México[ˈmehiko]

The new life in North America.

VIVA MEXICO.

Publicerad 2011-09-21 17:20:28 i MÉXICO

Mexikos nationaldag är den 16 september, det är dagen då de blev själständiga från Spanien (Haha, Sahar berättade för mig att det var USA eftersom hon hade sett Zorro filmen). Nationaldagen är en stooor dag för mexikanarna, dock firas den den 15 september, dagen innan alltså, eftersom det är kvällen inför den stora dagen. Detta firar de med bland annat middag med familjer, hemmafester hos vänner med en massa mexikansk mat, de klär de även ut sig och har traditionella kläder på sig,  eller folklor dräkter, jättefint :)  Mexikanarna är verkligen stolta över sitt land! :)

Vi var bjudna på två "events" - en fest hos Ilse och Sandra och en familjemiddag hos Anacris (grannen). Eftersom många elever och lärare på skolan sa att det är farligt att köra hem sent denna kväll eftersom många kör fulla (de maxar tequila denna kväll) så ville vi inte fira hos Ilse och Sandra, vi ville inte heller åka till dem och vara uppe hela natten/morgonen och sen åka hem tidigt på morgonen. Därför kände vi mest för att åka till Anacris och ha en lugnare middag med  hennes familj. Dock ändrades planerna under dagen för att en släkting inte skulle komma och hon sa att det istället blir middag hos dem dagen därpå. Då tänkte jag och Sahar att vi istället bjuder hem våra vänner, beställer mat, och firar lite hos oss! Precis som när det var Bajram :)
Så efter skolan tog vi taxin till HEB (stormarknad) och köpte mat, när vi kom hem beställde vi "Pollo Loco" - jäättegod kyckling vi brukar beställa från ett matställe. Sen vid 22-tiden kom Mauricio, Karla, Siboney, Alberto och Orlando (vi har internationell marknadsföring med honom och han är Mauricios bästa vän). Vi hade jättetrevligt, åt mat, Alberto hade gjort en cheesekake till oss så vi hade den som efterrätt. Dans och sång blev det också! :) Hahah Orlando skulle visa oss typisk mexikansk dans när mannen typ swingar runt kvinnan från sida till sida, HAHA SAHAR bröt nästan benen hahaha! har bilder här nere.. ncnc.. Dock kunde Alberto detta och gjorde bra ifrån sig, hahaha. Vi hade jättekul! Jag lärde dem om "El baile de la botella"! (haha googla inte det) De hade aldrig hört talas om den dansen eller om bland annat gruppen DLG !! Bethza våra låtar?! Ncnc...

Såhär ser nästan alla klassrum ut, inte så fancy precis, eller bekvämt., Borden sitter ihop med stolen som ni kasnke ser. Och de har krittavlor. Detta är "Liderazgo, proceso y trabajo en equipo" (ledrskap och att arbeta i grupp) - kursen där vi är flest, ca 32 elever. En av eleverna fyllde år denna dag så hon bjöd på en massiv chokladtårta :)En av våra favoritlärare - Lulu (Lourdes). Hon är typ 1.40, haha men jättebra föreläsare! Hon hälsade till dig mamii!


Maestraaa, usted quiere pastel?!?!


Mexikos nationaldag - mexikanarna älskar verkligen sitt land och är stolta, vilket jag tycker de ska vara! :)
Dessa är två av skolans Många vaktmästare :)

Ivan, tjockis haha


Mmmmm.. Pollo Loco!!


Haha översöta Alberto! :)


Orlando-Alberto-Mauricio (Morris)


Alberto hade bakat ostkaka :)  Haha, han är äkta housewife-material :P


Orlando visade oss en Mexikansk dans - Danzon!Sen skulle han visa mexikanska Swingarna

HAHA när han skulle svinga runt SaharHAHA Alberto: MY TURN! haha nej men de skulle visa hur det gick till

Haha jag bjuder på dubbelhakan ;)


De försökte fånga gigantiska ödlan!!

Kommentarer

Postat av: Mirza

Publicerad 2011-09-21 23:17:24

Hälsa tillbaka (din lärare). Jätte KRAM till dig och dina kompisar:):):)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Merima

Hej! Att blogga är inte precis min grej men jag började med det nu ENDAST för att skriva om min Mexiko resa! Enjoy! :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela