México[ˈmehiko]

The new life in North America.

KOREA.

Publicerad 2011-12-30 18:16:13 i MÉXICO

Vi vaknade ca en timme sedan och nu väntar vi på Isaacs kusin Gene som ska köra oss downtown för att vi ska träffa våra nya sydkoreanska vänner vi lärde känna i Cancun! :) Sahar stötte på Ray igår i en butik när vi var i NoHo (North Houston) och vi bestämde en lunchträff med honom och hans kollegor idag kl 12 utanför Macy's. De skulle ta oss till "Korea town" där vi skulle få smaka på koreansk mat! Yummy! Vi är jättehungriga, har inte ätit frukost och vi är sena eftersom vi väntar på Isaacs kusin som spelar tv spel nu. Hahah jag och Sahar pratade precis om att ifall vi träffar/dejtar en kille som spelar tv-spel så ska vi inte ta honom eftersom det blir svårt att få honom att sluta spela senare. Det är beroendeframkallande haha sånna män vill vi inte ha :P
Hahaha asså vi sitter och väntar medan han sitter inne på sitt rum och spelar, han är 19 år och ser ut som 22, nu precis bad han Isaac hämta mat åt honom. hahaha ofta?! han är speciell, äkta amerikan. Bortkämd. det är synd. Vill inte snacka skit nu men vi träffade honom igår och vår första uppfattning om honom var såå dålig. Han svär, han säger emot isaac hela tiden vad han än säger, han är kaxig, haha han vet INGET om europa- frågade igår ifall vi har bilar i sverige och därefter ifall vi har motorvägar? haha och så känner han knappt till Tyskland ? Tyskland känner alla till?! Aja.. han är som de flesta New Yorkare - kaxig och inte trevlig när han pratar.
Haha asså vi sa igår att vi skulle dra härifrån kl 11, för han ska cokså jobba. Men han vaknade kl 11:30 och när isaac frågade: ska vi dra snart? så sa han: hell no man, i just woke up! Vi ba: ehh... shouldnt you go to work? Han är sen till jobbet och han sitter och suckar nu medan han spelar X-box!
Aja vi ska dra nu, hahah sahar har jacka på sig och allt och vi väntar på honom medan han sitter och spelar hahahha asså WHAT?! aja
hajd vi hörs ha det så bra!
KRAM!

ELMONT.

Publicerad 2011-12-30 05:19:56 i MÉXICO

Hej!
.
Snabb uppdatering! Klockan är 23 och vi kom precis hem. Igår flyttade vi in till Isaacs Moster, jag skrev fel innan, det är hans moster inte faster. Hon bor i ett hus med sin man och 3 barn (killar på 19 och 16 år). De bor på Elmont, ca 25 min med bil ifrån New York downtown så en ganska lång bit ifrån centrum. Som tur är kör mamman och äldsta sonen bil ofta och är flexibla så de har skjutsat hem oss båda kvällarna vi varit här.
Jag och Sahar sover på soffor nere i "the basement" vilket vi är övernöjda med! Hey gratis boende i New York under nyår då hotellen är som dyrast!
Hinner inte skriva vad vi hittat på idag och igår eftersom vi ska titta på film nu men berättar imorgon OM jag har tid. Vi liksom tar subwayen (metron) till stan vid 10-11 på morgonen och kommer hem vid 23 på kvällen så vi är very bisy walking the streets everywhere. Oh vi har hunnit se såå mycket! Det är så bra i New York eftersom allt som är känt och som finns med i filmer ligger så nära. Ex igår var vi på Wall Street, vi promenerade först från Subwayen till Brooklyn Bridge, därefter till Wall Street sen till kända stora tjuren (staty) och därefter till "Ex-world trade center" som idag heter Ground Zero. Så häftigt att se det :) Lägger in bilder när jag har tid!
.
Idag är det exakt 16 dagar tills vi tar flyget hem till Sverige från Los Angeles. Börjar saknar Sverige faktiskt. Jag och Sahar har tröttnat på New York. Allt är så dyrt och människrona här är hemska! Okej, inte alla. Men de flesta, de har inte tid att vara snälla, hjälpa dig, och allt handlar om pengar och tid. Usch nej, tar lätt Mexiko framför USA. Men alla amerikanska städer är inte såhär, tror folket i New York är speciellt otrevliga, New York är New York och invånarna här flashar mycket med det, tror de är så speciella. haha så taskig jag är men det är vad jag känner. Ändå är det häftigt att se och uppleva saker och ting här. Hahahahaha måste berätta om vad som hände idag., men inte nu, imorgon eller ikväll! aahaha jag och sahar asgarvade. Folk är roliga.
hajd vi ska kolla på film nu, hoppas det är bra med er!
.
KRAM!
.
Förresten måste jag lägga till att det blivit iiskallt sedan vi kom hit! Kanske -3 grader nu! och det blåser inte utan det gör ont i huden för det är så kaaall luft! Hoppas det inte är så i Sverige! :(
.
.
KRAM!
Tjuren på Wall Street :)

OUT-CHECKING.

Publicerad 2011-12-28 16:46:52 i MÉXICO

God morgon, klockan är 10:15 här och jag har precis ätit frukost här nere på hotellet. Blivit riktig amerikan och ätit bagels with cream cheese haha :) Sahar ligger och sover, sömntuta haha, vi ska checka ut från detta hotel idag kl 12 och ikväll ska vi flytta in till Isacs faster som har en villa i New York. Varför? Jo eftersom hotellen under nyår är så sjuukt dyra! och de flesta har inte lediga rum ett par dagar rad så Isac (som bor i Tampico, umgås med Sandra & Ilse och Martial) erbjöd oss att stanna hos hans faster fram till nyår. Så himla snällt! Han är i NY och besöker sin familj ca vartannat år så han känner till staden jättebra. Senaste 2 dagarna, sedan han kom hit på semester så har vi umgåts med honom och han har varit en riktigt bra guide må jag säga :) 
.
Lite snabbt vad vi hittat på under denna och förra vecka (shit tiden går så sjukt snabbt, har redan gått en vecka sedan vi kom hit, känns som 4 :S) :
.
Fredag den 23 promenerade vi till Central Park som tog oss en evighet eftersom vi såg så mycket på vägen dit! Först såg vi en Skandinavisk butik/restaurang där de sålde mat, kaffe, snacks, inredningsgrejor m.m från Norge, Finland och Danmark, men de flesta produkterna var Svenska :) Detta var längre upp på vår aveny - Park Avenue.
Några meter senare längre fram får vi syn på Grand Central Station! Det är tågstationen i NewYork som är jättekänd! Så sjukt många filmer och serier har spelats in där, det var riktigt häftigt att se. Tågstationen är såå fin och stor! Allt var av marmor som var en blanding av ljus-beige, vit,  rosa, krämfärg och guldiga och tjocka pelare, en riktigt fin matchning. Man kunde se att det var en gammal byggnad men så fint skick och så modern! Efter att ha tagit några bilder där (haha ca 100) så gick vi vidare mot 5th avenue där de flesta shopping butiker ligger.Vi gick förbi Michael Kors, Armani, Tommy Hilfiger med mera, finns inte en enda känd & dyr märkesbutik som Inte ligger där. Helt plötsligt ser vi en massa folk trängas i en liten gata i 5th avenue. Då ser vi syn på en gran och ser att det är Rockefeller Center. Vi svänger in mot gatan till vänster och får syn på guldstatyn framför granen och isbanan som är full avv folk som åker skridskor! Det var så fint! Jag ville också åka men kön var jättelång och Sahar kan inte åka skridskor :( haha. Det såg ut exakt som i filmer,  familjer som fotas,åker skridskor, ljulmusik, poliser runtom m.m :) Sen får vi syn på NBC shop, NBC är en TV kanal där de sänder NBC-news och en massa välkända serier som ex Vänner, Biggest Loser, Seinfeldt osv. Mitt emot NBC shop var NBC-news studion.
Några timmar senare efter att ha varit inne i ett par butiker så var vi äntligen framme i Central Park meen mörkret hade redan hunnit falla så vi kunde inte se hur det såg ut i parken. Klockan var bara 5-6 så vi köpte en varsin varm belgisk våffla och varm choklad med kanel. Vi kunde inte låta bli att neka till det när vi kände den goda doften. Efter att ha fikat klart bestämde vi oss för att gå på bio! haha helt spontant, vi saknar gå på bio i Mexiko med våra vänner :( Så vi börjadde bege oss mot Lincoln Square som låg en bit bort -på andra sidan av Central Park. På vägen dit så fick vi syn på en julmarknad som var så stor och fin och såå mysig! Där gick vi runt och tittade på en massa unika saker i någon timme. När vi väl kom till biograferna köpte vi biljetter till filmen "New years eve".Den handlade om nyår i NewYork, så om ni vill se hur det kommer vara här på nyår och ungefär vad jagkommer vara med om så ska ni titta på filmen! Haha jag såg halva filmen eftersom jag var så trött och somnade i mitten av den :P Senare tog vi bussen hem, hamnade på helt fel sida av Park Avenue men som tur var stötte vi på en New York kvinna  som skulle ta taxi till andra sidan av Park Avenue. Hahah hon var EXAKT som i Desperate houswives of NewYork och liknande reality serier, haha galen kvinna. Hon hade pengar, berättade om att hennes söner jobbar på Wall Street m.m. När hon hörde att vi hade varit på Times Square, 5th avenue blev hon galen, hahah hon bara: WHAT?! What a you doiiin' thee? (typ Jersey dialekt) Only stupid tourists from Ohio a walking around thee, you girls have to go to SOHO! Thats moe foe young people like you!" Haha överskön. Hon lät oss inte heller betala taxin. Dagen därpå gick vi till Soho. Jag säger bara: EVERYTHING HAPPEN FOR A REASON!
Lör den 24: Soho ligger Uptown, det är ett gammalt konstnärskvarter med små butiker och mysiga och trånga gator. Det är här många kändisar bor så som Mary-Kate och Ashley Olsen, och det var här Heath Ledger dog så antar att han också bodde här. I Sohoär byggnaderna mycket lägre och är gjorda av tegel. Man kan se att det är gammalt, typ ser ut som ghetto fast samtidigt väldigt charmigt! Mycket konstnärligt :) Vi tog metron hin, tog oss 3 stationer. I och med att det var julafton så var det Fuullt med folk och en massa reor i butikerna. Kul och intressant att se! Det är också här de exklusiva butikerne ligger bland annat: Louis Vuitton, Chanel, Guess, Burberry, osv.
Sön den 25: Detta var en röd dag, några butiker hade öppet till eftermiddagen men det mesta var stängt tror jag. Vi gjordeinte så mycket under morognen/eftermiddagen, Men mot kvällen vid kl 7 gick vi ut till times Square. Det var denna dag Isac kom till New York. Vi hoppades på att se honom på Times Square men neej! Omöjligt! Det var Fuullt med folk som gick runt där! Mer än vanligt! Haha jag tänkte hela tiden för mig själv: Varför firar ni inte jul med familjen?! haha. Men kom senare på att det finns så många muslimer och judar och annat folk som utövar annan religion som inte firar jul. Vi gick bara runt, denna gång promenerade vi Bakom times square där vi bland annat såg "The Late Show" - studion, alltså David Lettermans show! haha så häftigt det var. Allt ligger så centralt i NY. Därefter köpte vi mat och satte oss ute på Times Square och avnjöt av vår kvällsmat. Påväg mot metron på Broadway går vi förbi en teater med planscher av skåderspelaren Hugh Jackman, det var där han hade sin teater. Utanför ser vi två tjejer som står och väntar, vi går fram till dem och frågar om han är där inne och kommer komma ut? Och de berättade att han kommer göra det om ca 40 min. Haha jag och sahar dog! Vi tänkte först, neej det är iskallt att vänta i 40 min, men vi gick till Mc Donalds som låg precis bakom hörnet, medan vi stod i kön för att köpa kaffe så hade det gått 20 minuter! haha precis när det var vår tur i kassan så gick vi därifrån, köpte varsitt vykort i en liten souvenirbutik precis vid Mc och skyndade oss till teatern. Där var det smockfulltav folk! Vi stod några meter bak från gallren so hade ställts fram. Jag stod nära väggen och precis bredvid mig till vänster fanns en bakdörr där andra mindre kända skådespelare/dansare från showen gick ut då och då. Sen, helt plötsligt öppnas dörren igen, och jag vänder mig och tittar vem det är. Jo, då är det Jennifer Love Hewitt som  öppnar dörren! Jag blev såå chockad! Först osäker på ifall det var hon men jag var säker! Nör hon först öppnade dörren tittade hon på mig och sedan vände hon blicken till vänster och kallade på sin mor som gick åt fel hål och därefter vände hon blicken neråt och skyndade sig för att ta en taxi på gatan. Hahaha när hon gick förbi försökte jag ta bild men hann inte, hon var för snabbt. JAg bara: OMG! sahar bara: Va? Vem var det? (hon såg inte henne) och då kunde jag inte få fram ord, haha kunde inte komma på hennes namn. Så sjukt! Jag fick iaf några bilder på henne i taxin med sin mamma. Haha äkta paparazzi, så taksig jag känner mig. Någon stund senare kom Hugh Jackman ut. Uh han är australienare och verkar var en riktig gentleman :) dock såg han äldre ut än i filmer. Jag lyckades ta mig längst fram vid gallren och fick hans autograf på min och Sahars vykort och lyckades ta en del bra bilder :)
LYCKAD KVÄLL! nu har vi sett 4 jättekända skådespelare på mindre än 5 dagar, haha Ofta! :)
Mån 26: Denna dag träffade vi Isac. Vi tog metron till Central Park och promenedare sen därifrån till American Museom of Natural History. Här spelades filmen "En natt på museet" med Ben Stiller in. Museet är ENORMT! 5 vångingar, de hade allt från Big Bang teorin till aporna, första människorna, inca folket, maya folket, astekerna, afrikaners historia & djur, asiaters historia & djur, dinosaurier med mera. Tog oss 5 timmar att gå runt där och vi gick inte ens och tittade på allt. Uh jag var så trött i slutet! Därefter gick vi till stan, 5th avenue och satte osspå Starbucks och tog en kaffe :)
Tis den 27: Vi tog metron till Soho igen fast med Isac. Denna dag fanns det inte lika mkt folk och inte lika mkt rea som under julafton. Vi var där till ca kl 5, sen tog vi metron till 5th avenue tittade in i Macy's och därefter tog kaffe på Starbucks.
Idag den 28 ska vi checka ut på hotellet, dra till Wall street med Isac tror jag och sen ikväll flytta in till hans faster och stanna där till den 31 januari.
.
Måste gå nu och packa ner det sista! Hoppas det är bra med er. Dake flyger hem idag så kul för henne, själv har jag nästan 2 veckor kvar här!
.
Kram på er!































Biografer

BIG APPLE.

Publicerad 2011-12-25 21:23:53 i MÉXICO

Senaste inlägget mådde jag sååå så så såå dåligt men det är mycket bättre nu! Jag och Sahar trivs jättebra i New York men det är inte samma sak som Mexiko. Jag uppskattar Mexiko mycket mer, här känns folk så bortskämda, de har allt och de får allt de pekar på. Okej man ska inte sätta alla över en gräns men detta är min uppfattning av majoriteten av folket här än sålänge. Jag har varit i Chicago 2 gånger tidigare och jag tycker mer om den stadan än New York. I Chicago känns folket mer "down to earth" och de är trevligare än de flesta New York-borna vi stött på.
.
Vårt hotell ligger på Park Avenue i Manhattan, ca 15-20 min gångavstånd till Times Square så det är jättecentralt! Vi trivs bra här, bra och snabbt internet, bra och litet rum med stor tv, bra frukostbuffé och bra roomservice! :)
.
Första dagen promenerade vi till Times Square som tog oss lite längre tid eftersom vi var tvungna att kika in i butikerna på vägen dit så som ALDO, Steve Madden, Levis m.m! Vi har bestämt oss att inte handla allt för mycket nu de första dagarna, vi vill hellre vänta på julrean :)
När vi kom till Times Square så fanns det mycket reklam och affischer om Broadway shows men de verkade dyra. Senare under kvällen såg vi en skylt där de visade tider på olika shower och pjäser som skulle visas under kvällen som det var rabatt på! Och då fastnade vi för det och frågade om mer information. Efter att ha fått en massa information av en ung kille som stod under skylden och berättade om vad han rekomenderade osv så bestämde vi oss för att se en pjäs som heter "The Mountaintop" med mycket välkända skåderspelarna Samuel L. Jackson och Angela Basset! Angela Basset är mycket känd för Tina Turner rollen hon hade i filmen "Whats love got to do with it" - en av mina favoritfilmer! 
Teaterpjäsen vi såg var 90 min lång och handlade om Martin Luther Kings 24 sista timmar innan hans död. JAg och Sahar hade inga ord för hur otroligt DUKTIGA de två var! Speciellt Angela Basset! Sån talang hon har! Hon var en heelt annan person i pjäsen och levde sig in i karaktären! Det känns så overkligt att vi vår första kväll i New York fick se en pjäs med 2 av de mest välkända skåderspelarna i Hollywood. Sjukt.
När pjäsen var slut och vi gick ut såg vi en massa folk stå utanför en dörr vid "Jacobs Theatre" (där vi var). Då frågade jag en kvinna ifall det var något speciellt de väntade på? Då tittade hon konstigt på mig och bara pekade upp mot planchen till pjäsen, bild på Samuel och Angela. Haha då fick jag och Sahar panik! och trängde in oss bland folket och fick bra platser. Där stod vi och väntade i ca 20 minuter tills Samuel L Jackson först kom ut! Sahar spelade in och jag fotade hahah vi var beredda. Hon fick filma eftersom min kamera tar bättre foton på kvällar och jag hade lite batterier kvar. Sedan lyckades jag tränga in mig längre fram och medan Samuel höll på att skriva autografer till folk frågade jag honom: Samuel, can we take a picture with you? Då tittae han på mig (han stod ca 2 meter ifrån) och nickade.. Efter ca 4 minuter sa jag igen: Samuel, Samuel, can we take a picture with youuu? Då går han mot mig och säger: WHATS THE GOD DAMN LAST WORD?! - PLEASE! Haha och dåå börjar ALLA skratta hahaha som han dissade mig! I Sverige är vi inte vana vid att säga kan vi få ta en bild med dig, tack/snälla? hahaha men det var kul, han var rolig, och vi fick en bild med honom :) Senare kom Angela ut och vi fick en bild med henne också, dessutom tog Sahar deras autograf :) Wieee.
.
Jag skypade med Luis förrigår-kväll, en god vän från Tampico. Och jag hade berättat för honom om hur dåligt jag mådde sedan jag åkte ifrån Cancun. Och sen efter att jag berättade om vårförsta dag här- bland annat att vi såg pjäsen med Samuel och Angela och därefter pratade med dem så sa Luis att det var en gåva från Gud vilket jag också tror och tänkt på faktiskt.  :)
.
.
Macy's

Nyhetsraporter på Times Square

Model på Times Square





Nyårsaftons önskningsvägg! Alla dessa önskningar och fler kommer att falla från en stor glob från toppen av Times Square vid tolvslaget :)




Denna"2" kommer att lysas upp med resterande siffrorna 201 på Times Square under nyårsafton!

Jääättegod lamm-kebab från gatukiosker som finns på varje gatuhörn!







Pjäsen med Samuel L. Jackson och Angela Basset. Man fick inte ta bilder men jag lyckades ta några i smyg.







Hon är så otroligt vacker!



DÅLIG FÖRSTA DAG I USA.

Publicerad 2011-12-22 09:08:44 i MÉXICO

Har haft så dålig dag idag. Tårar har runnit ner för mitt ansikte hela dagen idag; sedan imorse och klockan är 1 på natten nu och de rinner fortfarande. Det är jobbigt att lämna Mexiko. Det är jobbigt att säga hejdå. Att ta farväl är något at det svåraste för mig och jag hatar att jag är så känslig när det kommer till sånt. Men det gör så ont i hjärtat.
.
Igårkväll kl 00 gick vi ut, det var vår sista kväll i Cancun. Och som vanligt gick vi till Congo igen. Det var som vanligt mycket dans och vi stannade där tills de stängde kl 4. På vägen hem sa vi hejdå till fransmännen vi lärde känna på Congo i Cancun sedan 4 dagar tillbaka, haha helt roliga snubbar, de kan ingen engelska!! Det är sjukt! Haha jag hade knappt något tålamod ibland när jag pratade med dem och ställde frågor, de svarade på något helt annat! och komplicerade till allt haha. ncnc..
.
Senare vid 5 kom Juan förbi efter jobbet och han tog farväl av oss också. Vi blev bra vänner, fastän jag endast kännt honom i typ 6 dagar så kändes det som att vi varit vänner längre och jag tycker det är svårt att ta farväl. Gud vet när eller OM jag kommer träffa honom igen. Att bli så bra vän med någon i Europa är nästan omöjligt, mexikanare är så öppna och delar med sig och ger så mycket av sig själva så det är lätt att skapa kontakt och skaffa goda vänner. 
.
Nej, det gör ont att åka ifrån landet :(
Kl 6 på morgonen tog jag och Sahar taxin tll flygplatsen, vi sov alltså inget på natten. Väl på flygplatsen i Cancun var det såå himla stressigt! En massa problem med övervikt osv, men som tur var kunde jag ta ut skor och andra grejor och stoppade in dem i mina två handbagade väskor som blev övertunga!
Vi tog först flyg till Atlanta där vi skulle byta flyg. Inte nog med det var vi tvugna att hämta våra stora väskor för att låta amerikanarna titta i dem och se vad vi har med oss. Det var här det jobbigaste kom. När vi precis anlände till Atlanta så ropade amerikanarna in en och en för att ta bild, fingeravtryck, stämpla pass, och ställa frågor. Jag fick en mycket otrevlig man som ställde frågor och sedan knappt lät mig tänka innan jag svarade, han stressade mig så mycket och jag blev rädd då. Han var så seriös och ställde så opassande frågor och tittade snett på mig. Det kändes som att denna gringon ställde mig mot väggen och slängde saker på mig. Jag mådde så dåligt när han sedan höjde rösten och började säga: Why are you lying to me? Yoy said... Han började mena att jag ljög för honom över ifall jag har jobb eller inte, och jag tror att han missförstod mig när jag sa att jag har ett jobb men som inte är ett riktigt heltidsjobb. Sen kom andra frågor som var så opassande enligt mig. Det är så svårt att förklara här på bloggen hur hela situationen var. Efter detta samtal med mannen tappade jag min stryrka  och mitt självförtroende och tårar började rinna. Jag kände mig så svag och som att jag lät amerikanarna köra med mig och leka bossar, precis som att jag är en fiende som kommit in till deras area. Efter denna man var det tur att TVÅ män skulle titta igenom mina väskor. Undertiden de rotade och öppnade vad de ville mitt framför mina ögon så fortsatte de att ställa frågor som var svåra att svara på. Jag har rest till USA 2 gånger förut och vet hur detta funger, men aldrig har jag stött på personal på flygplatsen som varit så ortrevliga.
.
Jag önskar jag var i Sverige nu. Jag saknar min familj. Jag önskar jag var i Cancun eller i vilken stad som helst i Mexiko.  Det känns mer som hemma. Här i USAm känner jag mig så liten och som inte kan påverka något, det känns som att folket här kan köra med en och att man inte kan göra något åt det. De är så annorlunda när man jämför med mexikanarna. Jag och Sahar kom fram till att vi känner såhär eftersom vi blivit vana vid de övertrevliga mexilanarna som är så positiva, hjälpsamma, pratglada, sociala och varmhjärtade. Jag brukade skoja med mina vänner från mexiko och säga att de är så dramatiska precis som i deras "novelas" (tv-serier) men nej, jag tar tillbaka det, om någon är dramatisk så är det amerikanarna.
.
Nu  är klockan 2;00 och ifall vi var i Cancun hade vi dansat på Congo och vi hade pratat och skojat runt med Juan och de andra bartendersarna.
.
Här är en bild från idag. på Manhattan där vi bor nu
-
.
Jag är långt ifrån såhär glad. Men imorgon är det en ny dag, ska försöka vara positiv.
Jag saknar mina vänner i mexico :'(  Det gär så ont. Nu åker jag bara längre och längre ifrån dem. Och nästan varje dag skickar de meddelande och berättar  hur mycket man betyder för dem och hur mycket de saknar en och älskar en. Exempel idag RINGDE Ana mig, min vän från gymmet. Hon ringde mig kasnke 5 gånger under hela dagen och ja gkunde inte svara eftersom jag var i USA. Hon smsade sedan och frågade vad jag gjorde hur jag mår och att hon saknar mig. Och ett par dagar sedan skickade hon annat sms helt plötsligt på kvällen för att se hur det var med mig och att säga att hon tänker på mig varje dag hon går till gymet, hon skrev att hon minns mig varje morgon och tänker: här var Merima med sin stepbräda. Haha helt söt! :(
En annan vän skickade ett sms kl 5 på morgonen för att bland annat önska mig en trevlig resa och att hon ber till Gud att han tar hand om mig och Sahar under våra resor. Hon skickade 3 jättefina sms om hur mycket hon uppskattar vår vänskap och mer saker. Sen har fler sms och meddelanden kommit in från andra vänner som skrivit liknande saker. Ni kasnke förstår nu när jag säger att jag inte har några alls ord. Mexikanarna har så varmt hjärta, de verkligen bryr sig! Och det är jobbigt när de säger: glöm mig inte! Fär då tänker man va? Detta kan vara sista gången vi ses. :( Nej jag kan inte skriva mer, det gör så ont.  jag har verkligen gråtit hela dagen.  Och det är på grund av blandade känslor, saknad, ingen sömn, stress osv. Förhoppningsvis kommer det bli en bättre dag imorgon.
.
Nu har jag kasnke öppnat upp mig för mycket men jag känner att jag behöver det.
.
God natt.
.

SISTA KVÄLLEN I CANCUN.

Publicerad 2011-12-21 05:33:36 i MÉXICO

Vaarför måste tiden gå så snabbt?! Vi har varit i Cancun i 9 dagar nu. Vi vill verkligen inte åka, haha det är jobbigt att lämna Cancun också :( inte för att vi lärt känna så många vänner men vi har det så kul och miljön är otrolig!
Vi har skaffat en vän som vi träffat mest och det är en  kypare som heter Juan, han är också 21 år helt söt, haha ser ut som en liten pojke! Han jobbar på en nattklubb som heter Congo (bästa stället för de spelar så bra musik där). Det var vår första kväll där som vi började prata med honom, (onsdag tror jag). Han var vår kypare och ville bjuda på drink fastän vi inte ville ha något, haha men han tvingde oss och det blev en alkoholfri piña colada som alltid. Därefter frågade han var vi kom ifrån, var vi lärt oss prata spanska osv, så berättade jag om att vi pluggat i Tamaulipas osv osv (tror jag och Sahar svarar på dessa frågor 7 ggr/dag här i Cancun, alla blir lika förvånade när vi pratar spanska och sedan säger att vi kommer från Sverige :) ) Iaf Juan berättade att han kom ifrån staten Puebla, och det är "mole-staten". Mole är mexikanska bruna såsen som är öööveregood, innehåller bland annat chocklad tortilla, 13 olika chilifrukter och myycket mer! Och den heter egentligen Mole poblano ( Pueblansk mole). Man äter det med kyckling och ris, utan tvekan en av mina favoriträtter :) Iaf sedan den kvällen så har jag och Sahar blivit bra vänner med honom och därefter hans arbetskollegor. Sedan första kvällen så går vi förbi dit varje kväll och stannar kvar tills de stänger och håller på att städa osv. Tråkigt att det är sista kvällen nu :(
Sen har vi också pratat och "lärt känna" annat folk men vi har inte träffat dem igen eller umgåts med dem.
.
Klockan är 21:15 och vi har precis packat klart våra väskor! JAG VILL INTE TILL USA! :( jag vill verkligen inte. Önskar jag kunde stanna här. Jag vill inte lämna Mexiko :(
.
Lite bilder nu!!
Detta är Kongo club!!
Juan - lilla killen i mitten med svart hår :)
Vårt hotel!!
Stötte på mariachisar!
Det var böllop vid polen!

SNABB UPDATE!

Publicerad 2011-12-18 04:02:32 i MÉXICO

Hejjjj!
.
.
Förlåt att jag inte uppdaterat sedan jag kom hit till Cancun, men orkar inte, det är så skönt att inte ha ångest över läxor, plugg och andra saker jag var tvungen att göra i Tampico.
.
.
Okej, tiden här har gått såå fort! Kan inte fatta att det är Lördag ikväll! Jag och Sahar trodde sedan igår att det var fredag idag! Så sjukt och vi kom hit i måndags och en hel vecka har gått! Känns som att jag varit här i 3 dagar. Men vi har ändå hittat på en del, i tisdags var vi bara på stranden här, solade och badade, hahaha sååå underbara vågona är här! Det känns som att man flyger när de kommer bakom en. På kvällen var vi ute och åt på nåt kinaställe och därefter gick vi till ett uteställe där vi varken betalade inträde eller drink, haha. och det var försäljarna som bjöd på det eftersom de tydligen ville ha mer folk i klubben.
.
Onsdags åkte bi till Xcaret!! Bilder kommer sen! Underbart plats, ca 2 timmar ifrån Cancun. Det är en park med djur, natur och olika aktiviteter. Jag och Sahar simmade och snorklade under grottor och cenotes (vet inte vad det heter på svenska, ni får googla det-  cenotes iaf!)
.
Torsdags tog vi det lugnt, jag vaknade mycket tidigt, kl 8, gick ner till stranden själv solade och vid lunch-tid mötte jag upp Sahar, vi åt frukost på Starbucks coffe och tog därefter statsbuss till ett köpcenter som heter "La Isla". Ca 15 min med buss. Där var det jättefint, de har massor av olika lyxbutiker :) På kvällen tog vi bussen till La Isla igen för att Sahar såg en annons i ett reklamblad om en Indisk restaurang.  Berättar om den senare! Det händer så mycket här och vi träffar så intressanta människor! Efter la Isla blev det en del dans på ett annat ställe som spelade jättebra musik! där stötte vi på 2 svenska tjejer från Göteborg :)
.
Fredags åkte vi till Chichen Itzaaaa! Såå undebart! Fick se hur Maya folket bor, lärde oss om deras historia, kultur, traditioner, och Maya kalendern, vi åt buffé där de hade lagat mat och bjöd på dansuppvisning :) Därefter besökte vi pyramiderna! Den största och mest kända var såååå fin och intressant! Kommer att berätta om den i ett senare inlägg. Vi kom hem vid 8-9 på kvällen, senare tog jag själv en runda här i stan, köpte lite smågrejer och pratade med säljare jag lärt känna, sånna som säljer biljetter till uteställen.
.
Idag, lördag, tog vi bussen till Playa del Carmen, ca 1 timme härifrån. Det var ganska kallt men det var en fin liten stad/by som tydligen har finaste stranden, finare än Cancun. Vi gick runt på marknaden här och tog bussen tillbaka vid 6. Nu ska vi duscha och sen gå ut och äta.
.
.
Hoppas det är bra med er!! Här nedan bjuder jag på en bild från idag från Playa del Carmen, haha jag och en liten apa som heter Rael. Denna ap-ras kommer ifrån Brasilien :D

SISTA KVÄLLEN I TAMPICO.

Publicerad 2011-12-12 09:44:56 i MÉXICO

Såå, nu har vi kommit till dagen vi inte sett fram emot. Klockan är 2 på natten och kl 8:30 tar jag och Sahar flyget härifrån till Cancun. Det är så otroligt jobbigt att säga hejdå till våra kära och underbara vänner. Jag har verkligen inga ord för dem, Aldrig stött på personer med varmare hjärta. Mexikanare är verkligen speciella.
.
Idag städade vi hela dagen fram till 6 ungefär och letade efter hotell i NY (vi har gjort det i 2 veckor men inte hitttat något passande! eller Sahar har varit den duktiga och letat) Därefter körde vi, Orlando, Morris, Alberto och hans lillebror till Matazlan, ett tacos gatuställe här i närheten som är känt för sin bakade potatis. Vi åt snabbt och därefter körde vi snabbt till Liverpool och därefter till Sunborns för Orlando var tvungen att köpa en bok till sin pappa, haha, why noow?! var frågan vi ställde 203 gånger :P
Därefter körde vi hem, hahaha Sahar körde halva vägen hem, Orlando är så ledsen över att vi ska åka så han vill låta oss göra så mycket som möjligt. Hahahah när han sa: Turn RIGHT! fick sahar panik, sen plötsligt ropade Orlando: WAIT! I forgot she doesnt know witch is left and right! Hyahaha och det är sant, Sahar har fram till ca 1-2 månader sedan trott att right är vänster sida! Hahaha!
,
Uh, när vi kom hem väntade Enrique Dino Rodriquez utanför. Vi kallar honom för Dino eftersom han påminner oss om lila dinosaurien Dino i The Flintstones! - Familjen Flinta. haha
,
Han var söt och ville säga hejdå, men vi bjöd upp honom, därefter kom Karla, Siboney och Paco. Vi satt på Morris rum och pratade, sjöng karaoke, tittade på en såååå uunderbar video som Karla gjort till oss! Jag ska lägga upp den på Youtube! Ska be Karla göra det undertiden vi är i Cancun. Alberto gjorde en ostkaka igen! Haha när jag fyllde år så sa han att han hade en överraskning till mig, en present, och jag anade att det var en ostkaka eftersom han gör de godaste ostkakorna! Men jag fick den aldrig haha och det var för att hans familj såg den i kylskåpet och åt upp den haha söta:)  Förra veckan frågade han mig ifall jag tycker om Kiwi och Kokos, och klart gör jag det. haha sen så sa han att han kommer komma med en överaskning idag. Och han kom med en jäättefin ostkaka med Mexikos flagga! jag lägger upp bilder när jag har tid. Den var verkligen jättegod, ska be honom om recept så jag kan göra det åt er. Ostkaka är en typisk kaka här, mexikanarna äter mycket av dem :)
.
Vi har gråtit en del idag. När Karla kom och bad endast mig och Sahar öppna där nere gick vi ner och där stod Karlas mamma och syster. De ville säga hejdå, önska oss trevlig resa och tacka oss.  När jag såg hennes mor kunde jag inte hålla tillbaka tårarna. Detta betyder så otroligt mycket. Hon sa så fina saker som att detta inte är et farväl, utan att vi ska säga att vi ses snart igen, Om Gud vill. Om Gud tillåter det så kommer de komma till Sverige och hälsa på oss och vi kommer komma tillbaka till Mexiko för att hälsa på dem.
,
Karla hade även printat ut jättefint brev till mig och Sahar, varsin med olika innehåll. När jag läste brevet grät jag så mycket. Karla vet verkligen hur hon ska uttrycka sig i ord. Hon är en ängel som bryr sig så mycket om oss och som tagit hand om oss.
.
Orlando var också jätteledsen idag. Jag och Sahar köpte en mössa och halsduk till honom. Han blev såååå glad när han öppnade presenten, haha. Vi flippar alltid med honom om hans klädstil, haha, oldfashion.. vi säger alltid: Orlandoö.. about your paants.. eller ehh.. about them shooeess.. hahah en gång när vi hade föreläsning med Colombia så var han sen.. Plötsligt mitt i lektionen bara stormar han in med väärldens fulaste vita vintermössa, med päls eller vad det var. HAHA som alla skrattade när vi såg honom i den, speciellt jag och Sahar, hahah.. så denna mössan var perfekt till honom :)
.
Det är Orlando som tar detta hårdast. Han är verkligen deprimerad och man ser det på honom. När vi körde hem från Sunborns började han med: This is the last time we sit in my car. This is the last time we drive in Avenida Hidalgo. This is the last time we go to Oxxo together osv. Hahaha han är verkligen dramatisk. MEn det är jättejobbigt :'(
.
Jag älskar alla så otroligt mycket och jag hoppas de kommer komma till Europa i sommar som de håller på och planerar.
.
.
Imorgon kl 8:30 ska jag och Sahar som sagt till Cancun, den 21 flyger vi till New York och kommer stanna där till den 1 januari. Därefter planerar vi flyga vidare till Los Angeles och efter den 6 ska vi till Michael i Fresno. Den 15 flyger vi tillbaka hem till Sverige.
.
Jag är glad att vi inte flyger hem direkt till Sverige efter Tampico, vi kommer istället resa, se nya ställen, nya människor så äventyret fortsätter.
Vi har hört att WIFI- internet i hotellen i Cancun är dyra så jag kommer förmodligen inte logga in lika ofta på Facebook osv, men vi har bestämt att smsa Karla och hon kommer göra inlägg på våra Walls för att meddela er om vad som händer därborta :)
Nuu måste jag packa! Liite panik!
Ha det så bra!
Bilder från "El solito", jag, sahar, Paco, Karla, Orlando och Siboney körde till en liten djurpark i staten Veracruz som låg ca 40 min från Tampico. Vi bodde på hotel där, övernattade 1 natt, jättemysigt!
-
BANANER!
När vi skulle hem hämtade Karlas mamma och styvpappa oss, påväg hem ville de bjuda på middag i en restaurang där de serverar havsmat. Jättesöta föräldrar!!

ESCUELA FINITA.

Publicerad 2011-12-07 12:04:56 i MÉXICO

Iiih, okii bloggade precis, men måste uppdatera igen! För två veckor sedan började vårt "jullov" dock hade vi endast de sista stora tentorna för varje kurs som bestod av del 1, 2 och 3, alltså allt vi lärt oss under hela terminen. Vi hade alltså inga lektioner förutom tentorna, 4 tentor två veckor sedan och 3 tentor förra veckan. Och nuuu loggade jag snabbt in på mitt konto på skolans hemsida för att se ifall jag fått mina slutliga betyg från alla kurser och det hade jag! Jag klarade alla!! Wieee! Skönt att veta det nu och att ha allt avklarat! Jag minns hur orolig min mamma och mina vänner var över hur det skulle gå för mig eftersom alla kurser vi skulle ha skulle vara på spanska. Men kolla, det gick jättebra (hvala Bogu)!

Klockan är 5 på morognen, dags att sova!
Buenas noches!
.
Hahaha bjuder på en nördig bild från skolan!

Copyright By Fransisco Lopez

Publicerad 2011-12-07 11:33:42 i MÉXICO

Förr-förra fredagen var vi på bio med vänner och såg en drama/thrillerfilm kl 22 på kvällen. Minns inte vad den hette men vi alla blev i alla fall besvikna eftersom filmen inte var så läskig som vi hoppades, vännerna blev också besvikna på mig eftersom jag Endast skrek 1 ggn, de förväntade sig mer av mig, haha. Efter filmen stacknågra av oss till en bar som de kallar "Neverland", men stället heter egentligen "Nunca Jamas" som betyder "aldrig någonsin". Där hade de också lite dans, men vi tyckte att det var ganska tråkigt, det var mer ett förfest ställe. Efter Neverland körde vi runt tills Orlando bönade och bad oss köra till en annan bar "Barchelona", där det var smoockfullt! Och sååå äcklig luft, alla rökte därinne, usch så hemskt det var att andas. De spelade live musik där, trevligt och bra men nej, det var så kvavt och dålig luft där. Efter 15 minuter körde vi vidare till "La Palma"- ett taco ställe, där vi åt coche-gringas de harina, mmmmh såå gott! Likt tacos men tortillan gjord på annat vis. Efter maten när vi var påväg tillbaka till bilen så stod vi vid en stor gata som heter Avenida Universidad, och pratade och larvade oss en stund tills Sahar kom att tänka på filmen "Notebook" och hur de i filmen lägger sig mitt på gatan och väntar tills en bil kommer. (Vill ni höra nåt konstigt? Jag har inte sett filmen the Notebook!?) Hahah Sahar är skadad, men det var inte så illa som det låter, det kom en bil varannan minut på denna gata. Så det var okej! Och detta eftersom Fransisco, en av våra vänner är en "fotograf" och han har den största och jättebra kamera som han brukar fota med. Hur fint namn är inte det förresten? Fransisco Lopez, låter som en kändisfotograf eller nått haha. Bilderna blev riktigt häftiga iallafall! 
Efter bilderna körde vi hem till oss och umgicks nere i Morris rum, tittade på olika roliga Youtube-klipp till ca kl 6 på morgonen! Ncncnc...


Från vänster: Limón, Morris, Luis kompis, Alejandra, Luis, Alberto, Francisco, jag, Orlando, Enrique och Sahar :)  Som ni ser har vi många kill-kompisar vilket vi tycker om jättemycket. Känns tryggare att umgås med dem när man går ut osv. Alejandra lärde vi faktiskt känna den kvällen :)

På Neverland. Hahha kolla som Orlando kollar in en tjej, haha.


Halsbandet jag har på mig köpte jag av min vän från gymmet, Ana, om ni minns henne. Hon själv har gjort det och jag köpte det då hon hade sin Bingo-night :)
Haha att trängas och sitta Minst 4 personer bak i bilen är äkta mexican style :p

Coche-gringa de harina con fajita! Mmmumms!

Biilar påväg!!
Morris nya profilbild på facebook! hahaha


Orlando tyckte Morris bild blev cool så han ville fixa en till sig själv med, men det blev läskig, hahahaha, han ska alltid misslyckas, men det ser ut som en Crime Scene bild :)

MUFFINS!

Publicerad 2011-12-01 02:21:23 i MÉXICO

Halloooo. Sitter här och "pluggar" inför morgondagens tenta. (Tentorna vi haft hittils har gått så mycket bättre än förväntat!) Hahaha jag och Sahar är så ooseriösa, vi leker hiphopare, sjunger, hahah vi flippar ut heelt när vi ska plugga eftersom vi får sån ångest över alla tentor vi har framför oss, vi  blir helt rastlösa. Haha dessutom ser vi ut som sjuka/förkylda luffare med en massa konstiga kläder på oss, haha. Ni ska bara se oss, hade aldrig trott att det är vi:P

Jag tror vi ska ta taxi till kinarestaurangen Kurai snart, eller så ringer vi home delivery så maten kommer hit, Sahar har tjatat om "mexikansk kinamat" hela veckan nu, jobbiiig människa! :P
I torsdags gjorde vi dessa muffinsarna, som först skulle bli cupcakes. En cupcake är ju detsamma som muffins fast med "frosting" på. Men vi tyckte frostingen var så söt att vi valde att inte täcka hela muffinsarna med det. Och så hade vi hjärt-strössel hemma sedan innan. Hur söta? Ohhhhh :) Smakade riktigt gott! Bjöd vår värdefamilj därnere på några stycken också. Morris & Orlando satt också nere och pluggade inför en tenta de hade dagen därpå, så Orlando sov över hos Morris. Han är riktigt deppig över att vi ska åka snart, vi har trots allt umgåtts vääääääääääldigt mycket de senaste månaderna att det känns som att vi (gänget) känt varandra hela livet. Vi har liksom inte gjort mycket speciellt, utan bara
hängt riktigt mycket! Sjungit karaoke (hahaha), dansat Nintendo Wiii, gått på bio, gått till Passion och dansat salsa, haft filmkvällar i Morris entertainment-room haha, haft massa middagar hemma hos oss och så har vi framförallt haft många stunder då vi har suttit och snackat om oseriösa ämnen, kulturskillnader och skrattat ihjäl oss åt hur sjuka vi är =P Men jag tycker att det är de små och simpla grejorna som räknas och som man kommer att sakna mest...



Även tjockisen Martial tyckte om det !

Om

Min profilbild

Merima

Hej! Att blogga är inte precis min grej men jag började med det nu ENDAST för att skriva om min Mexiko resa! Enjoy! :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela