México[ˈmehiko]

The new life in North America.

GUADALAJARA DAY 2.

Publicerad 2011-08-14 07:31:48 i MÉXICO

Dag 2 i Guadalajara började med en ÖVERGOD mexikansk fukostbuffé på hotellet som endast kostade 75 pesos = ca 40 kr. Där fanns allt från äggröra som du själv fick välja hur du vill ha den,  "salsa-sallad"-smått tärnad/hackad tomat lök och jalapeños SÅ gott!, taco, potatssallad, pannkakor med sirap, typ 8 olika flingor, yoghurts, frukt, te, kaffe, juice, ja, ALLT möjligt. Servitriserna gick runt oss och frågade undertiden vad vi ville ha. Haha till exempel efter att vi åt upp äggröran så beställde vi pankakor, och efter det tog vi kaffe osv, haha, Mums äkta tjockisar!
Efter frukosten gick vi till en stoor stor marknad som kasnke låg 15 minuters promenad ifrån vårt hotell. Där såldes allt från skinnstövlar till andra läder/skinnprylar, sombreros, skor, mat, grönsaker, frukt, mexikanska delights, FÅGLAR, med mera. Efter det gick vi till ett museum som "used to be" ett hem för fattiga och hemlösa barn för länge länge sedan.. Därefter gick vi vidare till sightseeing-bussarna och tog en buss till en stad i utkanten av Guadalajara som heter Tlaquepaque (uttalas Tlackepacke). Denna stad var så underbar! Den är speciellt känd för konsthandverk som bland annat munblåst glas och keramik. Det var här vi såg mariachisar för första gången! Det var verkligen en fin upplevelse! De sjöng och spelade så himla fint på en restaurang, jag blev verkligen rörd av det. De blev så glada när de såg att vi tyckte om deras musik och att vi ville fota och spela in dem. De log så mycket och nickade, man kunde verkligen se att de är fina och varm människor :)
.
Lite fakta om Guadalajara:
Guadalajara är Mexikos tredje största stad som ligger i västra Mexiko. Det är den största staden i delstaten Jalisco (uttal Haliscko).  Staden är uppkallad efter den spanska staden som också heter Guadalajara, namnet kommer ursprungligen från den tiden då araber styrde delar av Spanien, och betyder "stenarna vid floden" på arabiska.
Det är denna stad som många av de saker vi förknippar med Mexico kommer ifrån, ex mariachimusiken, sombreron och tequilan. Staden är också kända för läderarbeten, speciellt skor samt boots, bälten, sadlar och allt annat som en "charro" (horseman) behöver.
HAHA! måste bara lägga upp denna bild här för att ha den som ett minne. Den är tagen från första dagen i Guadalajara. Det var när vi köpte biljetter till "Tequila Express". Jag och Sahar var sååå sjukt trötta, ni vet hur rastlös, seg och lättroad man blir när man är trött pga värmen. Haha vi kände oss så höga och typ fulla, haha vi satt och fnittra och gjorde en massa fula ljud. Det var här vi började med våra "Proo, proo-ljud", vi härmade nämligen duvor som tros bo ute vid vår toalett på rummet hemma i Tampico. Haha.
Iaf, tycker ni inte att detta ser ut som taget ifrån en film, äkta mexikansk miljö. Väggarna, gallren, träden, haha människorna! haha.
Marknaden


Påväg till museet








Beatriz Hernandez var en mexikansk hjältinna





Han kom först fram till mig och Sahar och sjöng en låt, sen när han blev klar frågade han vilken låt vi ville höra, då sa vi att han själv fick bestämma och spela en välkänd han tycker om och då började han sjunga: Baila-la-la-laa bamba! Haha, så fint :)



Tlaquepaque






Capoeira!


Kommentarer

Postat av: karolina

Publicerad 2011-08-14 21:20:04

wow snygga tjejer!!!!!!!

Postat av: Armin

Publicerad 2011-08-15 01:05:00

Håller med karolina. ^^

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Merima

Hej! Att blogga är inte precis min grej men jag började med det nu ENDAST för att skriva om min Mexiko resa! Enjoy! :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela