México[ˈmehiko]

The new life in North America.

BRA DAG & ZUMBA IN MEXICO UPDATE.

Publicerad 2011-07-28 09:45:41 i MÉXICO

Imorse flyttade fransmannen in! Haha jag satt vid datorn och höll på att lägga in bilder när Sahar kom in helt cp, hon ba HAn har kommit! Haha, hon var helt chockad. Hon höll på att koka vatten då han kom till köket och sa nåt och hon trodde först att det var jag som kom in haha.
Efter att ha suttit på rummet och lärt känna fransmannen, Martial, kom Ivan, vid 15-tiden och hämtade oss. Vi körde till ett shoppingcenter och därefter tog vi en fika på Starbucks. Senare mötte vi upp Sandra och Tom (de vi var på stranden med igår, mexikanska tjejen med belgiska pojkvännen) på Johnny Rockets. Johnny Rockets är en hamburgerkedja från USA, de serverar jättegoda hamburgare och servitörerna är helt söta och klädda som på 60 talet :)
Efter maten köpte jag och Sahar varsitt par idrottskor till gymmet! Mina är vita och ROSA of course, det är mitt Zumba tema :) Saknar min rosa väska :( men jag älskar mina nya skor! Jag är så glad över dem. Älskar shoppa träningskläder!
Direkt efter vårt underbara köp körde vi hem till oss, bytte om och sedan körde vidare till gymmet!
Längre ner i inlägget berättar jag om Zumba passen.
.
Måste nämna att fransmannen, Martial, verkar jättetrevlig. En helt vanlig smart kille som kommer från Paris och som också är född 90. Han läser finansiell ekonomi och kommer bo i Mexiko i 1 år :)
.
BILDER!


Våra Caramel Frappuchinos på Starbucks, Sahar, Martial & Merima

Ivan & Martial

Johnny Rockets, bästa hamburgarna i Mexiko enligt mexikanarna

Eftersom Ivan är på en diet och vill bygga upp muskler så äter han bara nyttigt. Han fick idag nöja sig med en sallad och vatten! Duktigt av honom att kunna säga nej :)

Älskar dem! Mina är de till vänster, de andra är Sahars FÖRSTA träningsskor! haha. Jag ska lära henne att älska att träna :)


OKEJ, NU OM ZUMBAN I TAMPICOS GYM "SPORT CLUB"
Nu skriver jag detta ur mitt perspektiv, som en licensierad Zumba instruktör, så jag hoppas ni inte tycker att jag är negativ eller tror att jag är mycket bättre!
För det första, OMG, gymmet har ingen Air Condition! Haha så fort man kommer in till gymmet så svettas man! Haha, asså det är så roligt för de har bara enormt stora fläktar som står och blåser haha. För det andra så är det riktigt mörkt där inne, jag föredrar att det är ljust i lokalen medan man tränar.
Nu till Zumban! Det är så att vi har en tjej som är instruktören och som tydligen Alltid är försenad! Haha, passen börjar kl 20.00 men hon kommer alltid 10-15 min sent. Ett pass tog ungefär 40-45 minuter vilket är helt lagom, men klart, hon bör vara i tid! Hon bör till och med vara där och förebereda minst 5 min innan passet börjar.
Nästan alla låtar hon använder är låtar från själva Zumba skivorna, och det vet jag eftersom de sjunger ut "Zumba!" då och då, alltså var det många nya låtar för mig vilket är kul och spännande! :)
Hon hade bra koeografier som inte var svåra att hänga med på, men nu vet jag inte hur exempel Sahar upplevde det eftersom jag är van vid de stegen hon hade med och förväntade mig att hon skulle köra ex 1-1-2, 1-1-2, istället för 1-1-1-1, 1-1-1-1. Haha hänger ni med? Och jag kunde känna av när refrängen skulle komma eller när vi skulle upprepa något steg. (Detta är faktiskt första gången jag går på någon annans Zumba, except då jag tog min licens, det är därför jag är så excited och måste skriva om det!)
Jag vill inte vara negativ och leka att jag kan mer och är en bättre instruktör men jag är bara ärlig nu och säger vad jag verkligen anser. Något jag inte gillade var att hon var så seriös i ansiktet, hon log knappt och verkade inte alls glad, vilket jag tycker är jätteviktigt när man är en instruktör! Det är instruktörerna som ska peppa alla deltagare och få dem att bli glada och ÄLSKA att träna! Men jag måste nämna att det inte är lätt att put on a happy face under hela passet eftersom man håller på och hoppar och dansar så det blir ansträngande, men det går ändå, man lär sig! Sen så pratade hon inte eller ropade inte under passen vilket jag gör. Jag brukar ropa ut"HÖGER" när vi ska byta ben, eller ropa "SALSA SIDOR" när vi ska ändra till salsa, eller "RUNT", "SKAKA PÅ RUMPAN" osv, (haha aww, I miss that). Iaf, det jag vill komma fram till är att när jag ropar upp vissa steg i förväg hjälper jag mina deltagare att minnas och får dem att komma på vilka steg som kommer eller vilken del av låten som kommer så att de lättare hänger med. Jag brukar även peka upp/ner/åt höger/vänster när jag inte orkar ropa upp, och det gjorde hon inte heller. Men det kasnke är för att hon kört låtarna fler gånger och deltagarna vet hur allt går till, men det kommer väl nya människor dit hela tiden? Aja.. SOM sagt, detta är bara vad jag tycker, alla instruktörer är olika och gör olika vilket är bra!
.
Idag hade hon 3 låtar jag har på mina Zumba pass: "Fuego", "Con la pompi pa'arriba" och "Waka waka" och inte för att vara ego men jag tycker verkligen att mina koegrafier är mycket roligare! De flesta av mina deltagare blir så glada och önskar dansa till de 2 sistnämnda låtarna ofta! Men det kasnke är för att jag står där framme och ler och är glad vilket gör låtarna roligare (?). Sista grejen jag vill ta upp är att hon inte hade någon avslappningslåt första gången jag var där, utan sista låten var en jättesnabb salsa som en annan instruktör tog över. Han har oftast "step"-pass. Och han var inte heller en så bra instruktör eftersom han visslade i sin visselpipa hela tiden! Haha, man blev helt förvirrad! Hahaha jag ville bara skratta, men han var jätteduktig på att dansa! Men som ett träningspass tyckte jag han var lite för snabb i fötterna och det hela blev confusing med hans 2034 olika steg i en snabb låt och hans konstanta visslande haha! Det var verkligen komiskt! Men jag älskar honom!, Angel heter han och efter att Ivan berättade att jag också är en Zumba instruktör så kom han fram till mig och hälsade på mig och bjöd mig och Sahar till hans födelsedags"fest" på gymmet nästa torsdag. Han berättade att han skulle ha en traditionell mexikansk fest med tårta och piñata!
Haha idag var vi med på hans Step-pass efter Zumban, OMG så jobbigt det var! Fast man märker inte av att det är så jobbigt förrän man stannar och bara fångar andan. Jag fick då en spykänsla, mådde så illa eftersom jag tog i så hårt! Men jag tyckte att det var jättekul, det var svårt och lite förvirrande men jag kom in i det efter ett tag. Tycker att jag gjorde ett bra jobb för att vara en nybörjare! :)  Angel - instruktören gav oss under passet ett inbjudningskort till hans lilla fest på torsdag. Haha ni måste se bilden här nere, det är den sista. Gissa vem rumpa det är på bilden? Jo, HANS!! DAAMN! haha
.
Som jag sa innan, jag vill inte döma någon, jag vill inte vara negativ men jag är bara ärlig och detta är vad jag tyckte om Zumba instruktören här.
Men måste säga att det var jättekul och riktigt bra träning ! Vi svettades jättemycket men det är också pga att det inte var bra luft där inne, haha. Men ZUMBA EN MEHICO - HERE I COME!
.
ÅH SAKNAR MINA ZUMBA PASS NU :(

(ni får ursäkta min svenska! Klockan är 02:45 och jag är helt slut! Var tvungen att skriva detta nu eftersom jag vet att jag varken kommer orka eller hinna skriva om det imorgon eftersom vi ska till en tjej som har en enorm pool på gården! :) )

GOD NATT PÅ ER!
Haha vi måste köpa nya träningsbyxor/shorts till Sahar haha så söt


Sahar och Martial gav upp stepen efter ett tag men inte jag och Ivan! Vi är krigare! :)

PLAYA MIRAMAR.

Publicerad 2011-07-27 18:01:04 i MÉXICO

Igår stack vi till stranden för första gången! Den ligger ungefär 20 minuter med bil från där vi bor. Egentligen är det mycket närmare, men vägarna här kan vara krångliga. Stranden var väldigt lång! Vi gick hur länge som helst och ändå hade vi inte gått längs halva.. Haha :P Havet var dock inte så blått som Sahar hade hoppats på. Men tydligen ska det blåa havet ligga mer i nordöstra Mexico vid Cancun, Yucatán och så vidare. Det vill säga turistorter! Men dit kommer vi att åka närsomhelst också :) Vattentemperaturen var iallafall behaglig & stranden väldigt ren. Inte en massa stenar, alger eller musslor som i Sverige haha :-9


Vi åkte förresten med Siboneys vän Sándra & hennes pojkvän Tom från Belgien.  Deras historia är så söt! Båda var utbytesstudenter i Sverige (Jönköping) hösten 2010. Och de blev kära och har varit tillsammans sedan dess. Trots avståndet! I julas åkte hon till honom, och därefter han till henne. Och det var kul att prata med de eftersom vi hade något gemensamt: Sweden!

CALLE CERO #303.

Publicerad 2011-07-27 17:58:36 i MÉXICO

Med Merimas kamera lyckades vi ta häftiga panoramabilder  (breda bilder) och här kan ni se ungefär hur vår gata ser ut. Nej, det har inte regnat :p De spolar vägen varje morgon tror jag.


Utanför vår gate! :)

INSTITUTO DE ESTUDIOS SUPERIORES DE TAMAULIPAS.

Publicerad 2011-07-27 17:56:49 i MÉXICO

Nedan kommer lite bilder från när vi besökte vår skola. Överlag är vi nöjda, det är stort & modernt samt har den både en kiosk & matsal. Vi träffade Elia, som hjälpte oss med registreringen av våra kurser. Alla har något med marknadsföring att göra, vilket jag älskar! Hihi :) Men det som förvånade oss mest var tiderna. I Mexico går man i skolan på eftermiddag/kväll. Det är så hett på dagen, så vi gissar på att det är anledningen varför. Vi kommer iallafall ha "clases" måndagar - torsdagar. Två dagar går vi 13.00-20.30 (med raster emellan) och två dagar går vi 16.00-20.30 (också med raster emellan). Man hinner alltså inte plugga hemma? Utan det får man antingen göra på förmiddan  eller på rasterna.


Jämnåriga mexikaner...  haha nä skoja bara. De har ett läger för mindre barn nu under sommaren, så man ser barn överallt här just nu haha :)

CENTRO HISTÓRICO.

Publicerad 2011-07-27 17:51:56 i MÉXICO

Förrigår var vi i centrala Tampico, som även kallas Centro Histórico. Det är inte så jättestort, men väldigt trevligt & mysigt med sina små plazas (torg) här och där. Med vår fantastiska guide Siboney (haha student på skolan) så fick vi höra lite historier om Tampico, bland annat om hur spanjorerna har byggt upp nästan hela stadens vackraste byggnader. Vi gick iallafall genom butiker och åt goda gatu-snacks (om man kan säga så?). Vi älskar verkligen det mexikanska folket, de är alla så varma och trevliga :)

The Laguna! I denna inhägnad (bakom bilarna) finns det cirka 300 krokodiler. Vi gick aldrig dit för vi ville hellre spendera en längre tid just där, en annan gång. Men fick också veta att den sista personen som räknade hur många krokodiler där fanns var: THE CROCODILE HUNTER! Ni vet han som visades på kanal 5? Jagade krokodiler & egentligen andra djur, över hela världen. Häftigt att han var just där :)
Plaza del Armas, den gula caféterian var byggd av Siboneys farfar! 
El kiosko! Såna här finns överallt i Tampico, det är som en utsiktsplats men kommer inte på det rätta ordet på svenska.
Inuti den katolska kyrkan
På marken ser ni intressanta mönster, samma som Nazisterna använde. Men den betyder ursprungligen LYCKA!
Tampicos längsta man! Siboneys pappa kände honom & berätta hur den här mannen behövde äta 20 ägg om dagen för att få tillräckligt med proteiner. Undrar om det är sant? Hahaha :P
Plaza de libertad
Tróle! Det är majs, smör, majonnäs, lime & het salsa ofcourse
Mexicos viktigaste petroleum!
Karolina hade 3 olika uppdrag till mig som jag skulle utföra i Mexiko, nr 1 var att ta en bild tillsammans med en typisk mexikanare med cowboy hatt, mustasch, skjorta och jeans! UPPDRAG COMPELETED! :D Denna trevliga man var en LÄKARE (hade jag inte gissat på)
Lite New Orleans inspirerad gata...
I Mexico har man en Quinsiniera när man fyller 15 år! Det är som en "sweet 16"  eller "bar mitzva" och så vidare.. Här ser ni typiska klänningar de stackars döttrarna får bära! Haha inget vidare..
Sedan höll några ungdomar en konsert mot våld & knarkkrig som har härjat i Tampico för ungefär 1 år sedan men som har lugnat sig betydligt nu.. Denna staden har alltid varit säker, men 2009 kom det knarkligor som stannade här i ungefär 1 år tills staten införde en massa militärtrupper för att förhindra dessa. Ska försöka fånga bild på deras konvojer nästa gång jag ser några! Men 2011 har varit ett väldigt lungt år, av vad vi har hört :)

OUR NEW HOME.

Publicerad 2011-07-27 17:41:12 i MÉXICO

Här kommer lite bilder från hemmet. För er som inte har förstått, så är det alltså en duplex. Ett äldre par som äger hela byggnaden som innehåller en undervåning och en övervåning. Och medan de bor i lägenheten på undervåningen, så bor vi på övervåningen :) Det är som två skilda lägenheter. Men bara vår lägenhet känns ju som 5 stycken hahaha :) Allt fanns här redan när vi kom - möbler, kylskåp, spis, TV, lakan & handdukar (nya), toapapper, tvål, tvättmedel, skur spannar och så vidare. Paret är riktigt omtänksamma måste jag tillägga. De frågar hela tiden om allt är bra eller ifall vi saknar någonting mer m.m. Ska försöka få en bild med dem snart :)

WELCOME TO OUR CASA!
BIENVENIDAS! Come in come in :)
Hallen :)
Vårt häng-rum som leder in till våra sovrum (till höger)
Vårt sovrum :)
Mittemot våra sängar har vi en walk-in closet & en egen toalett
Inte så jättestor, men fräsch!
Här har vi en annan toalett i lägenheten!
Här har vi ett annat sovrum där en kommande fransman ska få bo i ! Han fick tjej-rummet hahaha!
Hans toalett - respeekt! Haha stor :(
Ett annat rum, här kan vi hänga med gäster :)
Tvättrummet!
La cocina! Liten, men fräsch :)
Vardagsrummet, hur stort är inte detta? Så högt i tak också :)

FLYTTEN!

Publicerad 2011-07-24 15:44:55 i MÉXICO

Buenos dias, nu är klockan 8:00, jag och Sahar ställer klockan runt 9:40 men vaknar alltid vid 7. Vi tror att det är pga vi inte gör så jättemycket nu om dagarna och förbrukar inte all vår energi så det drabbar vår sömn, vi blir inte allt för trötta och utmattade.
Igår flyttade vi till vår nya fina och Enorma lägenhet! Anledningen till att vi stannade så länge på hotellet är att de hade ett 3-nätter-till-priset-av-2-erbjudande, så vi tänkte, varför inte passa på när vi ändå har pool och allt på gården :)
Innan Elia skulle hämta oss kl 12 för att köra oss till vår nya lägenhet gick jag och Sahar till vår lilla plaza för att äta frukost (frukosten på hotellet ingick inte sista dagen). Kvällen innan såg vi en restaurang där som även serverade frukost så vi bestämde oss för att gå dit. Dessvärre blev vi besvikna Igen! Från och med idag ska vi endast köpa vår egen frukost och inte äta på något stället som verkar okej.
Kl 12 kom Elia och en tjej, Siboney, som också läser på IEST (Instituto de Estudios Superiores de Tamaulipas), hon är "president for international student association" på skolan :) Jättesnäll och trevlig tjej. Efter att vi flyttade in alla grejor i lägenheten kom Ivan, som också läser internationell ekonomi, och hämtade mig, Sahar och Siboney. Vi körde till en fin typisk Mexikansk restaurang, eller om vi ska vara exakta så var det en typiskt Yucantan restaurang (Yucatan är en delstat i Mexiko, där den kända pyramiden Tchitchen Itza ligger). Servitriserna hade traditionella Yucatan dräkter som var jättesöta :) På restaurangen väntade David och Brenda på oss (som mötte upp oss på flygplatsen då vi anlände).
Vi åt ganska god mat. Jag tycker mitt var gott iaf men Sahars var inte en hit. Lägger in bilder sen eftersom det tar tid att ladda upp alla! Vi drack lemonad gjord av lime, den var jättegod! Söt, syrlig och kolsyrad, dock lite för söt för min smak, och Brenda drack en typisk Yucatansk dryck som var gjord av ris, det smakade jättegott typ som risgrynsgröt haha. Intressanta diskussioner dök upp, men jag ser fram emot att prata om så mycket mer med dessa ungdomar från Mexico, det är intressant att höra hur de tycker & tänker jämfört med oss i Sverige.
Efter vår trevliga middag gick vi till glassbutiken "Baskin & Robin" och köpte glass som var översöt i smaken as well! Vi har märkt att mexikanarna har alldeles för mycket socker i sina mat- och dryckvaror, jag uppskattar det inte alls. Man kan verkligen inte njuta av smaken eftersom den är för söt.
Efter glassen körde Ivan oss hem, vi städade hela vårt rum, och packade upp våra kläder. Vi gick sen ner till los Santos (värdfamiljen) och frågade om WiFi lösenet och fick därmed en massa frukt och juice hem! Dom är såå söta!!
Efter det tog vi det bara lugnt här, skrev inköpslista (jag, hihi), la in bilder på face m.m :)
Dagens planer är: handla! kasnke köra till stranden med samma gäng från igår!
.
ÅH måste nämna att Ivan kommer köra oss till hans gym imorgon där vi kommer få prova på Zumba! Jag längtar! Vi ska även till skolan imorgon för att registrera våra kurser, ser fram emot att se hur det ser ut där :)
Och nästa måndag kommer fransmannen och flyttar in! Jag och Sahar ber till Gud att han är stor och stark och snäll och rolig! haha men tvivlar på det.
Nu ska vi lägga in bilder men vi hörs då!

Vi såg fram emot frukosten på restaurangen!


Inte nöjda.


Check-out i lobbyn

Tortillas med salsa och ost


Kycklingfyllda Quesadillas med sås

Bröd med mixade bönor och ost och lite salsasås

Snygga byggnader

HOLA!

Publicerad 2011-07-22 23:32:06 i ALLMÄNT

Eftersom jag och Sahara öken inte gör så mycket nu, bara softar på hotellet med 90 olika spanska kanaler (vi byter hela tiden mellan 6 musik kanaler - inga låtar vi kan, och jag som ändå har koll på latino musik?, haha) så ska jag berätta om gårdagen, lägenheten vi ska bo i osv.
.
Jo, igår gick vi upp vid 9, åt frukost på hotellet. Haha vi hade en översöt waiter som sprang runt oss under hela frukosten, gav oss allt vi ville ha, han frågade vad vi ville ha, han hällde upp te till oss, juice, när jag höll på och ta yoghurt med frukt i så stod han bakom mig och skulle göra samma sak till Sahar, hahah helt söt men lite jobbig. Haha det bästa - när han såg att jag tog av mig väskan så kom han direkt med en klädhängare och ställde den precis bredvid mig, haha så vi hängde våra väskor där. Sen när vi gick så hann vi inte ge honom tips, så imorse när han såg oss sprang han inte runt oss lika mycket som igår, men han fick ändå 5 dollars tips för han var så söt :) haha.
.
Iaf, igår kom Elia och Dunia, våra kontaktpersoner, och hämtade oss kl 10:30. Vi körde till lägenheter som hyrs ut, där titttade vi på 3 olika små lägenheter och fall för endast en som var fräsh och modern, den bestod av endast ett stort rum med en liten vägg som separerar "sovrummet" och "vardagsrummet och köket". Detta var närmare skolan, ca 10 min från skolan med buss. Sen körde vi lite längre, ca 20 min från skolan med buss, där besökte vi ett äldre par i kanske 60-års åldern som hyr ut deras övre vånging i huset som är ENORMT! Omg jag och Sahar föll för det direkt! Fanns kasnke 6 rum! Nästan lika stort som ett hus! Haha, med 2 sovrum, 3 toaletter, vardagsrum, kök, tvättrum och m.m. Ett av rummen hade 2 sängar med en toalett och a huuge walking closet! Vi kommer flytta in dit imorgon vid 12:00 ! Yey!
Måste även lägga till att paret verkade helt underbart! De har hyrt ut våningen till flera utbytesstudenter, bland annat från Finland, och då berättade de att när en av studenterna blev sjuk så körde de honom direkt till sjukhuset, alltså bryr de sig mycket om de som bor där uppe.
.
Vi har fått reda på att nästa vecka kommer bland annat 4 andra utbytesstundenter hit. Tre från tyskland och en från frankrike ("EUROPÉER!" var sahars första tanke medan min var: Åh jag kommer kunna träna på min tyska och franska! haha) De tre tyskarna hade redan fixat boende hos någon de känner här så killen från frankrike kommer bo med oss i huset, vilket är helt okej eftersom vår våning är så stor och vi känner att vi behöver lära känna en kille, känns lite säkrare att umgås och gå runt med en kille i Mexiko.
.
Efter att ha besökt vårt nya hem körde vi till Telcell - köpte SIM kort till våra mexikanska mobiler och därefter återvände vi till hotellet och tog oss ett dopp i poolen och solade. Överskönt! Tror vi var där i 2 timmar och njöt :)
Senare gick vi till una plaza och åt på Applebees, mexikanarna verkar stolta över denna restaurang, det är tydligen någon stor välkänd kedjerestaurang från USA, men omg? Vi beställde något enkelt för vi vill vara lite försiktiga med maten nu i början - en Ceasar sallad med kyckling, haha när vi fick salladen blev vi utan ord. Bestod av endast grön sallad, torra kyckling bitar, krutonger och en skvätt vattnig ceasar sås, inga färger alls! De verkar inte vara så förtjusta i grönsaker här. 
Missnöjda gick vi till Wall Mart Supermarket och köpte småsaker vi behövde och därefter gick vi hem.
Kontaktpersonerna har bett oss att inte gå ut efter kl 22 på kvällen eftersom det kan vara farligt och vi får inte gå ut på klubbar. Även om vi inte får gå ut efter 22 så håller vi oss till 19:00 haha!
Nu lite bilder!
Bild från MINI flyget från Houston till Tampico.
Bild från imorse då vi gick upp kl 10. Ser ni så fuktigt det är nere vid fönstret och mangoträdet (!).De hade Zumba i garaget! Jag blev så glad när jag såg dem! Mannen där vinkade till oss till och med! :)Nu är klockan 16:30 och vi ska ut och äta! :)

ARRIVAL IN TAMPICO.

Publicerad 2011-07-21 22:37:14 i MÉXICO

Jag hinner inte skriva något nu eftersom vi ska ut och sola och bada vid hotellets pool så kopierar Sahars text!
HOLA SUECIA! :)
Nu sitter jag här på hotellet med min buddy Merima & vilar ett tag. Resan igår gick smidigt, men självklart var det ansträngande i och med att vi flög allt som allt under 18 timmar. Vi mellanlandade först i London och därefter i Houston, Texas. I Tampico Aeropuerto mötte vi en kvinna & två elever från skolan som hjälpte oss med väskorna och körde oss till hotellet Pasada de Tampico. Jättetrevliga verkligen! Klockan var omkring 8 på kvällen då & vi la oss direkt när vi checka in. Därefter har vi nog sovit i 12 timmar :P 10.30 hämtade de oss igen och vi fick kolla på eventuella lägenheter. Tills slut valde vi en som var på ovanvåningen hos ett äldre par kring 50-års åldern :) SÅ SÖTA DE VAR! Helt snälla & verkade riktigt omtänksamma. Fixat nya nummer också idag!
J

HASTA LA VISTA FIESTA.

Publicerad 2011-07-19 19:09:09 i MÉXICO

I fredags ordnade mi hermana Bethzita en avskedsgrillning för mig at her place! Så otroligt snällt! Det var jätteroligt och jag uppskattade att de som var där kom!
Haha jag blir så glad när jag tittar på bilderna! Alla var så glada och positiva och det betyder mycket!
.
Jag tog med min sobrero som jag fick när jag var i Spanien 2009!

Bror

Sen spelade vi Volleyboll! Lag Mexico mot Peru, haha ingen aning om vem som vann


Hahaha såå klockren bild! Lätt en favorit haha


HAHA denna också! ser ut som äkta par haha


Bethza höll ett fint tal


Sen hade jag Zumba med dem! Guys ni måste se videon! haha

Hahaha killarna övade på salsan


hahaha stackare
Övergulligt kort!!

Tack tack tack för allt allihop! ♥

BLANDAT.

Publicerad 2011-07-17 17:46:54 i ALLMÄNT

Idag var sista dagen på jobbet! Så.Himla.Skönt!
Jag tänkte nu lägga in lite bilder från veckan.


1. En vän till familjen har köpt en Corvette! Jag kan inget om bilar men denna var riiktigt fin!
2. Var ute med Karolina och hennes hundar. Vi kom fram till att en av dem läspar.
3. Träffade Natashaa! FINALLY! Insåg att jag saknat henne sjukt mycket, sist vi träffades var i november på min födelsedag. DÅLIGT. Täsh, efter Mexiko ska vi umgås oftare om du nu inte flyttat utomlands eller något. Tack för onsdags, påväg hemåt kände jag att vår lilla träff behövdes <3
4. Kristianstadsdagarna/festival med Dake. Riktigt tråkigt med festivaler har jag insett, det känns så fjortis? Men vi hade det riktigt mysigt på O'Learys, haha. Kaffe och fotboll! Mums.
.
.
1.

.
.
2.
.

.


3.
.

4.


COPENHAGEN.

Publicerad 2011-07-14 22:09:06 i MÉXICO

Den 7 juli hade jag och Sahar en bokad tid på Mexikanska ambassaden i Köpenhamn, vi skulle skaffa Mexikanskt Visum! Wihoo det gick jättebra och snabbt :)  A Bear/Beer (haha Abber, uttalas Abir) följde med! Vi hade jättekul! Jag orkar inte skriva om dagen men har laddat upp en massa bilder istället så ni får hitta på en egen berättelse. Tack för en underbar dag tjejer! :)
Mimi 1 & Mimi 2 !

Smell my finger Abber..

Abber: hehe, okay, that nasty.. Sahar: you think?

Abber: haha, psyko chick...  Sahar: what does it smile like?HELSINGBORG.

Publicerad 2011-07-14 17:25:01 i ALLMÄNT

Jag är så sen med bloggningen men jag har inte så mycket tid att sitta och ladda upp en massa bilder. I know, jag måste inte ladda upp en massa bilder men jag vill! Det är tråkigt utan bilder!
I lördags efter jobbet åkte jag till beautiful Helsingborg och träffade min kusiin, han åkte ner dit över helgen. Jag och han har en special bonding (no homo) vi har alltid haft en speciell relation (no homo), haha, vi är typ varandras vingmans hahaha,. Yeah.. Det är svårt att förklara men jag älskar att umgås med honom och vi har sån cp humor.
Vår film är Bad Boys 2, det är en av mina absoluta favoritfilmer. Jag tror jag sett den 563 gånger och 90% av de gångerna har varit med min kusin. Haha en gång tittade vi på filmen tillsammans VIA TELEFON! hahaha tänk 2,5 tim, vi la inte ens på under reklam, haha. Aw :)

SURPRISE SVEN-ERIK.

Publicerad 2011-07-11 12:00:00 i ALLMÄNT

Den 3 juli körde Dima, Dake och jag till Sven. I hopp om att han var hemma tog vi med oss korv och bröd och tänkte överraska honom. Jag tror att det tog oss ungefär 1,5 timme att hitta hans lilla hus. Om Dima från första början hade lyssnat på oss hade vi inte hamnat vilse ute på landet/i skogen i några kvart, haha.  När vi väl hittade till Sven fick vi panik när vi inte såg hans bil! Men sen såg vi honom sitta ute på bryggan haha. HAHA han va såå stel när han fick syn på oss.. Vi: HEJ SVEN! :D   Sven: Hej.. Men tror han blev lite för överraskad, inte lätt när man är 60+ I guess.. hahaa aww :)
IAF, vi grillade och paddlade (?) till Luhrsjön. Första gången för mig! Haha vi dog av skratt så klantiga jag och Dima var. Men vi var ändå bäst :)
Hmmm.. which socks should I wear today?.. Let's take Nike!

Hahaha, kolla som jag kollar in Dakes rumpaa haha, I like big bootiees and I cannot lie :P

BBQ AT SAHAR'S

Publicerad 2011-07-10 21:43:30 i ALLMÄNT

 

Den 2 juli var det grillning på Sahara öken (hahaha, so funney). Sahar bor på landet, det är jättefint! Jag tror verkligen att jag också hade kunnat bo så, i naturen bland alla kor och hästar, haha. Nej men seriöst, det är så lungt och fint där! Vi åt god mat som vanligt, hummuus och tabbouli Mmmm! Och Sahar gjorde sitt första persiska ris som blev lyckat! Däremot blev drinkarna bokstavligen talat DÖDLIGA! haha.. I'll make the drinks in Mehico and you do the food! Haha nej skoja ska inte dissas nu :P

 

P.S. Sahar har världens finaste hund, Zozooo :)

 

Ögonfransarna!


Hahahah, hästen bet henne :)


APOLOGIZE 2.

Publicerad 2011-07-09 13:38:30 i MIN VARDAG

Åh tycker synd om er som klickar er in på min sida, inte för att ni är så många but still! Jag har verkligen knappt tid att sitta framför datorn. I torsdags var jag i Kåbenhavn hela dagen (jättetrevligt!) så fick ta ledigt från jobbet, igår hade vi fina gäster, idag ska jag till Helsingborg och imorgon ska familjen hälsa på en gammal vän. Sen är det jobb hela nästa vecka och andra massa planer därtill.
JAG ÅKER OM 11 DAGAR!
NU börjar jag känna av det lite, det börjar smälta i min hjärna, tror paniken smått börjar komma..

SAMBACUP.

Publicerad 2011-07-05 23:34:37 i ALLMÄNT

Sambacup är en liten fotbollscup i Landskrona som hålls varje sommar har jag för mig. Min kusins man och några han jobbar med håller i detta projekt för att få fler ungdomar i Landskrona att hålla på med idrott! That's great tycker jag :)  Även andra aktiviteter anordnas som ex yoga, taekwondo, dans och Zumba! Jag blev då tillfrågad ifall jag kunde hålla i två pass på fredagen och lördagen och klart tackade jag ja! :)
Jag åkte då dit i fredags på morgonen sen kom Kenan till stationen och hämtade mig i hans nya fancy car ;P Tyvärr var det mycket blåsigt den dagen så det var inte många som kom till mitt pass:/ Men det gör iinget, jag hade kul! Detta var första gången jag var ute och körde Zumba, det var såååå härligt! Så skönt att ha solen i ansiktet och att det blåste! Ska köra på med Sahar i Mexico på någon gräsmatta! haha :)

APOLOGIZE.

Publicerad 2011-07-05 22:12:32 i ALLMÄNT

JAG BER SÅ HEMSKT MYCKET OM URSÄKT FÖR MINA DÅLIGA UPPDATERINGAR!
Men det är så att mitt sommarjobbsschema började i söndags och jag jobbar varje dag och är helt slut när jag kommer hem! Sen så orkar jag inte lägga upp bilder här eftersom det tar så lång tid ! :(
Det kommer iaf komma 3 större inlägg med många bilder, denna vecka förhoppningsvis ! Ett från sambacupen i Landskrona, ett från Sahars BBQ och ett från Svens surpriseBBQ :D haha jag har nämligen hunnit med mycket denna helg/vecka ! :)
Åh. vet inte ens vad jag skriver, är helt trött, kom hem kl 18 idag och somnade direkt efter duschen och vaknade för en halvtimme sedan :( oh sen ska jag upp 7 imorgon. oohhh :(
AAA men vi hörs då!

Om

Min profilbild

Merima

Hej! Att blogga är inte precis min grej men jag började med det nu ENDAST för att skriva om min Mexiko resa! Enjoy! :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela