México[ˈmehiko]

The new life in North America.

LONDON DAY 1.

Publicerad 2011-06-29 12:05:00 i RESOR

SÅ DEPRIMERANDE ATT KOMMA TILLBAKA HEM TILL SVERIGE! LONDON REALLY WAS GREAT!

 

Jag kom hem igår på eftermiddagen, det första jag gjorde var att lägga mig och det var vid kl 14 och jag vaknade imorse vid 09 - that means att jag sov i ca 20 timmar! Sjukt! Men detta är mest pga att vi var uppe hela natten och sov lite på flygplatsen för att vi skulle checka in kl 5 på morgonen.

Jag är dock glad att vi valde resan hem just vid den tiden :)

 

Jag vet inte ens var jag ska börja, jag hann se så mycket i London! Jag åkte iaf i onsdags med en vän. Resan var helt spontan, vi bokade biljetter ca 5 dagar innan avresan. Jag var först helt tveksam på om jag gjort rätt som bokat resa till London när jag ska flytta till Mexiko om 20 dagar, men det visade sig vara ett mer än rätt beslut!

Okej, jag vet verkligen inte var jag ska börja! Vi kom till London på förmiddagen, åkte till Piccadilly Cirkus och kollade runt, pratade med folk osv. Vi gick även till China Town som låg där och åt buffé på en mindre restaurang. Det bästa: Vi sätter oss, kyparen kommer fram och ger oss "dryck-menyn", de hade kasnke 15 olika drycker, sedan på halva a4 menyn står det med tjocka bokstäver deras policy. HAHA omg, det stod bland annat att ifall kunderna inte äter upp all mat som finns på talriken så har de rätt till att böta en på 0,50 pund per kasnke 50 ml! Sen stod det att de har rätten till att be kunderna gå ifrån restaurangen efter 45 min! Haha OMG som vi stressade! Efter att min vän tog sin andra portion så insåg hon att hon inte kunde äta upp allt. Hahaha hon bara Merima jag orkar inte äta mer, hjälp mig! Så såg vi att vi hade 10 min på oss haha soom vi Skyndade oss!! hahaha vi dog av skratt så cp det var haha.

Senare under dagen letade vi upp vårt vandrarhem som låg 1.7 km ifrån centrum vilket är riktigt nära! När vi kommer dit händer Värsta grejen. Det var så att personalen inte kunde hitta oss i deras datasystem. Vandrarhemmet var FULLBOKAT och de hade inte fått information om vissa som hade bokat boende där. Så vi fick vänta i 6 timmar på att få ett cp rum! Det kom folk hela tiden och de fick också vänta. Detta var hemskt, vi var så trötta och sov i lobbyn medan vi väntade på ett rum. Inte förrän vid 22-tiden fick vi vårt rum där vi fick DELA säng! Katastrof.. men det gick bra ändå. Eftersom vi inte fanns i deras datasystem fick vi först checka in varje morgon och sedan checka ut igen på eftermiddagen, detta betyder då att vi bytte rum varje dag under de 4 dagarna vi var där.

Så ikväll ska vi mejla hotels.com och kräva pengar tillbaka.





BILDER:



































LONDON DAY 2.

Publicerad 2011-06-29 12:04:00 i RESOR

Dagen vi kom till vandrarhemmet lärde vi känna två syskon, Maggie och Michael, som kom ifrån USA. De påbörjade sin lilla Eurotrip i London och skulle sedan vidare till Dubrovnik i Kroatien och därefter Amsterdam. Som tur är, haha, hade de samma bokningsproblem som vi på vandrarhemmet så vi lärde känna varandra :) Efter att vi 4 äntligen checkade in så planerade vi att ses tidigt nästa dag och besöka stora kända byggnader och platser tillsammans som The London Eye, Big Ben, slottet, Oxford cirkus m.m. Det var denna dag vi insåg att Converse inte precis är vandrarskor - vi gick heela dagen utan att ta metron, eller nej, vi tog metron sen när vi skulle hem. Men vi hann se så otroligt mycket! :)



BILDER:


































Vi träffade en vän till Michael från London. De pluggade tillsammans i Nya Zeeland nåt år sedan och gjorde de här två vinerna.








Ladies room





Justee, måste nämna att det var denna dag vi lärde känna Chris från Australien. En 23 årig PILOT! Han checkade in på vandrarhemmet denna dag och kom med i vårt lilla gäng :)



LONDON DAY 3.

Publicerad 2011-06-29 12:03:00 i RESOR

Dag 3 tänkte vi gå och shoppa och se Wimbledon atmosfären (London var särskillt fullt av turister denna vecka bland annat eftersom Wimbledon turneringen spelades) men i och med att piloten från Australien Chris kom med i gänget kvällen innan så beslöt vi oss för att gå samma runda som dag 2 så att han också fick chansen att se de mest kända platserna. Dessutom gick vi till en annan del av London där det inte kryllade så mycket av turister så vi fick chansen att se riktiga Londonbor. Vi gick även heela vägen till Harrods som låg en bra bit ifrån vårt hostel.

BILDER:


















































LONDON DAY 4-5.

Publicerad 2011-06-29 12:01:51 i RESOR

Sista dagen var shopping dagen! Vår lilla grupp delade på sig, amerikanarna och australienaren stack till Wimbledon stället medan jag och en vän shoppade. Engelska pund ligger på ca 10,3 så det var inte alls dyrt. Alla pratar om hur dyrt det är att handla där men det är billigare att shoppa i centrala London än i vilken storstad som helst i Sverige! Nästa gång jag åker dit ska jag ta med mig en tom resväska och fylla den haha. Seriöst.
Vi stack ganska tidigt på morgonen till Oxford Cirkus för att slippa den enorma folkmassan - överskönt! Men redan mot lunchtid började det krylla av folk. Vi gick först till Primark - överbillig Stor butik, som Ullared fast endast kläder, skor och kosmetik. Kön för att prova kläder/lämna tillbaka varor/ kassa var kanske 20 meter långa. Det var fullt med folk! Jag förstår verkligen inte på mig hur folk med småbarn går dit. Sjukt.
Senare kom Chris och mötte oss på stan, haha han var helt söt, gick först helt fel håll men vi hittade honom till slut. Efter att vi åt på Garfukel's smsade Michael och bad oss komma till Camden Garden för att möta upp honom, Maggie och två vänner till honom från London, så vi tog tuben dit. Aa och vad händer när vi Precis kommer till Camden, joo, Michael smsar igen och skriver att han skrivit fel att han menade Covent Garden. Haha damp eller vad? MEN vi var så glada att han smsade fel, detta var typ ödet. Camden var ett stället vi planerade besöka men kände sen att vi inte orkade. Detta ställe var verkligen coolt och unikt! Fuullt med folk, bland annat läskigt folk, haha jag var rädd hela tiden typ:p  Vi stack till Camden Market, det var enormt! Ni får själva se bilderna.
Senare vid kl 19.00 åkte Chris, han skulle tillbaka till Australien. Det var så tråkigt och sorgligt när han stack, helt tomt. Det var mest här vi insåg att det kasnke var sista gången vi alla ses.
Senare vid 21 tiden tog vi fyra våra väskor och begav oss mot flygplatsen. Vi var framme vid 00 och sov där ett par timmar. Det var verkligen ödet att vi lärde känna Michael och Maggie, det är så sjukt. De checkade in på vandrarhemmet i London samma dag som vi, de bokade boendet nästan en vecka innan ankomsten som vi, de hade samma bokningsproblem, de hade flyg till Kroatien samma dag som vi skulle tillbaka till Sverige - samma tid och samma flygbolag! Ofta detta händer. ÖDET. Ofta de också hade flyg kl 7 på morgonen och skulle checka in vid 5. Det är sjukt.
Det var iaf tråkigt och jobbigt att säga hejdå till dem, de var verkligen underbara människor, men insha'Allah kommer vi ses igen!


BILDER:











Dake I wish you were there!! :P
































OFF TO LONDON THEN.

Publicerad 2011-06-22 00:58:09 i ALLMÄNT

Imorgon, eller ja, idag bitti kl 6-7 åker jag och en vän till London! Åh kan inte fatta det, jag som verkligen Älskar britter! Ska gifta mig med Chris Martin, muahaha.. ta honom från Gwyneth Paltrow eller hur hon nu stavar sitt namn.. Chris ska sjunga fina låtar till Mig before bedtime.. aw i WISH.. TÄNK SÅ SER JAG HONOM OCH RESTEN AV COLDPLAY! Hade gråtit sönder, jag lovar., jag hade typ fått panik och grååtit ihjäl. Så mycket älskar jag bandet! :'(
palla skriva detta? aja.. hajd...

SEE YA ON SUNDAY, MATES (brittish accent)



FULLT UPP.

Publicerad 2011-06-21 16:27:36 i ALLMÄNT

Äkta stessdag!
Kom hem från jobbet nyss. Sooom jag stressat sönder idag alltså. Först Zumba med ungdomarna 9:30 -  Passet gick riktigt bra! Jag la till "Dancar Kuduro" ft. Don Omar och det gick jättebra! Senare cyklade jag iväg till stan, köpte allergi tabletter samt växlade lite engelska pund inför min London resa imorgon. Cyklade hem gjorde snabbt hummus till mig och mamma -  haha som vi luktade vitlök haha men den blev riktigt god! Sen stack jag snabbt till andra jobbet, omg på 4 timmar städade jag 7 rum! Men det var skönt att inte sega faktiskt, gillar när man jobbar snabbt! Och nu ska jag till Malmö! Träffa min bror, ska hämta min kamera som han hade med sig i Barcelona, och sen ska vi äta middag. ...mmm, känner för att äta sushi.. men vi får se vad det blir!
Haha jag är helt hypad och glad, inte alls så trött som jag trodde att jag skulle vara efter Zumba passet :)
Hoppas det är bra med er!!

JUST NU.

Publicerad 2011-06-21 10:40:00 i ALLMÄNT

Just nu är klockan 10:40 och jag är helt glad efter att precis haft mitt Zumba pass! (man blir så glad och energifull efter passet).  Direkt efter detta ska jag cykla vidare till Sparbanken och do some business.. Sen ska jag hem, duscha, ringa till mexikanska ambassaden i DK och direkt därefter gå till andra jobbet. Kommer vara helt sluuut! Som jag sagt innan så är det riktigt jobbigt att ha Zumba tidigt på morgonen, det förstör hela min dag eftersom jag blir så trött! Men vad ska man göra. I still love it!
Jag hoppas ialla fall att ni är pigga och glada och fått sova ut :)
Haha så skämmig och dålig video men orka bry sig. Prova att hänga med istället! Det är jättekul! Kolla igenom klippet några gånger - memorera stegen och musiken och ställ er sedan upp och prova. Det är verkligen jättebra träning!
Första låten är lite reggaeton/cumbia. De stegen jag kör fram är cumbia steg och de på sidan är reggaeton.
Andra låten är merengue! Då räknar man bara 1-2-1-2-1-2-1-2... lätt att hålla takten :)
Tredje låten är typ pop/r'n'b, Kat Deluna med lite samba-touch! haha :)

TIDSINSTÄLLT.

Publicerad 2011-06-21 08:15:00 i ALLMÄNT

Under dagen kommer lite tidsinställda inlägg, som det här till exempel!
Måste nämna en rolig grej. Igår när jag satt med mamma i vardagsrummet så började hon prata lite om Mexiko, att hon kommer vara orolig, att vi MÅSTE Skypa VARJE dag, osv.. Måste btw skapa ett Skype inlog till henne och fixa cam osv., haha aw :)
I alla fall! HAHA sen helt out of nowhere hon bara: Mimi. det jag mest är orolig för är att du träffar någon därborta och blir kär.. hahah jag ba WHAT?! haha, aw :)  Trodde hon skulle säga något som att jag inte får gå ut sent på kvällen, måste ta hand om mig, inte lita på folk osv.. haha
Hon läser min blogg so -  mamma neećuu! oroa dig inte :) ♥

BÄÄH.

Publicerad 2011-06-21 00:04:47 i MIN VARDAG

Jobbade hela dagen idag på hemmet, OMG jag var helt slut. Asså det är riktigt jobbigt att städa, det känns verkligen i hela kroppen. Efter duschen då jag kom hem däckade jag direkt. Senare vid 7 gick jag och Karolina ut för att springa en runda. Det var såå sköönt! Det regnade också, haha det kändes som att vi var äkta athletes som kör på och springer oavsett hur vädret är, haha..
I skogen såg vi på översöta får och små lamm, ääta dem så söta de var..Haha okej, we human actually eat them..oh så hemskt :(
Haha det var ett lamm som helt plötsligt bara stelnade till, varken blinkade eller rörde sig efter att man klappade det lite. Karolina knuffade lite på det men ingeting hände, haha det stod HELT stilla i kanske 5 minuter. Sen fanns det ett annat gulligt brunt lamm som påminnde om Comviq Cheapet haha., han från reklamen.
BILDEER!

LOPPIS.

Publicerad 2011-06-19 00:59:43 i MIN VARDAG

Idag jobbade jag, Neps och Sven i HIF:s loppis butik! Skitkul faktiskt, de 4 timmarna gick jättesnabbt! Att jobba där- stå i kassan och hjälpa kunder var nästan som att jobba på H&M eller någon annan butik (haha)

När vi var klara gick vi och tjockade oss på en pizzeria med sallad som var övergod! Vi satt där rätt länge, det är riktigt kul att umgås med Sven, haha vår farfar/morfar:P  Senare mot kvällen gick jag och Karolina ut för att jogga, det var såå skönt! glömt hur bra det känns efter en joggingrunda.

 

Nu sitter jag hemma med Neps, hon ska sova över. Jag fyndade 7 VHS filmer på loppisen - mindre än 10 kr! haha :) Så vi tittar på 40 days& 40 nights nu, sen blir det Honey, I shrunk the kids, haha äällskar 90-tals filmer!

Hoppas ni haft en härlig lördag!! :)

 

JOGGING.

Publicerad 2011-06-18 18:00:59 i ALLMÄNT

Nu ska tjockisen ut och jogga lite!
.. kommer säkert stanna upp efter 45 meter för att andas..

SLEEPOVER.

Publicerad 2011-06-17 18:08:56 i MIN VARDAG

Jobbade idag också, haha ska berätta vad jag gör - jag är städerska och köksa på ett rehab hem här i stan. Detta gör jag när de ringer mig och behöver hjälp och jag har det som sommarjobb.. Asså efter att jag började med detta jobb så insåg jag att det verkligen itne är lätt att var städerska och städa hela dagarna, de är verkligen underskattade! Det är jobbigt för kroppen. Meeen vad gör man inte för pengar!
Ikväll kanske my wife Karolina kommer hit, hon ska sova över. Wieee!, haha. Såg precis att American History X är på 5an ikväll kl 22, älskar den filmen! och därefter visas The Ring 2 kl 00:25. Haha ska tvinga henne kolla på dem!  UUUU Scaaryyy.. Eller så får vi kolla på Jerry Maguire kl 21 på Svt1, den är så söt :)




*Snyft*

WORK.

Publicerad 2011-06-16 17:40:44 i ALLMÄNT

Var och jobbade på andra jobbet idag! Chefen ringde och de behövde hjälp -  Merima to the rescue!
Senare ikväll blir det möte med Medborgarskolan, dansledarna och cheferna ska fika! Haha myspys.
Bilderna från Landskrona igår kommer nästa vecka eftersom min bror tog med sig kameran till Barthelona! ÅH I wish I was there with him nu. Vi hade besökt allt möjligt där, ätit på fancy spanish restaurants, tagit en massa bilder och jag hade pratat español och översatt till honom. Åh :/ NEXT YEAR, aBd!



BARCELONA 05/09


La Sagrada Familia




hahaha så ful bild, men RESPEKT! CAMP NOU!



Las Ramblas

BROR.

Publicerad 2011-06-15 18:00:00 i ALLMÄNT

Han håller på med datorer vilket han älskar som in i. Han har nämligen eget företag..
haha alltid när han frågar mig vad jobbar jag med så säger jag ja men du fixar program åt
olika stora företag.. han bara haha nej? haha och såhär har vi hållt på i 3 år? Det konstiga
är efter att han sagt nej så säger han inte vad han egentligen gör och jag glömmer fråga.. haha..
men det är nåt med System och koordinator.. mer vet jag inte.. Han har iaf jobbat med stora företag som E-on,
Lantmännen, håller på med Volvo nu. Han var i Holland förra månaden och gjorde något där, nu ska han till
Barcelona, och han kasnke ska till Frankrike snart.. Avundsjuk? No, not at all...
Det är så kul när han är hemma och jobbar
Ska berätta lite om min 26-åriga bror and his work. Han håller på med datorer vilket han älskar som in i. Äkta datanörd! Han har eget företag. So what does he do? Haha alltid när han frågar mig vad han jobbar med så svarar jag: Ja, men du fixar program åt olika stora företag.. Han bara haha Nej? Och såhär har vi hållt på i typ tre år, - han frågar jag svarar fel. Det konstiga är att efter att han sagt nej så säger han inte vad han egentligen gör och jag glömmer fråga.. haha.. men det är nåt med system och koordinator.. mer vet jag inte.. HAHA PÅMINNER OM VÄNNER.. What does Chandler work with? alla ba.. ehhh......?
Min bror har iaf jobbat med stora företag bland annat E-On, Lantmännen och nu håller han på med Volvo. Han var i Holland förra månaden och gjorde något där, nu ska han till Barcelona och han kasnke ska till Frankrike snart.. Avundsjuk? No. No, not at all...
Det är så kul när han är här hemma och jobbar, då sitter han i vardagsrummet eller i köket med minst 2 datorer framför sig och pratar i telefon. Nu hjälper han bland annat Volvo i USA, så han sitter och pratar på engelska med en amerikanare och hjälper honom, haha riktigt kul att lyssna :)
Förra veckan när han jobbade hemma bad han mig gå ner till källaren och hämta hans inlines. Så när han hade lunch tog han på sig inlinesen och åkte en runda, haha helt söt. Han är speciell :) Igår kom han hem med värsta golfutrustningen; sån stor golfväska med typ 7 golfklubbor, bollar, med mera. HAN SPELAR GOLF!? haha aww, helt nördig:) Aja, enough skryt about my bro, men jag är verkligen stolt över honom.



Chicago 02/10


Chicago, 02/10


Studenten 06/09


Jag är som sagt jättestolt över min bror! Han har verkligen lyckats i livet och han kan ALLT! Han är så allmänbildad. Oavsett vad, ifall vi bråkar eller tjafsar ofta så är han den viktigaste personen i mitt liv, han är den jag mest bryr mig om och den jag utan någon som helst tvekan hade offrat mitt liv för (och mamma såklart).

ELMA & KENAN.

Publicerad 2011-06-15 15:58:00 i ALLMÄNT

Just nu är jag med den här damen
..och den här herr'n
De sitter probably och mobbar mig just nu (som alltid!) men det gör de bara för att de älskar mig! Aaawwww youu guuuys, you know I love you tooo! :)
Och Nu sitter ni och läser detta (Elma och Keno) eftersom jag precis sa till er att jag lagt upp ett tidsinställt inlägg om er kl 16, hihi :)

LUFFARE.

Publicerad 2011-06-15 01:52:08 i MIN VARDAG

Hej! Kort och snabbt om min dag!
Vaknade vid 8 med svullna och kliande ögon. ORKAR INTE HA ALLERGI! I DONT DO ALLERGIES!? och tabletterna jag tar varje dag hjälper endast till 70%, thats not enough. Ska till apoteket imorgon och se vad de har för ögondroppar. Åh :(  De är lite röda och svullna nu efter att ha kliat dem hela dagen :(
Bäck to my däy! - kl 9:30 hade jag Zumba - kul! Mellan 12-16, haha låg jag i soffan i vardagsrummet och vet inte vad jag gjorde, typ halvsov och "drömde" om bachelor som jag lyssnade på på tvn haha.. Jag var såå trött! Alltid trött och helt slut på tisdagar, tror att det är pga att jag har Zumba så tidigt, 9:30 är för tidigt. 11:00 är lagom.
Vid 16:00 gick jag ut, träffade Karolina. Vi gick en stor runda i ca 3 timmar? haha. Sen gick jag vidare hem till Bethza och därefter gick jag hem till Dake. ÄKTA luffare, kom hem vid kl 23. Men jag var själv hemma idag så hade ändå inget annat för mig.
Bethza, Karolina och Dake är mina tre Bästa vänner! Har bara de tre som är mina närmaste och det är jag övernöjd med! Jag är så glad att jag har dem och jag vet att jag alltid kommer ha dem vid min sida. De är sådana vänner jag verkligen vill ha för livet. Ex. när jag skaffar familj Insha'allah så ska vi umgås mycket, vi, våra män och våra barn.. HAHA AWW :( så fint, ser det framför mig. Men jag är sådan person - hellre har jag få närmaste och bästa vänner än flera ytliga "bästa" vänner.
♥ Jag älskar er tre ♥

Imorgon skulle jag egentligen till min bror i Göteborg, MEN eftersom han har världens bästa jobb så ska han till Barcelona och jobba där i några dagar (berättar mer om hans jobb sen). Så istället för Göteborg blir det Landskrona för att hälsa på min kära kusin. Håll ändå utkik i bloggen, kommer göra några tidssinställda inlägg! :)
NOW BILDER!

Oh yeah! Måste nämna att jag gjorde Övergod hummus idag! Sååå gootttt!

GIRLS.

Publicerad 2011-06-14 11:01:54 i ALLMÄNT




Some girls claim they want a good guy, but when they meet one he is "just a friend". Then they fall for the player and get their heart broken.




Hahaha så sant.

DIRTY SEXY MONEY.

Publicerad 2011-06-14 01:28:49 i ALLMÄNT

För några veckor sedan började jag följa en serie på 5an som heter "Dirty Sexy Money". Jag som egentligen knappt tittar på tv eller följer serier (orkar ex. inte titta på Big Bang Theory och har aldrig sett ett avsnitt av Greys Anatomy) fastnade för denna! MÄKTIG serie måste jag säga. Läste precis på kanal5.se att den i feb-mars visades på onsdagkvällar och att tittarna blev bland de första i världen som fick se avsnitten, serien hade nämligen inte börjat sändas i USA då. Nu har tv bolaget ABC lagt ner serien och de lät inte ens amerikanarna se de tre sista avsnitten! Hur dumt är inte det? :S
Det är iaf endast repriser som visas på 5an nu, måndagar-fredagar 11:45! Dock tror jag det närmar sig mot slutet.
Serien handlar om en advokat, Nick, vars pappa gått bort och Nick tar över hans viktigaste klienter - rika familjen Darling. Denna rika familj är inte lätt att handskas med eftersom de hela tiden råkar ut för problem och olagligheter.
Jag har blivit förälskad i Nick och hans fru Lisa! De är ett så vackert par. Helt classy och perfekt, inte bara utseendemässigt, han är så smart och manlig, hon är också smart och sååå otrooligt vacker! Älskar hennes ansikte and the haircut!

EXAMENSFEST.

Publicerad 2011-06-12 21:14:45 i ALLMÄNT

Igårkväll hade en vän Jhuberly kandidatexamensfest! Det blev en lyckad fest måste jag säga, men latinofester blir alltid lyckade. Det finns inga bättre fester, jag föredrar verkligen dem till och med framför bosniska, har alltid gjort det.

Jhuberly och hans familj lärde jag känna för länge sedan via Bethza. Som jag tidigare nämnt är Bethza min barndomsvän som kommer ifrån Peru, jag har vuxit upp med henne och hennes familj. Jag följde alltid med dem till latinofester och har därmed lärt känna och vuxit upp med fler peruaner.

Nu kommer lite bilder från igårkväll :)

Tack för en trevlig kväll !

O MEIN GOTT.

Publicerad 2011-06-11 17:58:55 i ALLMÄNT

Såå svåår tenta! Jag satt där hela tenta-tiden! 5 timmar! Denna var verkligen mycket svårare och hade fler frågor än ex-tentorna. Pallaaaa.. åh :(  Insha'allah kommer jag klara den!
Jag har damp, sov endast i 2 timmar inatt...eller ja.. imorse? kl 4 iaf..  När jag la mig var det helt ljust ute! La inte ens märke till det då mina persienner var nere. När jag la mig i sängen tog det tid att somna eftersom Fåglarna sjöng för fullt därute. Klockan 4?! Aja, sen gick jag upp 6, för att återigen gå igenom allt plugg.. åh.. vill inte ens tänka på det..
Ikväll blir det latinofest i Eslöv området. En vän har tagit kandidatexamen och det ska firas!
Tror jag ska lägga mig och vila lite nu, börjar få huvudvärk..


Seee yaaah!

TENTA.

Publicerad 2011-06-11 03:34:09 i ALLMÄNT

Nu är klockan exakt 03:20! Time for bed don't you think? Jag har pluggat heeela dagen, suttit inne på rummet från klockan 11 imorse till nu. Då jag tagit pauser har jag gått runt i lägenheten och andats in frisk luft från fönstren?, jag "hann" inte gå ut och ta en promenad vilket jag under hela dagen funderade på att göra, men jag hann faktiskt itne, hade fått riktig ångest i så fall.. Jag missade till och med en väns studentfest :(  
Usch lääängtar till imorgon då mitt sommarlov börjar! Hoppas det går bra på tentan, Insha'allah kommer jag klara den! Wish me luck!
DOESN'T THIS LOOK INTERESTING?!

oh.. huvudvärk...
God natt på er!
Mwwaaah!

40 DAYS.

Publicerad 2011-06-10 13:00:00 i ALLMÄNT

OMG! JAG ÅKER TILL MEXIKO OM 40 DAGAR EXAKT! INSHA'ALLAH!

När jag vaknade och läste smset (det första jag gör när jag öppnar ögonen) Sahar skickade klockan 7(?!) trodde jag att jag skulle svimma. Haha. Jag kan fortfarande inte fatta det. NU känns det mer verkligt.
Yey, detta är mitt första tidsintställda inlägg! Klockan är 12 nu, haha.

ZUMBA INSTRUCTOR TRAINING.

Publicerad 2011-06-10 11:33:55 i ALLMÄNT

Jag är så avundsjuk på BETHZA just nu! Hon är min äldsta vän (barndomsvän) och en av mina närmaste vänner. Just nu är hon i Danmark, någonstans utanför Köpenhamn och tar sitt Zumba licens! Det var exakt 7 månader sedan jag var i Stockholm och tog mitt licens. Det var verkligen en härlig upplevelse! Att få träffa Steve Boedt, en välkänd ZES tränare - Zumba Education Specialtist från Belgien som åker runt i världen för att utbilda nya Zumba instruktörer, var stort!
Han är också en step & aerobic dance intstruktör samt en Nike Elite trainer som medverkar på olika Nike convent.
Steve är så jordnära, rolig, positiv och framför allt Glad! Han inspirerade mig så sjukt mycket i Stockholm! Jag önskar att jag vore som han när jag står framför mina deltagare och dansar. Så engergifull! Men det kommer hoppas jag, tar tid att verkligen släppa loss framför nya ansikten. Efter Mexiko ska jag ge järnet!




HAIRCUT.

Publicerad 2011-06-10 01:46:42 i ALLMÄNT

Jahapp! Då klippte man sig idag.. Ska varken gå ut hemifrån eller fotas på,.. ska vi säga ca 3 veckor? Haha nej skoja, så fult blev det inte.. Klippte topparna och hel-lugg! Luggen blev lite för bred men det växer uut snabbt I hope! Jag ska försöka att inte klaga, blir aldrig nöjd när jag går ut från frisörsalongen.
Måste erkänna att jag inte alls tyckte om det när frisörskan blev klar men efter en stund började jag bli van, då började det se helt okej ut faktiskt. Changes are good!
Men vet inte om denna frisyr just passar mitt ansikte eftersom, som jag sagt tidigare, har världens tjockaste och rundaste kinder när jag skrattar och ler- vilket jag gör ofta! :)
Haha, okej, nu när jag googlade upp lite kändisar med lugg så hittade jag riktigt många! Haha känner mig nästan lite stolt nu :D

VÄSTRA HAMNEN.

Publicerad 2011-06-08 23:36:59 i MIN VARDAG

Efter Amals BBQ i lördags stack jag, Sahar och Rewa till Västra Hamnen för att bland annat experimentera lite med våra nya kameror. Sahar visste inte riktigt ifall hon var nöjd med sin nya Canon G12 (haha skitcoolt namn om man läser det på engelska, nästan som D12, hahaha.. yeah, don't laugh at me..) och jag ville ta fina bilder och fortsätta lära mig min kameras funktioner. Det var jättemysigt att gå runt där i ett par timmar, riktigt skönt. :)






Mörk effekt


Ljus effekt






Bokade tid idag för klippning imorgon. Ska raka av halva högra sidan! :D Precis som Cassie! Har längtat till det riktig länge nu :D Haha gotcha! ..eller inte..  Änywäyz wish me luck :)

BARBEQUE.

Publicerad 2011-06-08 01:05:43 i MIN VARDAG

Ja, då grillade vi i lördags hos Amal i Malmö. Det var Jättetrevligt, Jättevarmt och vi åt Jättegod mat! :)
Där fanns allt från tabbouli, saffransmarinerad kycklingspett, hummus, haloumi ost, marinerade kycklingvingar till lahme-spett med mera! Dog så gott det var! Libanesisk/arabisk mat är ändå bäst.

Readdyy...


Aaaand JUMP!   ..Sahar kan inte hoppa...


Amals pappa to the rescue!


Abbers första matverk! Vi är stolta över dig !








Haha citerar Sahar: "som en flock hyenor runt ett byte"




Rewaa this is the One.. Profilbilden!


Vackra Isra!









GÖTEBORG.

Publicerad 2011-06-07 16:40:27 i ALLMÄNT

Hallå på er. Har inte hunnit lägga in något här, var i Malmö hela dagen igår med underbara tjejer så kom hem ganska sent och imorse efter mitt Zumba pass var jag helt död. Jag är fortfarande helt trött och tror jag fått någon allergi. Den började försiktigt komma i söndags, det kliar i ögonen, i gommen, näsan och jag nyser. Usch riktigt störigt, men kan säga att det nästan var på tiden att nåt weird händer med mig, har typ väntat på det eftersom jag inte haft några problem med hälsa tack gode Gud (knock on wood). Har aldrig varit på sjukhus, opererat något, tagit tabletter, blodprov eller bara kollat hälsan. Jag har alltid varit frisk, hvala Bogu, eller jag hoppas att jag är det! Fast förra sommaren då denna "allergi" började komma var faktiskt första gången jag var på läkarbesök och tog blodprov för första gången! Men doktorn sa att han inte tror att det är något speciellt :S Aja.. ska köpa tabletter imorgon. Palla vara allergisk :S
Här kommer Göteborg!
Ja, i söndags åkte då jag, Sven, Vloreta och Adela upp till Göteborg för att se basketfestivalen och hämta Dake som var domare under de 3-4 festivaldagarna. Vi kollade kasnke på 5 matcher sammanlagt. Det var iaf finaler på söndagen - mest intressant. Bästa var att titta på de som satt i rullstol. Blev helt rörd när jag såg dem spela. Fastän de är förlamade i benen och inte kan gå så håller de sig aktiva och ger inte upp! De var jätteduktiga!

Coolingen Sven-Erik! Ladiees he's single!



HEJA MEXIKO!


Påväg till Vallhalla








Det var fullt med folk !

En annan idrottssal



Sverige kom på 2:a plats!


England vann! :)



Flickor 16, finalen var mellan Tyskland och Malbas - Malmö! Och Sverige vann! wihoo :)





SÅDÄRJA.

Publicerad 2011-06-05 03:01:01 i ALLMÄNT

Jag är såå bäst! Ser ni så mycket jag ändrat i bloggen nu! Utan nåågons hjälp (jo lite nätet) så fixade jag så att allt inte är på vänster sida, avstånd mellan text/bild, headern m.m.. Yey :)
Jag älskar rosa men det blev för mycket nu, orkar inte fixa det nu så ni får lida med nya designen hela dagen imorgon(idag). Har suttit och nördat mig med detta i flera timmar nu, åh är helt seg, ska upp om 3-4 timmar såå vi säger godnatt nu va!  Joj, vet inte ens vad jag skriver :(
AA MEN VI HÖRS DÅ!

Vi ses i Göteboorg! (göteborsk dialekt)

Hajd god natt på er!

GÖTEBORG BASKETBALL FESTIVAL.

Publicerad 2011-06-04 19:10:56 i MIN VARDAG

JAG är sååå stolt över Dake! Hon har varit i Göteborg nu sedan onsdags. What is shee doing up there?! I'll tell you what she's dooin' -hon dömer matcher på Basketfestivalen! Det är en av Europas största ungdomsturneringar i basket. Det är som Gothia Cup, ca 500 lag är med och ca 7000 deltagare spelar ungefär 1300 matcher, och detta är då lag från olika länder i Europa.

Igår när jag pratade med Dake så berättade hon att hon hade dömt en match med LIGA domare! DUDE that's huge! Är så himla stolt över henne! Hon dömer matcher från kl.09 till 21 och det är varannan match i en hall, så hon hinner knappt vila. Men hon är så duktig!
Imorgon bitti åker jag, Sven-Erik, Vloreta och en till tös upp till Göteborg för att hämta henne! Förhoppningsvis kommer vi få se någon match hon dömer. Ska fota ihjäl henne :)  Sen kanske vi hinner dra till Liseberg eller nåt. Haha ska tvinga Sven åka någon berg-och-dahl-bana.. haha NEJ ALRIG! aww., älskar Sven :)  Tror han läser min blogg faktiskt,
HEJ SVEN-ERIK! :D
Träffade honom idag på loppisen, haha helt söt, han är verkligen som en morbror eller nåt, en familjemedlem :)

HAHAHA! Asså jag bjuder på denna!
Detta var typ 2004 ?
Uppsatt hår -check!
Likadana tröjor - check!
Svarta shorts - check!
Likadana strumpor - check!
Likadana skor - check!
HAHA JAG DÖR, såhär är det idag också, vi har allt från samma jackor, jeans, skor till stövlar, m.m ncncnc.. Men grejen är att vi ALDRIG bestämt eller planerat tillsammans i förväg vad vi ska ha på oss, det bara blir såhär haha.

CALL ME MASTERCHEF.

Publicerad 2011-06-04 18:33:22 i ALLMÄNT

Lagade mat åt mig och bror idag.
Voilà !

Pepparkryddad kalvbog med wokade grönsaker, småpotatis och rödvinssås.


Kött fifan!




SONY NEX-5.

Publicerad 2011-06-04 18:02:51 i ALLMÄNT


Anledingen till att jag tar så många bilder så fort jag går ut är att jag har köpt ny kamera! Köpte den Bara för att jag vill kunna ta fina bilder när jag är i Mexiko! Kameran heter SONY NEX-5 och det är en digital systemkamera. Jag är övernöjd med den! Den är bekväm att hålla i, perfekt storlek och snygg som *! Den filmar i full HD 1080p och har 14,2 Megapixel. Så jag rekommenderar den Starkt!
Systemkameror är nytt för mig, så alla bilder blir kanske inte så jättebra, But I'm learnin' and workin' on it! :)



Såhär ser kameran ut



Och här kommer bilderna från promenaden igår med Karolina!


Sen kände Karolina för att nästan bli påkörd av ett tåg...
Efter en stund hörde vi tåget, hon hann Preciis springa ifrån! Haha nej skoja :)


She's holding the sun

ALI.

Publicerad 2011-06-03 23:26:19 i ALLMÄNT

Idag har jag varit effektiv, satt i biblan och pluggade i typ 5 timmar. Drygt var det men det gick! Imorgon planerar jag att fortsätta nörda mig, hela dagen förhoppningsvis för på söndag åker jag upp till Göteborg och på måndag är det grillning i Malmö!
Jag var förresten ute med Karolina ikväll, vi tog jättefina bilder! Hon tog minneskortet så jag lägger upp bilderna imorgon :)
Ska kolla på filmen "Ali" nu med Will Smith på 9an, har konstigt nog inte sett den. Hoppas den är bra och att jag orkar sitta uppe till halv 3.. Åh, kommer inte palla, är verkligen ingen film-människa.. Eller jo om det är en BRA film!
MEN PALLA att jag klickar på "Enter" 55 gånger och det inte händer nåt när jag publicerar inlägget! Så Irriterande, det ser så fult ut! aja..
Muhammad Ali


SIESTA.

Publicerad 2011-06-03 00:12:44 i ALLMÄNT


Siesta festivalen i Hässleholm är igång! Den började idag. Som vanligt hör man hur musiken bombas ända hit till vår lägenhet. OM jag hade känt till några band som spelar så hade jag lätt kunnat sjunga med men tyvärr. 

SAKNAR NEPE! Varför är hon inte här nu! Förra året var jag själv hemma i en hel månad (mamma var i USA hos moster) så Dake var här varje kväll. Vi satt och chillade på balkongen och njöt av livet. Under Siesta dagarna kastade vi vattenballonger på folk som var på väg till/hem från festivalen. Hahaha helt taskigt. Jag blev livrädd när de började hota oss, haha så fort vi (hon) slängde vattenballongerna så duckade vi och gömde oss haha.. aaww :)  ..Nästa dag knackade det på min dörr, min granne som bor under oss undrade vad det var för vatten som rann ner för hennes fönster.. We totally stopped throwing water ballons after that..

Over n' Out!

14 THINGS YOU DIDN'T KNOW ABOUT ME.

Publicerad 2011-06-02 18:16:36 i FACTS ABOUT ME

 

 

 

  1. Spelade piano, från 3:e eller 4:e klass till första året på gymnasiet har jag för mig. Jag kunde bland annat spela "Fallin'"-Alicia Keys utantill och hade uppvisningar ofta men jag tyckte inte om det för att jag alltid blev så nervös.
  2. Föredrar alltid jämna tal. Typ favorittal är 2 och 14, haha skitstörigt.
  3. Jag kan vara jättekänslig. Till exempel när jag lyssnar på vissa låtar eller kollar på sorgliga filmer, ex filmen "PS I love you" kan jag knappt kolla på för jag gråter för mkt haha :(
  4. ÄLSKAR att resa! Okej, who doesn't? Men under 5 år (från 1:a året på gymnasiet) har jag hunnit vara utbytesstudent i Ganderkesee i Tyskland, resa till Prag, Berlin, Bosnien och Kroatien(varje sommar såklart), Spanien, skidsemester i Frankrike, USA 2 gånger, Hamburg, Gdynia/Gdansk och Sopot i Polen och nu ska jag till Mexicoo och därefter USA igen!
  5. Jag har sammanlagt 7 piercingar i öronen! Omg det låter hemskt! Men jag älskar öronhängen! (Ja, jag säger öronhängen, inte örhängen, haha har alltid gjort det:) ) Favoritpiercingen är i tragus!  - Den lilla ploppen man trycker in när man man håller för öronen, haha iuu det låter riktigt äckligt haha. But I love my baby :)
  6. Jag älskar att skriva listor! Skriver alltid ”to-do-lists”, ”to-buy-lists” eller ”to-pack-lists”. Oavsett vart jag ska, om jag ska åka någonstans över en helg eller endast en dag så skriver jag alltid en lista haha. Jag har till och med en lista på mobilen vad jag ska ha med när jag har Zumba pass.
  7. Har stoora koncentrationssvårigheter när jag ska plugga. Det måste verkligen vara knäpptyst när jag ska läsa något, men ibland, eller okej ofta, även om det är knäpptyst så kan jag läsa en mening om och om igen och inte veta vad jag läst.
  8. Har världens tjockaste kinder, haha.
  9. Har aldrig och kommer förhoppningsvis aldrig färga mitt hår!
  10. Hatar ingen människa. Kan inte säga att jag hatar en person. Oavsett om det är någon som gjort mig, min familj eller vänner något ont så kan jag inte säga att jag hatar personen.
  11. Tycker inte om när folk kollar på mig för länge! Haha, spelar ingen roll vem det är -främlingar eller min mamma.
  12. Litar inte på Någon till 100%, varken familj eller bästa vänner. Sad but true.
  13. Tycker att britter är övercharmiga! Allt från deras stil till DIALEKT! Haha helt söta :)
  14. Jag är Jätte lättskrämd och går på allt folk säger, även om det är löjligaste grejen. Men detta vet de flesta redan and you Really take advantage of it! :P

 

THE LETTER!

Publicerad 2011-06-02 14:19:13 i MÉXICO

Hej!
Igårkväll fick jag det efterlängtade brevet, nämligen antagningsbrevet från skolan i Tampíco! Jag och Sahar har väntat på det i månader! Det var så fint skrivet! Jag känner mig verkligen jättevälkommen nu, haha.
Nu kan vi söka CSN bidrag och Visum! Efter sista tentan den 11 juni ska vi till Mexikanska ambassaden i Köpenhamn för att äntligen söka visum!  Ännu one step closer!

Varför valde jag just Mexiko av alla länder i världen?
Jo, det var så att jag först funderade på att åka till Kina faktiskt, haha, men efter ett möte med studievägledaren kom vi fram till att det kanske var bäst ifall jag åkte till ett spansktalande land eftersom det är ett av språken jag läst och kan ganska bra. Det låg sedan mellan Spanien och Mexiko, och eftersom Mexiko är ett land som inte är så vanligt att åka till så blev det det! Dessutom hade Tampíco fått bäst omdömen av studenter från min skola som pluggat utomlands. De hade bland annat sagt att det var tack vare de trevliga och mycket hjälpsamma mexikanerna de trivdes så bra där.

Här kommer lite bilder från staden. Man kan se att det är en mindre och lugnare stad.

ZUMBA OCH PROMENAD.

Publicerad 2011-06-01 00:44:35 i MIN VARDAG

Hej!

Är allt bra med er? Jodå,  hur är det själv Merima? Jo det är jättebra, tack! Haha nej ska inte leka mobbad nu.
Vad har jag gjort idag då? JO, har haft olika träningskläder på mig under hela dagen eftersom jag jobbat (för nya vänner – Jag är Zumba instruktör :) ). Så hade pass idag och sen mot kvällen gick jag och Dake ut en runda. Alltså har det varit en aktiv dag hela dagen, jag har rört på mig men inte böckerna! = ÅNGEST!
Jag måste nämna att Hässleholm inte är en stor stad och att det inte alls finns mycket att göra här. Alla kaféer stänger kl 18 och chansen att se tre människor gå på stan efter kl 18 är liten. Det är en tråkig stad helt enkelt! Så när jag och mina vänner ska ses vad brukar vi göra då? Jo vi brukar ta en lååång promenad runt Hässleholm, eller okej detta är typ bara när jag är med Dake (Eh, hela tiden?). Vi är ute och går i kanske 2 timmar, MINST, inga sitt-pauser utan verkligen går hela tiden och det är inte tyst i EN Sekund, vi har alltid en massa att prata om. Så om ni söker efter mig mellan kl 17-23 så hittar ni mig säkert någonstans utanför Hässleholm :)

Now tillbaka till Zumba-grejen..
Mina Zumba pass närmar sig mot sitt slut vilket delvis är skönt. På tisdag-morgnar har jag Zumba med en grupp ungdomar (20-28 år) som går på socialbidrag. Det är så att det hålls ett projekt här som går ut på att ungdomar som behöver hjälp, både ekonomiskt och socialt, ska gå på olika aktiviteter som bland annat Zumba, yoga m.m. För varje pass de är med på får de socialbidrag från socialstyrelsen. Så en kvinna som är med och håller i detta projekt ringde mig en månad sen och undrade ifall jag kunde ha Zumba med dem en gång i veckan (ni vet man är kändis nu :P ) under 10 veckor och självklart tackade jag ja till erbjudandet!
Jag tänkte på detta idag, eller jag brukar iofs ofta tänka på det efter mina pass och prata med mamma om det– Det absolut Bästa med mitt jobb är att jag bidrar med något bra till deltagarna! Det bästa är inte under tiden vi dansar och rör på oss utan det är i slutet då deltagarna blir så glada, nöjda, energifulla och tackar för passet och säger att det är jätterolig! DET är det bästa med mitt jobb! Att de bekräftar att jag gör mitt jobb bra och att de är supernöjda! Det rör verkligen hjärtat. Jag blir även jätteglad när jag själv ser att mina deltagare utvecklats och när de själva berättar att de märkt resultat på sin rörlighet, taktkänsla, eller att de inte längre har smärtor i kroppen!

Detta jobb har verkligen gett mig så mycket! Allt från att ha fått många kontakter (har haft fler än 100 deltagare) till att vara med i tidningen, vara med på SR radio till ”botning” av scenskräck, haha. Jag har alltid tyckt att det varit pinsamt att prata inför en stor grupp av människor och jag har alltid varit blyg då vi haft redovisningar i skolan. Tack vare detta jobb har ”the stagefright” i princip försvunnit. Denna termin har jag haft 6 olika Zumba grupper i olika städer. Den största gruppen var i Vittsjö där jag hade 40 deltagare! Gruppen var så stor att jag var tvungen att stå på en teaterscen för att prata och ha Zumba med dem. Om vi går tillbaka 1 år så tror jag att jag aldrig hade vågat ställa mig på den scenen och prata med dem.

Jag älskar verkligen mitt jobb! Plus att få pengar för att träna är inte så dåligt! :P

Oj detta inlägg blev lite väl långt! Hoppas ni orkade läsa och att det inte var för tråkigt!

Nu kommer lite bilder från min och Nepes långa promenad och därefter lite Zumba bilder!
Hoppas ni tycker om bilder cause I lööv them! Kommer hela tiden lägga upp måånga bilder här!

 

 

Haha, Dake plockar blommor till sin mamma


 

...ÄÄND JUMP !




Nu lite bilder från min "Zumba karriär" haha

Första sidan i Norra Skåne!

 

SR RADIO KRISTIANSTAD
Vi var övernervösa!



 

Zumba instructor training i Stockholm nov -10

 

Om

Min profilbild

Merima

Hej! Att blogga är inte precis min grej men jag började med det nu ENDAST för att skriva om min Mexiko resa! Enjoy! :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela