México[ˈmehiko]

The new life in North America.

:'(

Publicerad 2011-11-28 08:22:41 i MÉXICO

det börjar närma sig och det gör så ont.
jag vill inte ta förväl av mina underbara nya vänner, jag vill inte ta förväl av detta speciella land.
:'(
Det börjar närma sig och det gör så ont. Jag vill inte ta förväl av mina underbara nya vänner och jag vill inte ta förväl av detta speciella land :'(
Det kommer bli så jobbigt :'(

TEQUISQUIAPAN - luftballong

Publicerad 2011-11-21 20:19:26 i MÉXICO

Den sista dagen i Queretaro gick vi upp 4 på morgonen för att åka luftballong i en liten by en halvtimme utanför Queretaro. Gud vad hemskt det var att gå upp så tidigt efter att ha sovit endast 1 timme samma natt hahaha.. Men det var så värt det! När vi kom fram var det ljust men solen hade inte gått upp ännu. Vi blev bemötta av en man som körde oss till fältet där luftballongerna skjuts upp från. När vi fick syn på allihopa blev jag direkt pigg och kunde inte sluta le för mig själv :) Tänk att få åka luftballong! Det är sånt man gör typ 1 gång i livet? Och i Mexico dessutom? :)


Det var iallafall riktigt avslappnande och en upplevelse för livet att se soluppgången högt ovanför marken. Solen kändes så himla nära eftersom man knappast kunde hålla ögonen öppna utan att bli bländad. Dessutom kom det het luft från ballongen som värmde oss riktigt bra denna kalla morgon :) Jag rekommenderar verkligen alla att åka luftballong en gång i livet! För er som är rädda måste jag säga att det inte alls var särskilt läskigt. Det skakade knappast, utan kändes mycket säkert och lugnt alltihopa. Dessutom är det säkrare än att köra bil, cykla, åka flygplan, you name it! Enligt kaptenen iallafall :) Såhär ser det ut när man kommer fram :)

Min favorit eftersom den påminner om en Twisterglass haha :)


Ballongen Ser man hur lycklig Sahar är? Hahaha :)


Vilken utsikt...


Söta Deborah!

Vi var rätt så många uppe i luften...

El capitán!

Häftigt visst? :)


Vår roliga skugga haha ser ni min arm? 

Svårt att hålla ögonen öppna av värmen? :P


Mmmm nopal, en slags kaktus som det finns massor av i Mexiko.. delikatess ;)

QUERETARO DAY 1.

Publicerad 2011-11-20 23:14:00 i MÉXICO

Queretaro var som sagt underbart! Både staden och sällskapet. Vi var ju trots allt elever från flera ekonomutbildningar i landet. Och IMEF var alltså de som höll i dessa konferenserna på dagen och festerna under kvällen. Dag 1 i Queretaro spenderade vi med sightseeing i centrum & frukost. Därefter gick vi till konferenserna med duktiga kända affärsmän som föreläsare, bland annat Vice Presidenten för NASDAQ. Hur sjukt? Han höll ett inspirerande tal faktiskt. Lyckades även ta en bild med honom. Senare på kvällen tog vi vår privata buss (som vi åkte från Tampico med) mot stället där festen skulle hållas. Usch, det var verkligen iskallt på kvällen precis som i Sverige. Fast här var det åtminstone varmt på dagen :) Festen var jättetrevlig! Hade riktigt kul och folket här är så liiiiiiivliga, alla vill dansa 24-7 hahaha! Det bjöds på jordgubbar doppade i choklad och små brownies samt vitt vin. Så goda browniesen var! Jag vet inte hur många vi maxade .. Hahaha

 

 

Jag och en del av gänget utanför konferenshallen :)

På väg mot centrum! Med vår ansvarige lärare :) och Lezly!!!

Mitt i torget finns en stor känd kyrka som vi tyvärr inte besökte, men den var jättefin utifrån iallafall :) Fanns så mycket fint att beundra här alltså..

Här njöt vi av en god mexikansk frukost!

Turistvagnen, haha alla är helt fint uppklädda eftersom de skulle på konferenserna efteråt..

Dessa stora valven kännetecknar Queretaro. Under 1500-talet tror jag det var som stadens vatten blev förgiftat och de var tvungna att föra in vatten från någon annanstans, därför byggdes valven där vattnet flöda uppifrån :)

Här är vi bara hälften av hela gruppen som åkte från Tampico :)

Med vice presidenten för NASDAQ (han kom hit från Israel för bara några timmar innan föreläsningen, haha hmm inte alls typiskt)

Deborah, jag, Sahar, Kathia <3

Vårt fina hotell! Oh så kär jag är i den alltså, allting var så himla fint & fräscht :)

Innan vi åkte till den stora festen tvingade vi busschauffören att stanna vid ett tacoställe mitt på gatan och där stod vi alla uppklädda och åt något så JOBBIGT som Tacos. Men det satt riiiktigt bra ;) Hahaha!

Festen hölls på någon privat hacienda (gård), det var så himla fint!

Vid 12-slaget började alla sjunga för Sahar!  

Och så fick hon 100-tals varma kramar, även från folk hon inte kände? Hahaha =)

Group - photo!

Som vanligt bildar vi en ring och dansar tillsammans samtidigt som 1 person måste in och gör SOLO hahaha ;P

Och så började vi sjunga ÄNNU en gång för henne, och nu hade DJ'n även fått reda på att hon fyllde år så han satte på en födelsedagsmelodi i bakgrunden och nästan hela festen började sjunga för henne :)

Slut för ikväll! Mot  bussen :)

QUERETARO DAY 2.

Publicerad 2011-11-20 23:13:00 i MÉXICO

Dag 2 bestod av lite sightseeing som vi inte tog bild på, men på kvällen har jag massor av bilder där vi gick en liten spöktur i centrum. I Mexico älskar folk att höra och berätta olika historier om olika legender. Därför finns det massor av legender i vartenda stad och speciellt i Queretaro. Vi bestämde oss därför att gå med på en av dessa legend-turerna. Det var såååå kul :) Det var en man som var utklädd till Miguel Hidalgo (ledaren i självständighetsrevolutionen mot spanjorerna) och han var the storyteller typ.. Han var så cool eftersom han var helt inne i sin karaktär, detsamma gäller alla andra som var med på detta. Utklädda folk gömde sig runt alla möjliga hörn och skrämde folk i ledet :P Vi var kanske 50 personer i detta spöktåget och alla var lika koncentrerade på att höra vad berättaren sa. Haha jag minns så mycket jag skrek, när Deborah gick framför mig höll jag i henne sååå sjukt hårt, har fortfarande dåligt samvete över det, haha :( jag var sååå rädd! Samtidigt som han Miguel Hidalgo pratade, var det skådespelare som levde ut hans berättelse. Så himla gulligt :) Och Queretaro centrum på natten är ännu vackrare än på dagen, alla ljusen reflekteras så fint mot alla gamla byggnader och det blir lite småläskigt, fast mest fint!  Det är en riktigt romantisk stad :)

QUERETARO DAY 3.

Publicerad 2011-11-20 23:12:00 i MÉXICO

Bilderna från Queretaro-resan är väldigt röriga! Så jag har bestämt mig för att lägga upp alla bilder som faktiskt var tagna i Queretaro i var sitt inlägg. Och på dagarna var vi på olika småbyar utanför Queretaro, de inläggen lägger jag upp senare.

Iallafall.. Den tredje kvällen var det dags för en gemensam maskeradfest :D Denna kväll hade vi som mest kul! Alla gick verkligen All in! :) Och jag och Sahar hittade våra dräkter samma dag som festen var. Som tur fanns det flera utklädnadsaffärer i Queretaro. Dock tyckte vi allt var väldigt typiskt och för vanligt som ex. pirat, häxa och djävul, haha så Sahar blandade ihop några olika dräkter och blev till slut en gipsy/zigenare. Roligare än det typiska! Hon hittade en Jack Sparrow peruk, en häftig kjol och en trumma and was good to go ! Och jag var en cancan dansös, typ sådana som i Moulin Rouge filmen. Vi hittade en stor rosa och en svart fjäder som jag under kvällen sydde fast på ett glittrigt pannband, jag köpte även en rosa fjädersjal/halsduk och nätstrumpbyxor, hahah, sååå inte min grej men det var kul! Det var min första maskeradfest faktiskt :)  Vi hade såååååååå kul! Denna fest var inomhus i en stor lokal där vi träffade alla andra skolor och det var kul att lära känna folk från andra städer i Mexico faktiskt :) Här står vi vid hotellrum-dörren !

Hotell-korridoren med tjejgänget :)

Can-can dansare tillsammans med Black Swan!

Tas bilder överallt.. även i hissen hahaha!

Väntar på vår buss i lobbyn, peppadeeeeee till max! =)

Kathia, Morris (hans mask hemsöker oss fortfarande, bokstavligt talat) & Sahar =)

Hahaha killen till höger heter Xavier Limón och han var utklädd till en limón (lime)! Hur klockrent? Hahaha som vi skrattade åt han alltså.. =)

Fred Flinta och hans fru!

Limboooooooo!

Mickey Mouse var också där !

Y-M-C-AAAA!
Lezly vann delad första plats i bästa dräkt (hon föreställer en mexikansk känd tecknad mygga) tydligen en favorit när mexikanarna var barn! :P Här dansar hon med en sak som skulle avgöra om hon kom 1a eller inte. And she rocked it!

Vackra Deborah (rödluvan), Jan (ingen aning), Kathia från 20-talet, Morris som sig själ haha och Fernando som gubben i fantastic 4 filmen :)

MIN HELG.

Publicerad 2011-11-09 22:24:39 i MÉXICO

HEJ!
Kort snabbt inlägg innan jag fixar mig till skolan!
Vi kom hem från Queretaro i söndags ungefär kl 1 på natten. Resan var såå UNDERBAR! Det var första gången jag kände att jag verkligen inte ville tillbaka hem till Tampico. Jag och Sahar lärde kännna så många nya studenter från skolan som vi kom jättebra överens med. Det är så synd att vi inte lärde känna många av dem tidigare! :(
.
Vi var borta i nästan 4 dagar, hela torsdagen, fredagen, lördagen och halva söndagen. Allt var så bra! Vi hittade på så mycket och fick se så sjukt mycket! Vi åkte till bland annat en by som ligger ca 1 timme ifrån Queretaro, byn heter Bernal, och där befinner sig världens tredje största sten på ett berg, den heter "La peña de Bernal" vilket betyder "Bernals sten". Byn var så fantastiskt fin och mysig! Och jag finner inga ord för utsikten mot stenen, den var enorm och det kändes så overklig.
En annan liten by vi besökte heter Tequisquiapan [uttal - teckiskiapan]. Gränderna och gatorna där var att dö för, haha, vart enda en var så otroligt fin och speciell. De var så små och det växte rosor och andra blommor på de färglada byggnaderna.
Åh jag vill verkligen tillbaka! Jag rekommenderar vart enda person som ska till Mexiko att besöka dessa underbara platser. Denna mini helgresa ligger på första plats nu, sedan kommer Isla de Lobos, därefter Guadalajara och sist huvudstaden Mexico City.  Jag uppskattar verkligen och njuter mer av de små platserna än de stora.
.
Sen vill jag säga Bajram Serif Mubarek Olsun! Glad Bajram till er! Jag önskar er mycket lycka, kärlek och god hälsa i livet! :) Och jag hoppasatt ni firat med familj, vänner och en massa god mat!  Själv tillbringade jag min första bajramdag i en LUFTBALLONG! Haha. Det var söndagen då vi åkte till Tequisquiapan innan vi körde tillbaka hem till Tampico.
.
Hoppas allt är bra med er! Jag och Sahar lämnar Mexiko om cirka en månad. Jag vill inte tänka på det. Det är så jobbigt. Till och med Orlando nämner det varje dag, jag tycker så synd om honom. Han saknade oss två så sjukt mycket under helgen vi var i Queretaro, hur kommer han klara  det när vi åker tillbaka till andra sidan jordklotet. Vi har verkligen blivit bästa vänner. Åh haha kommer gråta nu, jag kommer att sakna allt så himla mycket här :( Det kommer inte vara lätt att lämna allt.
.
Nu kommer lite bilder.
'
.
QUERETARO:
.

.
.
LA PEÑA DE BERNAL:

TEQUSQUIAPAN:IMEF.

Publicerad 2011-11-03 00:32:05 i MÉXICO

Ikväll åker vi till Queretaro! Det är en resa som ordnats av internationella ekonomi-utbildningen på skolan. Så att alla som läser den utbildningen får åka dit för att gå på olika konferenser/föreläsningar och samtidigt upptäcka staden och gå på sightseeing! Fast evenemanget är egentligen anlagt av IMEF, en organisation som bjuder in elever från alla skolor i Mexico som inriktar sig på ekonomi för att delta i dessa stora konferenser där de har bokat olika föreläsare osv.
Ser riktigt fram emot detta, kommer bli så kul för att vi redan vet vissa av planerna som står på schemat. Sightseeing, shopping, en stor gemensam middag, en stor gemensam utklädnings fest (temat är att klä ut sig till en artist, jag och sahar har iiingen aning om vilka artister vi ska vara!) och på söndag morgon ska vi åka LUFTBALLONG!! iiiih jag längtar så mycket :D
Nedan kommer lite google bilder från Queretaro. Det stora berget ligger i en liten by (Peña de Bernal) utanför Queretaro som vi har valt att besöka när vi kommer dit. Alla får nämligen välja vilket sightseeing-mål man vill åka till, och jag älskar småbyarna i Mexico så =)


CUMPLEAÑOS DE MAMÁ ♥

Publicerad 2011-11-02 10:01:24 i MÉXICO

.
.
IDAG ÄR DET INGEN VANLIG DAG FÖR IDAG ÄR DET MIN MAMMAS FÖDELSEDAG!!!!

.
Mama, prvi put da ne slavimo ni tvoj ni moj rodjendan zajedno! Nema presenter ove godine :( Al zato ces ti dobiti tvoj present u januaru kad se ja vratim! = Ja sam ti presenten! hihi.. haha nej skoja.. Nej men nadam se da ces fino slaviti rodjendan i da ces biti slobodna sa posla i odmarati i slaviti s prijateljima!
Önskam da sam tu sada, nesta bi roligt hittali på danas :(  Mozda bi otisle do nekog grada, shoppali i kasnije jeli u finom restoranu. Pricale bi i druzile se kao dvije najbolje drugarice.
Haha!, sad mi od jednom nekako kroz glavu proslo kad smo bile u Chicagu, setale kroz "Boys-town" (gay-området). Mi setamo, sjecam se da je bilo taman tamo gdje su imali oko 1000 sushi restauranger, typ pocetka one ulice., Ialla fall mi setamo, i onda ide jedan zgodan momak ispred nas, i gleda u mene i u tebe, taman kad prolazi pokraj nas kaze "hi beautiful", ili nest slicno, nisam sad 100%. Haha i onda smo odma ja i ti pocele: "Meni je to rekao!" -"Neee, menii!, u mene je gledao!" haha.. I kad smo bile u Bosni. Kad smo se vratile iz Mostara, nismo kupile tramvajske karte pa nas policija ganjala., HAHAHA! Mi kofol neznamo bosanski, otisle od policije, a dok bjezimo i okrenemo se vidimo da idu 2 iza nas.. haha, ja sam se takooo bojala tada! Mi zurimo od njih, sakrijemo se brzo iza neke zgrade i pocinjemo se presvlaciti hahaha! I jos kisa pada! Kad smo gotove s the "make-over" (ti uzela moju neku kratku majicu kao magtröja, hahaha i svezala kosu s drugom majicom, prava macka, hahaha) zurimo uza one velike stepenice, i onda dodje momak neki, i gleda u tebe i kazee "Opaaaaa!" Hahahaha! Awww. Saknam te trenutci.
.
Mamma, du är min bästa vän. Du är den enda som känner mig ut och in. Du kan alltid se hur jag mår, hur känner mig och vad jag tänker på utan att jag behöver tala om det för dig. Du vet när något är fel, när något fått mig må dåligt och tvärtom, när något fint och bra hänt mig som fått mig att må bra. Du vet Alltid vad du ska säga när jag känner mig svag och är ledsen. Du tvekar ingenstans när du ska ge mig tips. Med dina kloka, visa och perfekt utvalda ord får du mig att känna mig bra och stark då det behövs som mest.
.
Jag uppskattar allt du gjort för mig. Du är verkligen en godhjärtad och smart människa och jag tackar Allah dz.s. som gett mig den gåvan att ha dig som mor. Du är verkligen speciell, jag är så stolt och tacksam över att det är du som uppfostrat mig.
Du är en kämpare, en krigare, en stark och självständig kvinna som jag är så otroligt stolt över! Vad som än händer så ger du inte upp. Jag har lärt mig mycket av dig och jag vet att det finns mycket mer jag har att lära mig.
.
Mama, zelim ti sve naj naj najbolje. Da ti Allah dz.s. podari puno zdravlja, srece i ljubavi! Sretan ti rodjendan!
Volim te ♥
.

Om

Min profilbild

Merima

Hej! Att blogga är inte precis min grej men jag började med det nu ENDAST för att skriva om min Mexiko resa! Enjoy! :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela