Siboney taxin till Cinéapolis (största biograferna i hela sydamerika) och skulle se "Love and other impossible persuits" med Natalie Portman. På bion mötte vi Ilda, en vän till Siboney och hon läser även två kurser med oss.
Mexikanarna tycker att det är dyrt att gå på bio just här eftersom de är de dyraste biograferna, men haha det är ett skämt för mig och Sahar, filmerna kostar 60 pesos =30 kr! Haha, vi har nu bestämt att gå dit en gång i veckan för att det är så kul. De har de godaste snacksen och skönaste stolarna som är så tjocka och mjuka och som man kan luta bakåt! haha :)  Filmen var iaf bra! Jag grät igen :( den var sorglig, en sorglig berättelse, så jag rekommenderar den! När den var slut vid ca 23:30 körde Ilda oss hem och när jag skulle låsa upp dörren till vårt hus var den låst innifrån för kasnke 3dje gången denna månad, och vi har inte nyckeln till det låset. Då ringde vi Mauricio som bor med familjen under oss och bad honom komma ner och öppna. Haha asså han är så rolig, väl där nere ville vi ta lite bilder för att visa er hur det ser ut där, och då bestämde han hur vi skulle posa, ni kommer se bilder här nere. Efter lite modell-lekande  bjöd han hem oss typ för första gången, när vi kom in till hans rum gapade vi båda! Det var så stort och ändå fräscht. Vår fråga direkt var: VArför har vi inte umgåts här nere?! Varför bjuder du aldrig ner oss! Hahaha. Han är rolig, ni måste höra honom prata, han är som en komiker och ska alltid skämta. IAf, han frågade ifall vi ville köra nåt dans-spel likt Wiii eller vad det heter, då hoppade Sahar upp sa ÅÅÅHH JAA! hahaa. Nej men det var kul!
.
Nu ska jag upp och duscha och sen ska vi till Tres Arcos again, fredagar har blivit vår officiella shopping dag, vi tar alltid taxin till tres arcos och liverpool - de finaste och enda (?) shoppingcenter här. Idag måste vi fixa våra naglar eftersom vi för 2 veckor sedan fixade fransk manikyr, vi är verkligen bortskämda :S  Det låter nästan hemskt, men vi har inget annat bättre för oss annars på fredagar !  Aja, hajd ta hand om er! Saknar er! MAMA TEBE SAM NAJVISE POZELILA :( <3

Vi åt tacos på ett gatuställe precis mitt emot skolan (man ser ingången), en taco - liten tortilla med kött kostade 6 pesos = 3 kr! Vår hela lunch kostade 45 pesos tillsammans. Haha ser ni mitt iste, ser ut som en ölburk/cider. Haha
Sen gick vi tillbaka till kafeterian och stötte på Roberto som var överosocial!
Sen kom Ivan och han var också överosocial! Alla pillade på sina mobiler, äkta Pe**s! ncnc.
Men vi älskar Ivan, hahaha han är kär! Han har träffat en kille som han gått på dejt med 2 gånger och kan varken sluta prata med eller om honom! Hahaha


Äkta tjockisar - Karamellpopcorn, Vanliga popcorn med riktigt stark salsa, nachos med varm smält ost och jättestarka jalapeños! Haha Jag tror jag ska införa sånt här i Sverige när jag kommer tillbaka.
Nyheter innan filmen började.


Vår vackra innergård!!


Merima: Mauricio que vamos a hacer? Mauricio: Let's look hot!
Jag körde den, tsssss, oh-ah-oh-ah, your to hot to touch. Hahaha min och Dakes specialare :P

Mauricio: Now look scared!!

Marucio: Now, pretend like you are hitting me!
OBS! jag rör honom inte här som det ser ut som!

ESCUELA.

Publicerad 2011-08-24 07:19:51 i MÉXICO

På tisdagar och torsdagar har vi 1.5 timmes rast mellan  17:30-19:00 och då väntar skolrestaurangen på mig och Sahar. Haha vi brukar alltid köpa något för att experimentera mexikanska snacksen och sötsaker. Hittils har vi inte hittat något vi gillar, allt smakar så B! (mamma som säkert inte förstår "B", jag menar att det inte är i A-klass, utan B-klass, haha, da je umjetno? haha) Helt seriöst. Enligt Sahar som är en Coca-Cola älskare smakar Colan här annorlunda, och ex glass, vanlig magnum är annorlunda. Änyway, på bilden nedan ser ni "molletes" (uttal mojettes) det är varmt bröd med "frijoles" (uttal friholles, det är typ bönsås, bara mosade bönor, oftast mörkbruna) med smält ost. Vi la till stark salsa of course.
.
Sahar älskar sin antibiotika medicin, haha.

Roberto bråkar.

BJUDNA PÅ MIDDAG.

Publicerad 2011-08-24 06:26:46 i MÉXICO

Förra onsdagen bjöd tyskarna oss på middag hem till dem. De tre (Jan, Marisa och Jasmine) bor i ett hus tillsammans med tre AT-läkare från olika städer i Mexiko (Manuel, Victor och en kvinna jag inte minns namnet på eftersom hon inte pratade så mycket med oss).
Efter skolan 20:30 tog jag, Sahara öken, Martial och Siboney taxin hem till dem. Eftersom Sahar inte kunde äta vad som helst då pga magsjukan (mjölkprodukter, stekt och stark mat) gjorde de typ stora köttbullar, vet inte vad man kallar sådana i Sverige, med bröd, grönsaker och en massa såser och kryddor. Nu när jag tänker efter körde de mexican-style med salsorna och kryddorna. (Haha, fick precis reda på de "stora köttbullarna" heter "kufte" på iranska, och köttbullar heter "chufte" på bosniska haha).
Till efterrätt var det piña con yoghurt - ananas med yoghurt :)
Efter maten var det dags för feest! Haha nej men de spelade lite salsa och typisk mexikansk musik så vi dansade lite :)
Det var en trevlig kväll ialla fall! :) Denna vecka har vi bestämt oss att bjuda hem dem och vi tänkte laga vår "välkända" pasta med tigerräksås. Mmmmm det vattnas i munnen bara jag tänker på det.. YUM!
Justeee! Jasmine kan spela gitarr så hon spelade och de sjöng. Omg Siboney sjöng också, vi bad henne sjunga en spansk låt, och hon låter heelt fantastisk. Hon sjunger ju vanligtvis i kyrkan varje dag. Jag ska spela in henne så ni får höra henne, ljuuvlig röst!

Haha, Martial var inte alls bekväm när vi tog denna bild :p

HOSPITAL.

Publicerad 2011-08-24 06:05:02 i MÉXICO

Innan jag och Sahar åkte till Mexico köpte jag ett slags drick-vaccin åt oss som heter Dukoral. Det är till för att skydda magen mot främmande bakterier den inte är van vid. Jag tog min samma dag jag köpte vaccinet eftersom man måste ta den i 2 doser och varje dos tar en vecka för att aktiveras. Sahar däremot tog sin första dos samma kväll vi kom till Mexico, sedan skulle hon ta nästa en vecka efter det. Däremot tog hon den 2a dosen en vecka försent och då hade vi varit Guadalajara veckan efter, den hade alltså inte hunnit aktiveras. Och tyvärr var hon magsjuk och led av diarré 2 veckor framåt (ursäkta informationen haha) men hon var ganska dålig.  

Som jag i mitt tidigare inlägg berättade tog Sahar all medicin hon fick av Manuel(läkaren) i kanske 5 dagar och det fungerade inte eftersom medicinen inte hann gå ut i hennes blod förrän hon behövde gå på toa igen (återigen förlåt för detaljerna hahaha). Och när läkaren fick veta detta så tyckte han att alldeles för lång tid hade gått och att ha diarré så pass länge är farligt eftersom man tappar en massa ämnen i kroppen. Med 2 av tyskarna (Jan & Marisa) kom han och hämtade upp Sahar (och såklart mig, haha vi går ingenstans utan varandra) och så körde vi till akuten där han jobbar. Eller okej, han är egentligen en AT-läkare som går sitt sista år nu och han är läser till Navy-läkare, riktigt coolt. På akuten väntade en äldre läkare som undersökte Sahar och de beslöt sig för att fästa sprutan i hennes hand istället hahah. Men eftersom det är ett strikt sjukhus, bland de bästa av alla privata sjukhus (tydligen till för de högst uppsatta i militären) så får han bara erbjuda hjälp till sin familj. Och eftersom han hade sagt att Marisa, tysken, var hans kusin förra veckan, fick vi smyga och ljuga om Sahars situation. Han tog med sig dropp (vet ej riktigt namnet haha) som vi fäste upp hemma vid hennes säng istället. Tänk att hon gick runt med sprutan i handen ända tills vi kom hem? Haha! Och där satt alla omkring henne och vi pratade, skämtade i en timme tills hon fick i all dropp i blodet. Idag mår Sahar bra och är helt frisk!
.
BTW! Haha förra veckan såg vi en mini-ödla springa runt på vår vägg! Överäckligt! Vi låg i våra sängar när Sahar plötsligt ropa: MERIMA! Haha och jag fick panik och ropade tillbaka: VAAD!? utan att röra mig en millimeter, haha jag fick panik, typ 5 minuter senare skrek hon att det var en ödla på MIN vägg, haha hon menade min sida av väggen. Det första jag gjorde då var att skriiika som bara den och hoppa upp på sängen. Jag lovar jag började nästan gråta, det var jättenära. Så stark som Sahar är (not) offrade hon sig och jagade den på väggen med en yoghurt burk i ca 15 minuter! Så snabb var den! Men Sahar var också seg för att hon inte ville mosa den haha. iuuu.
Under hela tiden hon jagade den stod jag på min säng och hoppade och grät nästan, haha så skämmig egentligen men detta var en ödla! När jag ser en mini spindel hemma i Sverige så ber jag alltid någon ta den och ifall ingen är hemma så går jag Inte in till rummet den är i, jag vågar verkligen inte. Jag tror att de kommer snabbt krypa på min arm eller hoppa på mig :( likaså med ödlan, jag vågade inte närma mig den för jag trodde att den skulle hoppa på mig. haha mobbad

LAGUNA.

Publicerad 2011-08-21 19:36:42 i MÉXICO

Innan Manuel och tyskarna gick hem igår bestämde vi att gå till lagunen dagen efter för att se ifall vi hittar några krokodiler! :)  
Denna dag började med att jag, Sahar och Martial tog taxin till "el parque de petroleo" som enligt taxichauffören numera heter "el parque de perros" (perros=hundar). Varför han sa så förstod vi när vi väl gick av taxin. Det var en massa olika människor och famlijer som sålde små valpar på en gata! Puppies! Oh de var så sööta, klart var vi tvungna att hålla i en varsin haha.
Efter att ha torkat av händerna med våtservetter och tagit alcogel såg vi tyskarna och Manuel komma mot oss. Sen tog vi en taxi till lagunen. Ja En taxi, haha vi var 7 stycken! Jag och Sahar satt där framme medan de 5 mosades där bak, haha. När vi kom fram till lagunen satt där en massa människor och väntade på någon "båt"-racetävling. Jag trodde de satt och tittade efter krokodiler eller nåt haha.
Senare gick vi längs vägen och letade efter krokodiler, vi såg bland annat en krokodil, en massa leguaner och sköldpaddor! Haha :)
.
Efter detta åkte vi hem och därefter hämtade tyskarna mig och Martial för att åka till stranden, Sahar stannade hemma för hon mådde dåligt av den starka solen.

Ser ni sköldpaddorna?! Det fanns jättemånga, prickarna i vattnet är deras huvud som sticker ut

Ser ni krokodilen till höger?!

Martial - PIMP - not hahaha

SJUKLINGAR.

Publicerad 2011-08-21 19:00:22 i MÉXICO

Förra lördagen vaknade Sahar dålig, hon hade varit dålig i magen i en hel vecka och fick nog nu. Hon ringde till tyskarna och frågade om tips eftersom en av dem, Marisa, blev magsjuk under helgen vi var i Guadalajara och tack vare att de bor i ett hus med 3 läkare fick hon en massa medicin och dropp som fick henne att bli bra snabbt igen. När läkaren sa att han skulle komma inom en timma hoppade vi upp och började städa! Haha, vår första tanke var -husband material coming! Hahaha.
Denna morgon kom Martial in till vårt rum också jättedålig i magen! Men han hade bara jätteont, han kunde knappt gå med rak rygg, det var så synd :/
När väl doktor Manuel kom (han som hjälpte oss på gymet med blanketterna som vi skulle fylla i!) med Marisa och Jan sa han att han ville ge Sahar en spruta eller dropp, haha och då fick Sahar panik! Det är något hon hade fruktat hela morgonen! Haha helt synd, hon hatar nålar. Hon sa iaf till Manuel att hon vägrade ta något av det, haha och varje gång hon sa det skrattade Martial tills han insåg hur ont han hade i magen haha. Eftersom Sahar var så envis fick hon ca 5 olika tabletter att ta varje dag, pulverdrycker och annan medicin hon skulle dricka några gånger om dagen. Manuel lyssnade dessutom på Martials hjärta men visste inte riktigt vad det kunde vara för fel på Martial, då sa Jan att han också hade lite ont i magen den morgonen och trodde att det var pga en drink han hade smakat som en bartender i klubben de var på igår gjorde. Martial hade tydligen druckit fler "home-made" drinks från baren. (Nej, jag och Sahar var inte ute den kvällen, vi satt hemma och latade oss).
.
Bilder:

1000 MILES.

Publicerad 2011-08-21 07:57:35 i MÉXICO

Förra torsdagen sov Siboney över hos oss. Innan vi la oss tittade vi tre på "White chicks" haha jag ÄLSKAR filmen! Vi bad Martial ladda ner den åt oss eftersom jag och Sahar sjöng "Makin' my way downtown, walkin' fast, faces pass and I'm homebound, lalal la la lalalala...Lalala la la la lalala.." hela veckan, hahaha det är så synd om oss. 1000 miles är iaf förra veckans hit! Vi sjöng den heela tiden, maxade den varje morgon haha.
Senare på fredagen (vi är lediga på fredagar) tog jag och Sahar taxin till Tres Arcos och Liverpool (shopping center) för att go Shoopppiiing! (haha, ni vet då de säger så i White chicks). Vi köpte bland annat två par nya heels :D
.
HAHA update nu en timme senare: Haha vi ska lägga oss nu (kl 01:20) och jag sjöng 1000 miles-låten medan Sahar borstade tänderna och så sjöng jag fram till "walking fast faces pass and I'm homebound" sen sa jag; Yo Sahar! Take over homie! HAHA, och då började hon sjunga county stile! Då kom jag på att jag måste ta med det i bloggen och berätta att hon sedan förra veckan kör sin egna remix av låten, HAHA OFTA man väljer country då?! HAHA men det låter så kul när hon gör det! Måste spela in henne, hon får en 75-årings röst hahahahha! .. yeah,,, that was pretty much all I got.. G night y'all
.
.
Haha, jag lekte fotograf medan Sahar lekte make-up artist och Siboney var modell :p
.

Bilder från i onsdags i skolan när Sahar tjockar sig

UPDATE!

Publicerad 2011-08-20 03:37:59 i MÉXICO

Hola! Buenas tardes!
sorry att jag segat men vi har faktiskt inte haft internet sedan ons-tors och innnan dess hade jag inte tid att blogga eftersom det skedde en massa akuthändelser! Haha Sahar fick åka in till akuten tisdag Natt eftersom läkaren tyckte att hon varit lös i magen alldeles för länge, haha och FInally fick hon dropp som hon vägrade ta en vecka tidigare eftersom hon var så rädd. Denna kväll var en av Martials (fransmannens) bästa dagar, hahaha.. Asså det var inte så serisöst som det kasnke låter, Sahar mådde jättebra och allt men det var bara magen som var litet problem. Vi tror att den håller på och  frisknar till nu! :)
Här kommer lite bilder som jag inte hunnit lägga upp! Och senare i andra kommande inlägg kommer jag lägga upp bilder från natten då Sahar fick dropp :P
.
De 3 första bilderna är tagna från en restaurang kasnke 2 veckor sedan en onsdag kväll då vi åt middag ute på en restaurang efter skolan. Ericks flickvän & brorson mötte upp oss och tillsammans åt vi massa olika rätter. Det mesta smakade helt okej, saknas fortfarange lite.... hmm.. haha kärlek :( Maten är helt enkelt inte gjord med kärlek! That's it! Men billigt var det, blev ungefär 400 pesos för alltihopa = 200 SEK! Kan ni fatta? Det är ju helt sjukt, självklart kan man inte jämföra kvaliten på maten med Europa. Men allt detta för 200 kronor är fortfarande löjligt billigt. Dricks är alltid 10% på restauranger :)

En traditionell & enkel efterrätt.. Stekt banan med socker & grädde. Det är en speciell mat-banan som tydligen endast finns i Mexico I think :)

 

Bilder från skolan!Ivan! Äta honom! En av våra absolut bästa vänner här som vi mest litar på! :)Hemlagad mat!! Kyckling med ris och Mole (såsen) ! Ni måste prova det! ska köpa massor när jag kommer hem :)GUADALAJARA DAY 3.

Publicerad 2011-08-15 06:29:47 i MÉXICO

Dag 3 började med att vi alla försov oss till "Tequila Expressen" eftersom vi var ute under samma natt & kommit hem försent. Dessutom började Tequila Expressen klockan 9.30 på morgonen vilket är tyvärr för tidigt för oss (nuförtiden) :P Haha, men iallafall, vi sprang upp & fräscha till oss snabbt och var vid stationen inom en halvtimme. Väl framme bemöttes alla passagerare av Mariachi-bandet som skulle komma att följa med oss hela dagen. Dessa var så trevliga & glada att folk genast blev på gott humör och ALLA ville ta bild med minst 1 av dem :) Inklusive jag haha. Efter att de spelade en stund hoppade alla ombord tåget & väl på tåget serverades vi frukost och drinkar, ja DRINKAR! Herregud. Tequila shots & Margarita's mitt på morgonen? Mexikanarna älskar sin alkohol! :P  Haha men eftersom jag inte dricker, var inget av det aktuellt för mig. Resan tog väl ungefär 1 timme, vilket gick snabbt eftersom vi prata och skratta en massa hela vägen. På vägen upp till bergen såg vi väldigt fin natur, det var helt magiskt fint :)

När vi kom fram delades vi i olika guide-grupper och vi hamnade med engelsk-talande gruppen (tråkigt) haha men det bara blev så. Fick se allt från hur de skalar frukten (agave) till hur de destillerar fram alkoholen. Mycket intressant! Väldigt fin hacienda (farm). Och vilken utsikt! Bilderna säger verkligen ingenting jämfört med vad man såg däruppifrån. Vackert! Efter guidningen samlades alla grupper i en slags uteplats med tak & scen, samt ett dansgolv. Det var nylagad buffé som väntade på oss med alla typiska mexikanska rätter samt underhållning. Mariachin var väldigt duktiga, spelade otroligt fint.
Hihi, måste bara berätta om den ena mariachin (yngsta) :P När vi satt på tåget gick hela mariachi bandet genom tågets alla vagnar och då den yngste gick förbi oss tittade han riktigt länge på mig och log, haha, direkt därefter slog Sahara öken till mig och bara: OMG!! Såg du som han tittade på diiig!! :O Haha! Men sen när de kom tillbaka till vår vagn och skulle spela och sjunga för oss så kom han fram till mig och frågade efter mitt namn. Han hade riktigt formell spanska eftersom jag knappt förstod något av det han sa. Efter att jag sa mitt namn tog han min hand och pussade den. HAHA som jag smälte, haha, jag lovar jag rodnar nu också, haha. Senare under buffén när de spelade och sjöng tittade han jättemycket när jag filmade och fotade, han log hela tiden och nickade åt mig, haha helt söt. Och sen på tåget påväg hem när mariachi bandet spelade i vår vagn så kom han fram igen och frågade återigen efter mitt namn och då passade jag på att fråga efter hans namn och det var Ramón, haha äkta mexikanskt. Sen frågade han vad mitt "sällskap" (Sahar) hette, helt fint på spanska, jag förstod verkligen knappt vad han sa, han talade så fint! Han frågade dessutom var vi kom ifrån och vad vi gjorde i Mexiko m.m. Efter en liten stunds snabbprat gick han till andra sidan av vagnen för att spela med de andra violinisterna men då sa de att han skulle komma till oss och spela för mig och det gjorde han! Det var såååå fiiiint!   äkta lammkött, sån liten pojke typ hahahahaha så dum jag är. Änyway, det bästa var när vi var framme i Guadalajara, när vi gick av tåget och var påväg ut från tågstationen såg jag honom vänta ute vid alla bilar. Han stod med sina kompanjoner och när han fick syn på mig gick han fram till mig och sa bland annat att han har mycket respekt för mig, och att vi inte känner varandra riktigt men att han tyckte att det var trevligt att träffa mig. Sen gav han mig en vit ros gjord av en servett, jättesöt! och ett visitkort där han hade skrivit sitt namn, nummer och sin email adress och  haha han verkade jätternervös. Innan han sa hejdå la han sin hand på bröstkorgen och tog ett djupt djupt andetag. Asså det var så fint, jag blev verkligen rörd
Detta var iaf ett minne för livet, en mariachi från Guadalajara som blev förtjust i mig :)


Jima! Kom direkt att tänka på en viss person :)

HAHA! Asså vi älskar att flippa med honom. Helt synd :/

Jättefin dans som fick mig att bli tårögd!  Haha titta så söt Ramón, han tittade hela tiden :)
GUADALAJARA DAY 2.

Publicerad 2011-08-14 07:31:48 i MÉXICO

Dag 2 i Guadalajara började med en ÖVERGOD mexikansk fukostbuffé på hotellet som endast kostade 75 pesos = ca 40 kr. Där fanns allt från äggröra som du själv fick välja hur du vill ha den,  "salsa-sallad"-smått tärnad/hackad tomat lök och jalapeños SÅ gott!, taco, potatssallad, pannkakor med sirap, typ 8 olika flingor, yoghurts, frukt, te, kaffe, juice, ja, ALLT möjligt. Servitriserna gick runt oss och frågade undertiden vad vi ville ha. Haha till exempel efter att vi åt upp äggröran så beställde vi pankakor, och efter det tog vi kaffe osv, haha, Mums äkta tjockisar!
Efter frukosten gick vi till en stoor stor marknad som kasnke låg 15 minuters promenad ifrån vårt hotell. Där såldes allt från skinnstövlar till andra läder/skinnprylar, sombreros, skor, mat, grönsaker, frukt, mexikanska delights, FÅGLAR, med mera. Efter det gick vi till ett museum som "used to be" ett hem för fattiga och hemlösa barn för länge länge sedan.. Därefter gick vi vidare till sightseeing-bussarna och tog en buss till en stad i utkanten av Guadalajara som heter Tlaquepaque (uttalas Tlackepacke). Denna stad var så underbar! Den är speciellt känd för konsthandverk som bland annat munblåst glas och keramik. Det var här vi såg mariachisar för första gången! Det var verkligen en fin upplevelse! De sjöng och spelade så himla fint på en restaurang, jag blev verkligen rörd av det. De blev så glada när de såg att vi tyckte om deras musik och att vi ville fota och spela in dem. De log så mycket och nickade, man kunde verkligen se att de är fina och varm människor :)
.
Lite fakta om Guadalajara:
Guadalajara är Mexikos tredje största stad som ligger i västra Mexiko. Det är den största staden i delstaten Jalisco (uttal Haliscko).  Staden är uppkallad efter den spanska staden som också heter Guadalajara, namnet kommer ursprungligen från den tiden då araber styrde delar av Spanien, och betyder "stenarna vid floden" på arabiska.
Det är denna stad som många av de saker vi förknippar med Mexico kommer ifrån, ex mariachimusiken, sombreron och tequilan. Staden är också kända för läderarbeten, speciellt skor samt boots, bälten, sadlar och allt annat som en "charro" (horseman) behöver.
HAHA! måste bara lägga upp denna bild här för att ha den som ett minne. Den är tagen från första dagen i Guadalajara. Det var när vi köpte biljetter till "Tequila Express". Jag och Sahar var sååå sjukt trötta, ni vet hur rastlös, seg och lättroad man blir när man är trött pga värmen. Haha vi kände oss så höga och typ fulla, haha vi satt och fnittra och gjorde en massa fula ljud. Det var här vi började med våra "Proo, proo-ljud", vi härmade nämligen duvor som tros bo ute vid vår toalett på rummet hemma i Tampico. Haha.
Iaf, tycker ni inte att detta ser ut som taget ifrån en film, äkta mexikansk miljö. Väggarna, gallren, träden, haha människorna! haha.
Marknaden


Påväg till museet
Beatriz Hernandez var en mexikansk hjältinna

Han kom först fram till mig och Sahar och sjöng en låt, sen när han blev klar frågade han vilken låt vi ville höra, då sa vi att han själv fick bestämma och spela en välkänd han tycker om och då började han sjunga: Baila-la-la-laa bamba! Haha, så fint :)Tlaquepaque


Capoeira!


GUADALAJARA DAY 1.

Publicerad 2011-08-13 18:35:54 i MÉXICO

Vi åkte torsdag kväll 22.30 ifrån Tampico busstation. Det var jag, Sahar, Ivan, Sandra, Thomás (Sandras belgiska pojkvän), Gaby & Jan. Bussen från Tampico till Guadalajara var riktigt fräsch och resan tog cirka 11 timmar. Det är lika lång tid som flyget vi tog från London – Houston hahaha. Nej men Guadalajara ligger trots allt i västra Mexiko medan vi finns på östkusten. När vi väl var framme checkade vi in på hotellet som låg mitt i centrum. Väldigt typisk mexikanskt. Om man letar efter ett modernt & superfräscht hotell får man oftast leta en liten bit utanför centrum eftersom de oftast är större. Detta var lite mindre, men väldigt mysig! Efter incheckningen promenerade vi kring centrum och det första vi stötte på var en cowboy med häst & vagn (som liknade Askungens haha). För cirka 100 SEK tog vi (7 personer) en 40 minuters rundtur kring centrum där vi fick se en hel del. Staden är jättefin! Jag tyckte om att den var modern men samtidigt väldigt mexikanskt och gammeldags. Det fanns betydligt mer att se där (turistmässigt) än i Tampico som egentligen är som vilken som helst stad. Där hade de höga byggnader, gamla vackra byggnader och många torg. Vi åt vid en trevlig restaurang med också typiska mexikanska rätter. Gott! Sedan vid eftermiddagen tog vi en runda med sightseeingbus. Fanns olika turer och tyvärr valde vi en som visade oss det vi redan hade sett promenerandes haha.

 


Här ser ni Ivan och Gaby haha söta. Bussarna MAXAR sina AC's, så de var förberedda med massa tjocka kläder. Som tur var stoppade jag ner ett par strumpor i min handväska och tog med mig en tjocktröja men det hjälpte ändå inte så mycket! Vi frös ihjäl!
Sahar & Ivan handlar kaffe till mig vid en busshållsplats 2 timmar ifrån Guadalajara. De är mina pedos-slavar :)
Sahars stora dröm är att bli en busschafför när hon blir stor.
Min & Sahars kameror ser ut som skämt jämfört med Jans ?

Sahar var jobbig så vi fick kalla in lite extra hjälp...
Såna här patruller finns överallt i Tampico, tycker det känns väldigt läskigt vartenda gång de kör förbi. Maskerade & tungt beväpnade. Obehagligt! Men tack vare dessa har 90% av knarkgängen som kom hit 2009 utplånats.
Hotellet San Francisco!
Hahaha ser ut som brunsås. Men det är inte ens i närheten! Det är móle. Gjord av olika chili! Man äter det med kyckling och ris gott :)
Flautas (flöjt) - Dessa var riktigt goda!
Horchata! Det är rismjölk med kanel, verkligen dödligt gottttt :D Vi har nästan blivit beroende av det.
Hahaha finn Ett fel i bakgrunden! :)
Reklam för VATTEN!
Reklam för .. glass?  :)

Hahahaha kaktus, internt skämt :P

VAMOS A GUADALAJARA.

Publicerad 2011-08-04 17:59:51 i MÉXICO

Ikväll åker vi till Guadalajara!! Det är Mexikos 3:dje största stad och latinamerikas 10e största stad :) Wohoo finally ska det finnas många sevärdighter, till skillnad från Tampico som exempel är mer som en vanlig stad i Sverige, ingen turiststad dvs. Men Guadalajara! Där ska vi minsann se på saker:D hahah bara för det så kommer vi inte.
Nej men vi kommer säkert ha kul. Det var egentligen Sandra som skulle dit med Thom, hennes pojkvän från Belgien. Hon ville visa honom Mexiko och bjöd även med oss och vår vän Ivan. 10:30 pm åker vi ikväll och kommer hem måndag morgon så vi missar inga föreläsningar! Bussresan kommer att ta ungefär 7 timmar och med våra studentkort betalar vi endast 300kr tur och retur! Hoppas de har WI-FI på hotellet annars hörs vi inte antagligen förrän på söndag mis amigos :)

DAY 2 !

Publicerad 2011-08-04 17:44:15 i MÉXICO

Day 2 in school gick också bra! Vi var i skolan från 13 - 20:30! Hade 4 föreläsningar men dessa var mer intressanta än gårdagens. Vi hade bland annat en föreläsning som handlar om ledarskap och där var vi 32 elever vilket är max antalet. Vi började denna lektion med en lek som handlar om att jobba i grupp, och senare ställde vi alla stolar i en stor ring längs väggen i klassrummet och så skulle vi presentera oss själva, namn, karriär och vilken termin man läser, SEN skulle nästa man säga namnet till alla som redan presenterat sig och presentera sig själv, osv, haha det var riktigt kul! Jag var typ nr 25 så jag hade 24 namn att komma ihåg men det gick skitbra, det bara flöt på och jag fick en applåd när jag blev klar, hihi :) De har fina namn här, de vanligaste verkar vara Jerardo, Enrique, Jose-Luis, Karen, Marta, Sandra och riktigt många heter Lopez i efternamn! Är avundsjuk på dem :( haha.
Efter skolan skulle jag, Sahar, Martial och Ivan till gymmet eftersom vi var bjudna till Angels "kalas" men eftersom jag och Sahar slutade ca 40 minuter tidigare tog vi taxin till gymet. När vi kom dit så stötte vi på Jan, tysken, som höll på att bli medlem på gymmet. Då tänkte vi att vi också kasnke borde bli medlemmar för vi tror att personalen börjat känna igen oss och det är ju bara första gången man inte betalar något:P Undertiden vi fyllde i en massa blanketter hjälpte en översnäll kille oss! Jag täntke omg var kommer du ifrån? Heaven!? Haha okej, ska inte överdriva. Men han var så snäll skojade med oss och pratade mycket :). När vi blev klara efter 25 minuter frågade vi honom, vad ska du göra? ska du gymma eller väntar du på någon? och då sa han att han var en av dom som bodde med tyskarna i huset. Haha då fick jag och Sahar sån AHAAAAA-moment! Haha, alltså, tyskarna bor i ett hus med 3 andra mexikaner som också studerar på IEST. Undertiden vi höll på att bli medlemmar på gymmet så missade vi hela Zumba passet! Great! Den kvällen hade hon också "danza da maozinha"! :) Efter att vi bytt om gick vi till enorma piñatan! Och alla fick slå på den, Ángel var helt söt, han kom fram till oss och sa "las suecas" och gav oss stora pinnen man ska slå piñatan med. Det tråkiga var att han inte hade något godis i den, palla, haha. Senare gick vi upp till "dansavdelningen" där vi sjöng för honom och åt tårta. Haha ni kommer nedan se en bild på tårtan, GRÖN! haha kändes så fel att smaka den eftersom den säkert var full av en massa kemikalier.
Efter lilla kalaset gymmade vi i någon timme och därefter, helt svettiga, körde vi (jag, Sahar, Martial, Ivan och Erick - från igår) till ett gatumatställe där de gjorde tamales (deg gjord av majs fylld med exempel kyckling, chilisås, potatis eller kött, ris och mole(en speciell mexikansk sås)). Tamalesen serveras i bananblad som sedan ångkokas. Det var faktiskt helt oki, gott med majssmaken men som jag nämde i mitt tidigare inlägg - det är Salsorna som ger all smak!
Sedan körde vi hem till oss, bjöd även hit Siboney och Mauricio nerifrån och umgicks och åt. Jag älskar våra vänner här! De är verkligen underbara!
Hoppas det är bra med er! Jag saknar mina vänner i Sverige! <3

Roberto, en halv amerikan-halv mexikan vi lärde känna i skolan ger inte upp när han ska säga mitt efternamn, haha så han skrev det på sitt vis, hur han hade stavat det, ni ser det här nedan. Haha sen ändrade han H:et till J haha!

TACOS MEXICANOS.

Publicerad 2011-08-04 07:52:06 i MÉXICO

När jag, Sahara öken och Martial le french guy slutade skolan, kl 20.30 (!) och var påväg att ta en taxi ute på gatan så kom en vän till Brenda (och han hade tydligen en föreläsning med Martial) joggande mot oss och frågade ifall vi ville ha skjuts hem, men vi tackade först nej eftersom vi skulle till stormarknaden Chedraui och handla. Men han insisterade på att köra dit oss, därefter äta någonstans och sedan köra hem oss. VAR STÖTER MAN PÅ SÅDANA MÄNNISKOR?! Inte i Europa iaf!  Den här killen heter Erick Sanchez och han läser finansiell ekonomi och jobbar på Waterhouseprice Coopers! Riktigt bra kille :) Medan vi handlade på Chedraui lovade han att komma hem till oss och laga mat eftersom han enligt sig själv är en bra kock, så we will see 'bout that :P Senare tog han oss till en Äkta typisk mexikansk restaurang där de bland annat serverar Tacos och Tortas. Vi tre som inte hade ätit riktig god mexikansk mat kunde inte vänta tills att få smaka de omtalade tacosen! Vi beställde 4-5 tacos var eftersom de är så små och oh my de var verkligen jättegoda! Från skala 1-10 fick de en 8:a vilket är bra! Enda felet var att köttet inte var tillräckligt kryddat, eller okej, typ INGEN mexikansk mat är varken kryddad med kryddor eller salt vilket är helt sjuk eftersom svensk tacos verkligen är välkryddat med goda kryddor! Här är det de olika salsorna (såserna) och jalapeñosen som maten kryddas med, det är därför de har det framme överallt!
Torta (istället för tortilla så har man bröd, och detta är pan frances (baguette) )

Här har vi 3 olika sorts salsor, den orangea är en slags jordnötssalsasås med röd chili, den röda är röd chili och den gröna grön chili, alla är starka men jättegoda! Och drinken i blåa glaset är Orchata (typ rismjölk, jättegod! smakar typ risifruttiris) och i det andra glaset till höger är limelemonad med kolsyrat vatten!
Hahaha helt osminkade, vi ser ut som 12 åringar,.. mmmmh, lammkött!

EL PRIMER DIA EN LA ESCUELA.

Publicerad 2011-08-03 22:35:05 i MÉXICO

I mandags hade vi var forsta skoldag! Yey! Haha vi kande oss som tonaringar som skulle borja pa hogstadiet igen. Nar vi gick av taxin och steg in i korridoren var alla elever samlade for att halsa pa varandra efter sommarlovet. Snacka om att kanna sig uttittad, hahaha, dock inte pa ett sa illa satt. Vi motte vara vanner direkt vilket ar fordelen med att ha kommit till Mexiko en vecka tidigare an vad som behovdes! 

Det roliga ar att vi verkligen kanner oss som tonaringar igen. Rasterna spenderar vi tillsammans med de andra ute pa skolgarden och folk springer fram och tillbaka till kiosken och koper klubbor, godis, chips och annat :P Kanske var det sa i hogskolan ocksa, men anda inte pa samma satt haha...

Forelasningarna gick bra! Salarna ar ratt sma, men det ar inte alls manga elever i varje kurs. Och som tur har de alltid AC'n pa, dock fryser jag SOM SATAN medan Sahar njuter hahaha! Vad kan man mer saga? Lararna verkar alla helt okej, dock talar vissa valdigt snabbt & darfor hinner vi inte forsta allt annu. Men de sager att det kommer bli battre med tiden. Denna veckan ar bara introduktioN typ! :)

CINEMA & RAMADAN!

Publicerad 2011-08-01 09:23:04 i MÉXICO

Igår (söndag) skulle vi egentligen till stranden med bland annat tyskarna men eftersom det spöregnade nästan hela dagen så fick vi ställa in den planen. Istället var det storstädning här hemma som gällde för mig Sahar och Martial vilket känns jättebra eftersom det är Ramadan idag!! Jag tyckr det är så tråkigt och synd att jag missar hela Ramadan med mamma och bror men vad ska man göra :/ Jag älskar just då man håller på och blir klar med maten och ska bryta fastan med familjen. Känns så bra i hela kroppen och hjärnan. Jag känner mig så frisk och ren på något sätt. När jag tänker på fasta och Ramadan så tänker jag på vinter, snö, mörker och vakra arabiska låtar om Islam = helt fint och mysigt haha :) (why winter? - just eftersom det var vinter de senaste åren det var Ramadan)
Okej, tillbaka till vår dag idag! Vid klockan 19.00 tog vi taxi till största biograferna i Tampico och mötte upp Siboney. Vi tittade på en JÄTTEFIN film som jag inte minns namnet till. En amerikansk romantisk film som fick mig att gråta! :( Det var en tjejfilm, typisk amerikansk men den fick både mig och sahar att bli tung i hjärtat. Vi blev verkligen rörda av den. Martial däremot var jättebesviken haha, jag tyckte så synd om honom som fick följa med och se denna film. Nästa gång får han välja! :)
Idag börjar skolan! Vi kommer gå kl 16:00 - 20:30! Wish us good luck och GLAD RAMADAN! :)
Cheesedipsåsen var Dödlig! Den var så god! Krämig och Varm! De hade även jalapeños, tomat, lök och salsasås som tillbehör till nachosen, popcornen och korven man kunde köpa! Jag och Sahar kommer utan tvekan ta taxin till biografen ofta ENDAST för att köpa nachosen med cheesedipsåsen och jalapeños.

INTRODUCTION DAY.

Publicerad 2011-08-01 08:58:25 i MÉXICO

I fredags hade vi introduktionsdag för internationella studenter! Vi är 2 svenskar, 1 fransman och 3 tyskar. Vi fick mest information om skolan och Mexiko (normerna här). Därefter åt vi lite och spelade ett typiskt mexikanskt spel. Tyskarna verkade jättetrevliga och fransmnannen känner vi ju, han bor med oss. Efter detta stack vi till "Tres Arcoles", ett shoppingcentrum i närheten.  Senare kl 20:00 var det Gym som gällde! Sahar hängde inte med eftersom hon åt för stark mat haha helt synd, men jag och Martial stack och mötte upp Ivan där. Zumban gick bra som vanligt men Stepen dödade mig! OMG! Jag har aldrig kämpat såhär hårt och aldrig svettats såhär mycket. Angél - intstruktören körde verkligen hårt med oss. Jag trodde verklgen jag skulle svimma, jag fick sträcka upp armarna och ta djupa andetag några gånger. Jag var dum och gav inte upp utan jag ville verkligen fortsätta stepa. Det sjuka med step är att man inte inser hur hårt man jobbar förrän man stannar upp i 4 sekunder, det är sjukt! Usch nej jag tittade hela tiden på klockan och ville att det skulle ta slut. Hela jag var helt blöt! Det är så sjukt, det var typ 2 kubikcentimeter på min tröja som var torrt, haha jag lovar! Så ni som funderar på att börja på step - DO IT!
Kl 22:00 var vi klara, körde hem, duschade, fixade oss och gick ut till en nattklub som heter "The Bar". (KAROLINA DET ÄR EN PYRAMID BYGGNAD, jättestor mörk och hög! äkta illuminati, riktigt läskig haha)
Vi hade jättekul och dansade hela kvällen, stället stänger kl 7 på morgonen (sjukt) men vi var där till ca kl 4. Jag och Sahar kommer numera ifrån Barcelona, Spanien, när okända mexikanare kommer fram och frågar. Det är nämligen inte säkert ifall vi berättar att vi är svenskar. När vi skulle hem var vi till och med tvugna att låtsas hoppa in i en annan bil för att folket från klubben inte skulle se vilken bil som egentligen var vår.

HAHA, ÄKTA THE 70'S SHOW!! Sen satte vi på låten och sjöng med, hahaha

Ivan är FEZ hahaha!
Sahar visade de mexikanska tjejerna how its going down i Sverige när tjejer får ont i fötterna!


Vår lilla fina familj <3

DELICIOUS TIGERPRAWNS PASTASAUCE.

Publicerad 2011-08-01 08:58:13 i MÉXICO

VI LAGADE VÄRLDENS GODASTE PASTARÄTT FÖRRIGÅR!
När jag och Sahar storhandlade, typ 2 veckor sen, köpte vi ett halvt kilo tigerräkor. Igår bestämde vi oss för att göra vår efterlängtade pasta med tomatgräddfilssås med tigerräkor. DEN BLEV DÖDLIG! Vi stekte vitlök, gul lök, röd paprika, färsk chili i olivolja. Sedan tillsatte vi tigerräkorna som gav mycket smak. Därefter hällde vi i tomatsås, grädde, stark fisksalsa, stora skedar creme fraische, salt och peppar. Efter att det kokat lite och alla smaker gick ihop la vi i spagettin som vi kokade. DET BLEV SÅ GOTT!! Sen gjorde vi en egen lime-lemonad och jättegod sallad med en massa grönsaker. Jag mår dåligt nu bara jag tänker på det. Nästa gång vi lagar denna rätt ska vi bjuda hit Ivan, Siboney och Mauricio. :)
Efter att vi blev mätta och belåtna fixade vi oss och gick ut igen till "the Bar". Denna kväll frågade klubbens ägare efter mig och Sahar eftersom Ivans vän kände honom och berättade att vi kom från Sverige. När vi gick till honom till VIP avdelningen ville han bjuda på en drink och frågade vilken musik vi ville lyssna på. Eftersom vi inte dricker tackade vi nej till det men sa att vi tyckte om reaggeton, och det fick vi, haha! :P
Martial hackade alla grönsaker och hjälpte till att skala tigerräkorna. Han är fransk, han kan sånt ;)


Såhär tvättar vi våra grönsaker!Det ser helt torrt ut på bilderna men det var helt perfekt!BIG POOL.

Publicerad 2011-08-01 08:27:23 i MÉXICO

I torsdags blev vi inbjudna till Ivans vänners enorma pool. Eller okej, en av tjejernas moster bodde i ett fint radhusområde och i mitten av radhusen fanns det en stor privat pool. Detta var ett radhusområde där det fanns grindar runtom och för att komma in var man tvungen att lämna in sitt ID-kort till vakterna som stod vid grinden. Vi var där kanske i 4 timmar och badade. En jättesöt liten flicka, kusin till tjejerna, Abril 6 år, var också med och lekte med oss. Haha jag och hon blev helt tighta, jag lekte med henne, vi pratade på spanska och hon bjöd mig till sitt kalas i december, haha helt söt! Jag är helt stolt, made a new friend - 6 years old, haha.


Om

Min profilbild

Merima

Hej! Att blogga är inte precis min grej men jag började med det nu ENDAST för att skriva om min Mexiko resa! Enjoy! :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela