México[ˈmehiko]

The new life in North America.

OUT-CHECKING.

Publicerad 2011-12-28 16:46:52 i MÉXICO

God morgon, klockan är 10:15 här och jag har precis ätit frukost här nere på hotellet. Blivit riktig amerikan och ätit bagels with cream cheese haha :) Sahar ligger och sover, sömntuta haha, vi ska checka ut från detta hotel idag kl 12 och ikväll ska vi flytta in till Isacs faster som har en villa i New York. Varför? Jo eftersom hotellen under nyår är så sjuukt dyra! och de flesta har inte lediga rum ett par dagar rad så Isac (som bor i Tampico, umgås med Sandra & Ilse och Martial) erbjöd oss att stanna hos hans faster fram till nyår. Så himla snällt! Han är i NY och besöker sin familj ca vartannat år så han känner till staden jättebra. Senaste 2 dagarna, sedan han kom hit på semester så har vi umgåts med honom och han har varit en riktigt bra guide må jag säga :) 
.
Lite snabbt vad vi hittat på under denna och förra vecka (shit tiden går så sjukt snabbt, har redan gått en vecka sedan vi kom hit, känns som 4 :S) :
.
Fredag den 23 promenerade vi till Central Park som tog oss en evighet eftersom vi såg så mycket på vägen dit! Först såg vi en Skandinavisk butik/restaurang där de sålde mat, kaffe, snacks, inredningsgrejor m.m från Norge, Finland och Danmark, men de flesta produkterna var Svenska :) Detta var längre upp på vår aveny - Park Avenue.
Några meter senare längre fram får vi syn på Grand Central Station! Det är tågstationen i NewYork som är jättekänd! Så sjukt många filmer och serier har spelats in där, det var riktigt häftigt att se. Tågstationen är såå fin och stor! Allt var av marmor som var en blanding av ljus-beige, vit,  rosa, krämfärg och guldiga och tjocka pelare, en riktigt fin matchning. Man kunde se att det var en gammal byggnad men så fint skick och så modern! Efter att ha tagit några bilder där (haha ca 100) så gick vi vidare mot 5th avenue där de flesta shopping butiker ligger.Vi gick förbi Michael Kors, Armani, Tommy Hilfiger med mera, finns inte en enda känd & dyr märkesbutik som Inte ligger där. Helt plötsligt ser vi en massa folk trängas i en liten gata i 5th avenue. Då ser vi syn på en gran och ser att det är Rockefeller Center. Vi svänger in mot gatan till vänster och får syn på guldstatyn framför granen och isbanan som är full avv folk som åker skridskor! Det var så fint! Jag ville också åka men kön var jättelång och Sahar kan inte åka skridskor :( haha. Det såg ut exakt som i filmer,  familjer som fotas,åker skridskor, ljulmusik, poliser runtom m.m :) Sen får vi syn på NBC shop, NBC är en TV kanal där de sänder NBC-news och en massa välkända serier som ex Vänner, Biggest Loser, Seinfeldt osv. Mitt emot NBC shop var NBC-news studion.
Några timmar senare efter att ha varit inne i ett par butiker så var vi äntligen framme i Central Park meen mörkret hade redan hunnit falla så vi kunde inte se hur det såg ut i parken. Klockan var bara 5-6 så vi köpte en varsin varm belgisk våffla och varm choklad med kanel. Vi kunde inte låta bli att neka till det när vi kände den goda doften. Efter att ha fikat klart bestämde vi oss för att gå på bio! haha helt spontant, vi saknar gå på bio i Mexiko med våra vänner :( Så vi börjadde bege oss mot Lincoln Square som låg en bit bort -på andra sidan av Central Park. På vägen dit så fick vi syn på en julmarknad som var så stor och fin och såå mysig! Där gick vi runt och tittade på en massa unika saker i någon timme. När vi väl kom till biograferna köpte vi biljetter till filmen "New years eve".Den handlade om nyår i NewYork, så om ni vill se hur det kommer vara här på nyår och ungefär vad jagkommer vara med om så ska ni titta på filmen! Haha jag såg halva filmen eftersom jag var så trött och somnade i mitten av den :P Senare tog vi bussen hem, hamnade på helt fel sida av Park Avenue men som tur var stötte vi på en New York kvinna  som skulle ta taxi till andra sidan av Park Avenue. Hahah hon var EXAKT som i Desperate houswives of NewYork och liknande reality serier, haha galen kvinna. Hon hade pengar, berättade om att hennes söner jobbar på Wall Street m.m. När hon hörde att vi hade varit på Times Square, 5th avenue blev hon galen, hahah hon bara: WHAT?! What a you doiiin' thee? (typ Jersey dialekt) Only stupid tourists from Ohio a walking around thee, you girls have to go to SOHO! Thats moe foe young people like you!" Haha överskön. Hon lät oss inte heller betala taxin. Dagen därpå gick vi till Soho. Jag säger bara: EVERYTHING HAPPEN FOR A REASON!
Lör den 24: Soho ligger Uptown, det är ett gammalt konstnärskvarter med små butiker och mysiga och trånga gator. Det är här många kändisar bor så som Mary-Kate och Ashley Olsen, och det var här Heath Ledger dog så antar att han också bodde här. I Sohoär byggnaderna mycket lägre och är gjorda av tegel. Man kan se att det är gammalt, typ ser ut som ghetto fast samtidigt väldigt charmigt! Mycket konstnärligt :) Vi tog metron hin, tog oss 3 stationer. I och med att det var julafton så var det Fuullt med folk och en massa reor i butikerna. Kul och intressant att se! Det är också här de exklusiva butikerne ligger bland annat: Louis Vuitton, Chanel, Guess, Burberry, osv.
Sön den 25: Detta var en röd dag, några butiker hade öppet till eftermiddagen men det mesta var stängt tror jag. Vi gjordeinte så mycket under morognen/eftermiddagen, Men mot kvällen vid kl 7 gick vi ut till times Square. Det var denna dag Isac kom till New York. Vi hoppades på att se honom på Times Square men neej! Omöjligt! Det var Fuullt med folk som gick runt där! Mer än vanligt! Haha jag tänkte hela tiden för mig själv: Varför firar ni inte jul med familjen?! haha. Men kom senare på att det finns så många muslimer och judar och annat folk som utövar annan religion som inte firar jul. Vi gick bara runt, denna gång promenerade vi Bakom times square där vi bland annat såg "The Late Show" - studion, alltså David Lettermans show! haha så häftigt det var. Allt ligger så centralt i NY. Därefter köpte vi mat och satte oss ute på Times Square och avnjöt av vår kvällsmat. Påväg mot metron på Broadway går vi förbi en teater med planscher av skåderspelaren Hugh Jackman, det var där han hade sin teater. Utanför ser vi två tjejer som står och väntar, vi går fram till dem och frågar om han är där inne och kommer komma ut? Och de berättade att han kommer göra det om ca 40 min. Haha jag och sahar dog! Vi tänkte först, neej det är iskallt att vänta i 40 min, men vi gick till Mc Donalds som låg precis bakom hörnet, medan vi stod i kön för att köpa kaffe så hade det gått 20 minuter! haha precis när det var vår tur i kassan så gick vi därifrån, köpte varsitt vykort i en liten souvenirbutik precis vid Mc och skyndade oss till teatern. Där var det smockfulltav folk! Vi stod några meter bak från gallren so hade ställts fram. Jag stod nära väggen och precis bredvid mig till vänster fanns en bakdörr där andra mindre kända skådespelare/dansare från showen gick ut då och då. Sen, helt plötsligt öppnas dörren igen, och jag vänder mig och tittar vem det är. Jo, då är det Jennifer Love Hewitt som  öppnar dörren! Jag blev såå chockad! Först osäker på ifall det var hon men jag var säker! Nör hon först öppnade dörren tittade hon på mig och sedan vände hon blicken till vänster och kallade på sin mor som gick åt fel hål och därefter vände hon blicken neråt och skyndade sig för att ta en taxi på gatan. Hahaha när hon gick förbi försökte jag ta bild men hann inte, hon var för snabbt. JAg bara: OMG! sahar bara: Va? Vem var det? (hon såg inte henne) och då kunde jag inte få fram ord, haha kunde inte komma på hennes namn. Så sjukt! Jag fick iaf några bilder på henne i taxin med sin mamma. Haha äkta paparazzi, så taksig jag känner mig. Någon stund senare kom Hugh Jackman ut. Uh han är australienare och verkar var en riktig gentleman :) dock såg han äldre ut än i filmer. Jag lyckades ta mig längst fram vid gallren och fick hans autograf på min och Sahars vykort och lyckades ta en del bra bilder :)
LYCKAD KVÄLL! nu har vi sett 4 jättekända skådespelare på mindre än 5 dagar, haha Ofta! :)
Mån 26: Denna dag träffade vi Isac. Vi tog metron till Central Park och promenedare sen därifrån till American Museom of Natural History. Här spelades filmen "En natt på museet" med Ben Stiller in. Museet är ENORMT! 5 vångingar, de hade allt från Big Bang teorin till aporna, första människorna, inca folket, maya folket, astekerna, afrikaners historia & djur, asiaters historia & djur, dinosaurier med mera. Tog oss 5 timmar att gå runt där och vi gick inte ens och tittade på allt. Uh jag var så trött i slutet! Därefter gick vi till stan, 5th avenue och satte osspå Starbucks och tog en kaffe :)
Tis den 27: Vi tog metron till Soho igen fast med Isac. Denna dag fanns det inte lika mkt folk och inte lika mkt rea som under julafton. Vi var där till ca kl 5, sen tog vi metron till 5th avenue tittade in i Macy's och därefter tog kaffe på Starbucks.
Idag den 28 ska vi checka ut på hotellet, dra till Wall street med Isac tror jag och sen ikväll flytta in till hans faster och stanna där till den 31 januari.
.
Måste gå nu och packa ner det sista! Hoppas det är bra med er. Dake flyger hem idag så kul för henne, själv har jag nästan 2 veckor kvar här!
.
Kram på er!































Biografer

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Merima

Hej! Att blogga är inte precis min grej men jag började med det nu ENDAST för att skriva om min Mexiko resa! Enjoy! :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela