México[ˈmehiko]

The new life in North America.

EL D.F ( el de efe)

Publicerad 2011-09-30 22:06:34 i MÉXICO

Sorrryy for not blogging på ett mycket bra tag! Men jag har verlkigen haft fullt upp! Vi hade så många läxor och planer förra och denna vecka.  
Kort sammanfattning bara:
Vi hade bal i fredags! Det var såååå kul och allt var så fint! Vi dansae hela kvällen/natten, från 22-04!
Kvällen därpå stack vi till salsaklubben Passión igen och dansade en del där också. Vi stötte på 3 basketspelare, två amerikanare varav ena var MaJic Dorsey, och en mexikan. Vi pratade och dansade med dem och "bestämde" senare att ses på söndagen för att de hade match. 
Söndagen var vi på middag hos Karlas (en annan Karla vi har contabilidad med) mormos syster. Åt såååå goood hemlagad Mole-- *vattnas i munnen bara jag tänker på det* Därefter stack vi med Karla och hennes syster och vänner till el metro coh såg matchen. Snackade med MaJic och David innan och efter matchen.
Ikväll ska vi till Mexico City och stanna där till söndag kväll! Det är jag sahar tyskarna, Karla ancira, Martial och en till kille som tyskarna har föreläsning med.
Hoppas det blir kul!
.
ha det så bra!
.
By the way, med el D.F menar jag Mexico City, de kallar staden antingen för "México" eller D.F (Distrito Federal, ingen säger Mexico City.

EFECTIVIDAD.

Publicerad 2011-09-23 23:05:00 i MÉXICO

Denna veckan har jag varit så otroligt effektiv och duktig! Sedan tisdag morgon har jag gått up 7:45 för att dra till gymmet! Och det känns så sjukt bra! Skönt med träning och skönt att vara för sig själv, det behövs.
Jag älskar verkligen att träna (okej inte alla sporter) och att vara på gym, känns så härligt! Jag saknar verkligen mina zumba pass och ha muskler och kondition, haha. Haha jag lovar, tror jag gått upp 5 kg Minst(!)här eftersom vi äter 2 ggr om dagen, först stor frukost vid 12.00 och sen kvällsmat vid 22-23!! HEMSKT mår illa bara jag tänker på det, vem äter middag så sent?. Men vi har inget annat val, vi slutar 20.30, sen tills taxin kommer, de är alltid sena, så vi är hemma 21, och sen måste vi laga mat eller så drar vi ut och äter, men det blir ändå sent. Usch. Ibland köper vi mat i skolan men vi mår illa av den, de har så sjukt fet mat här, och jag är verkligen inte van vid en massa smält ost på allt med vitt bröd osv osv. Och ingen chans att vi kan ta med oss mat till skolan eftersom det är så varmt, allt hade smält och blivit varmt. :/
I alla fall, hooppas träningen går bra för mig nu framöver, jag känner att jag verkligen behöver det, förnyade mitt medlemskap och ska träna så ofta jag kan! :)
.
I tisdags hängde jag med Anacris och hennes kopmis till gymmet, de hämtade mig och så var vi med på Ángels (gay-instruktören på gymmet) core/step-class kl 8:30! Haha vi tränade till Lady Gaga under hela timmen (typisk gay-musik.. Fast ändå inte här, många killar här gillar Gaga, Katy Perry m.m )
I onsdags gick jag upp 7 för att jag och Sahar blev bjudna till Lezlys Zumbapass! Det är en tjej jag har två föreläsningar med och hon och hennes mamma har eget Zumba företag som heter Zumbalez (Zumba-Lezly, get it? Så fint! ) Lezly har även hållt i Zumba pass på skolan men slutat eftersom hon inte har tid så nu har det gått lite rykten om mig på skolan och jag har blivit tillfrågat om att ha Zumba där men har tyvärr tackat nej eftersom jag har föreläsningar mellan 13 - 20:30 och på förmiddagarna kan inte många elever, dessutom hade det varit för stressigt.
I alla fall - Lezly ville att jag skulle komma til hennes lokal och ha Zumba med henne och även ta över en låt. Det blev istället två låtar! - Danza da maozinha(samba) och A la gata le gusta(merengue)! Jättekul! Hennes deltagare var så glada och peppade, och det är tack vare Lezly, hon har sån otrooolig energi, och det är inte bara på zumba passen utan 24/7! Hon hade bra låtar och  bra koeografi:) Mycket bättre instruktör än mitt gyms sura instruktör.
Måste bara lägga till att jag och Sahar var sena till passet eftersom taxin var 20 min sen(!) men jag smsade Lezly och sa det. När vi kom dit väntade alla på oss eftersom hon hade berättat om oss och alla var så exited och glada!! Det betyder så otroligt mycket för mig :)
Efter Zumban ringde jag och sahar taxin, på väg hem så stannade förbi ett bageri och köpte smörgåsar, när vi kom hem bytte vi om och stack till strandeeeen! Där stekte vi från 11-14 och blev brända! haha men inte så mycket :)
Åh det var sååå skönt på stranden, fanns knappt några människor där, det är fullt på helgerna då folk inte jobbar, men nu kunde man verkligen höra fåglarna och vågorna, sååå fiint och avslappnande! Och så simmade vi också, asså vågorna är sjuka här, slänger ner en i vattnet så fort man går in.
Kl 14 kom vår taxichaufför och hämtade oss, sen kl 16.00 hade vi föreläsning, kl 19 slutade vi eftersom Dalia (contabilidad - redovisningsläraren) var mer än 15 min sen!
.
Igår och imorse gick jag återigen upp 7:45 för att dra till gymmet, dock drog jag dit själv eftersom Anacris och hennes vän hade annat för sig tror jag. eller så orkar de inte, för de sa att de inte varit där på ett tag. Iaf,jag bryr mig inte, jag drar och det känns såå skönt! Ringer taxin, den kommer direkt utanför dörren. Efter core/step passet stannar jag kvar 30 min och kör egna övningar! Sen går jag till HEB, stormarknad som ligger precis mittemot gymmet, och tar en taxi där eftersom de är pålitliga taxichaufförer som jobbar för HEB, kunder som handlat och behöver skjuts hem!
Åh har såå ont i kroppen, träningsvärk till max men jag älskar det! haha, ja, jag tycker faktistk om träningsvärk, känner mig tränad då :P Men jobbigt när jag ska resa på mig eller gå lite, haha, men whatever, its so worth it.
.
IKVÄLL ÄR DET BAL! Jag och Sayhar ska kanske bli fixade av en kille/man, probably gay :D(smink och hår) hemma hos Sandra för endast 120 kr? Dude thats cheap! men vi får se, tiden passade itne oss.. Balen börjar 21 och vi ska bli fixade vid 16.00 ? aja, we'll see!
Hoppas det är bra med er!
Kramkalas hahhaa :P

 

 

HÄR ÄR EN VIDEO PÅ HENNE OCH HENNES MAMMA, DE VAR MED I EN ZUMBA TÄVLING: ATT GÖRA EN VIDEO TILL DENNA LÅT OCH EN VISS KOREOGRAFI:

http://apps.facebook.com/promosapp/163636/entry/189117?=e0


 

Detta är Lezly! Hon älskar verkligoen allt som har med Zumba att göra, jag tror hon har alla prylar och kläder man kan köpa på hemsidan! haha. Här nere ser ni henne och hennes mamma, som också är instruktör. De är så sjukt söta :)

 

 


Exklusiv klubb-hotell för "medlemmar"



Vi köpte goda mackor från ett bageri på vägen dit!



Vi hitta en kompis som bet mig i rumpan när jag satt i sanden! Haha, nej men denna var faktiskt kaxig, började slå ihop med sina klor hela tiden :P

ONSDAG - CINE.

Publicerad 2011-09-23 22:34:00 i MÉXICO

Förra onsdagen hade vi vår sista tenta och det firade vi med ett spontant besök på Cinéapolis! Jag, Sahar och Martial tog taxin till biograferna 20:30 efter skolan där vi mötte upp Mauricio och därefter kom Orlando! Det fanns inte så jättemånga filmer man kunde se på just den tiden vi anledde, antingen hade de bästa filmerna börjat 20 min innan vi kom dit eller så spelades de 1,5 timmar senare, så vi fick till slut se "Monte Carlo" med Selena Gomez! Hahaha! Men det låg mellan den och "apornas planet" (tror den hette så), men eftersom Martials flickvän i Frankrike sa att den var dålig så såg vi inte den.
När vi kom in till biosalen och filmen började visas så började alla i filmen prata på spanska!! FILMEN VAD DUBBAD! Haha åh, förstörde allt, alla ljud var dubbade så det var så tyst at times. Haha men vi blev vana sen och filmen var helt oki faktiskt. Måste dock se den på engelska för att höra alla originala ljud och röster, haha störde mig på evil-Selenas spanska röst, lät heeemskt!
.

Medan vi väntade på filmen så åt vi på El Porton, en restaurang med massa mexikansk mat


Hahahhaha! För stark blixt :P

SHOPPING

Publicerad 2011-09-23 22:33:00 i MÉXICO

Denna helg, alltså förra då, hittade vi faktiskt på en massa! I fredags åkte jag och Sahar till Liverpool och Tres Arcos för att leta efter klänningar till Balen som är ikväll! ¨
På Liverpool har de en avdelning med endast bal/fest/eventklänningar och fastän Liverpool är det dyraste och mest exklusiva shoppingcentret i Tampico så var klänningarna så billiga jämfört med i Sverige. Långa och jättefina balklänningar kostade kring 2000 Pesos vilket är ca 1000 kronor! Jag kände som sagt inte för att ha en så jätteglamorös och stor klänning, ville istället ha en kortare. Det blev till slut en till knäna lång guldig/brons-klänning med svart spets över, one-shouldered :)
Efter shoppingturen åkte vi hem och på kvällen så körde vi, Morris och Orlando till en pizza restaurang och tjockade oss! Därefter kollade vi på film och mös med översöta kattungar som endast är 2 veckor gamla!! VI HAR KATTUNGAR! 4 STYCKEN!!


Trés Arcos

Detta är min BEBIS!! Heter Ginger :)

Denna heter Gipsy :)

CENTRO HISTÓRICO.

Publicerad 2011-09-23 22:03:39 i MÉXICO

I lördags åkte vi till Centro Histórico (centrum/stan) där vi mötte upp tyskarna och en vän till Marisa som var på besök från Tyskland :) Tjejerna, letade efter balklänningar (medan jag och Sahar hjälpte till, eftersom vi båda hittade våra i fredags). Sahar hittade en fin klänning till Jasmine som endast kostade 300 pesos = 150 kronor! Alla balklänningar på stan låg kring 100-500 pesos! Det är riktigt sjukt! När Marisa skulle visa oss en klänning hon hade lagt undan på SEARS (tror det är amerikanskt) så blev jag helt mållös! Haha jag föll för hennes klänning och efter att hon köpte den var jag själv tvungen att prova den och därefter köpte jag den också! Haha, men inte för att ha den på balen, givetvis, utan för att ha den i Sverige när jag ska till stora och viktiga fester:) Klänningen är helt svart, one-shouldered, och lååång med jättefint fall! Åh helt kär i den!

Vi gick som sagt runt på stan och det var ju dagen EFTER nationaldagen, men de hade ändå många dansuppvisningar och härliga prydnader på byggnaderna här runt omkring !

Senare på kvällen kl 23 åkte vi till Passión - en salsa klubb där det spelas live musik! Berättar om denna kväll en annan dag eftersom jag inte fått bilderna från Orlando än!



Bjuuder på denna tjockbilden hahah. Mexikanaren bakom mig är dock söt!!


Sofie(Marisas vän från Tyskland) Marisa och Jasmin :)




TROLLE!


Trolle - kokt majs med en klick majonnäs och smör, en sorts ost, stark salsa och nötter! Jätttteeegootttt!

 

VIVA MEXICO.

Publicerad 2011-09-21 17:20:28 i MÉXICO

Mexikos nationaldag är den 16 september, det är dagen då de blev själständiga från Spanien (Haha, Sahar berättade för mig att det var USA eftersom hon hade sett Zorro filmen). Nationaldagen är en stooor dag för mexikanarna, dock firas den den 15 september, dagen innan alltså, eftersom det är kvällen inför den stora dagen. Detta firar de med bland annat middag med familjer, hemmafester hos vänner med en massa mexikansk mat, de klär de även ut sig och har traditionella kläder på sig,  eller folklor dräkter, jättefint :)  Mexikanarna är verkligen stolta över sitt land! :)

Vi var bjudna på två "events" - en fest hos Ilse och Sandra och en familjemiddag hos Anacris (grannen). Eftersom många elever och lärare på skolan sa att det är farligt att köra hem sent denna kväll eftersom många kör fulla (de maxar tequila denna kväll) så ville vi inte fira hos Ilse och Sandra, vi ville inte heller åka till dem och vara uppe hela natten/morgonen och sen åka hem tidigt på morgonen. Därför kände vi mest för att åka till Anacris och ha en lugnare middag med  hennes familj. Dock ändrades planerna under dagen för att en släkting inte skulle komma och hon sa att det istället blir middag hos dem dagen därpå. Då tänkte jag och Sahar att vi istället bjuder hem våra vänner, beställer mat, och firar lite hos oss! Precis som när det var Bajram :)
Så efter skolan tog vi taxin till HEB (stormarknad) och köpte mat, när vi kom hem beställde vi "Pollo Loco" - jäättegod kyckling vi brukar beställa från ett matställe. Sen vid 22-tiden kom Mauricio, Karla, Siboney, Alberto och Orlando (vi har internationell marknadsföring med honom och han är Mauricios bästa vän). Vi hade jättetrevligt, åt mat, Alberto hade gjort en cheesekake till oss så vi hade den som efterrätt. Dans och sång blev det också! :) Hahah Orlando skulle visa oss typisk mexikansk dans när mannen typ swingar runt kvinnan från sida till sida, HAHA SAHAR bröt nästan benen hahaha! har bilder här nere.. ncnc.. Dock kunde Alberto detta och gjorde bra ifrån sig, hahaha. Vi hade jättekul! Jag lärde dem om "El baile de la botella"! (haha googla inte det) De hade aldrig hört talas om den dansen eller om bland annat gruppen DLG !! Bethza våra låtar?! Ncnc...

Såhär ser nästan alla klassrum ut, inte så fancy precis, eller bekvämt., Borden sitter ihop med stolen som ni kasnke ser. Och de har krittavlor. Detta är "Liderazgo, proceso y trabajo en equipo" (ledrskap och att arbeta i grupp) - kursen där vi är flest, ca 32 elever. En av eleverna fyllde år denna dag så hon bjöd på en massiv chokladtårta :)



En av våra favoritlärare - Lulu (Lourdes). Hon är typ 1.40, haha men jättebra föreläsare! Hon hälsade till dig mamii!


Maestraaa, usted quiere pastel?!?!


Mexikos nationaldag - mexikanarna älskar verkligen sitt land och är stolta, vilket jag tycker de ska vara! :)
Dessa är två av skolans Många vaktmästare :)

Ivan, tjockis haha


Mmmmm.. Pollo Loco!!


Haha översöta Alberto! :)


Orlando-Alberto-Mauricio (Morris)


Alberto hade bakat ostkaka :)  Haha, han är äkta housewife-material :P


Orlando visade oss en Mexikansk dans - Danzon!



Sen skulle han visa mexikanska Swingarna

HAHA när han skulle svinga runt Sahar



HAHA Alberto: MY TURN! haha nej men de skulle visa hur det gick till

Haha jag bjuder på dubbelhakan ;)


De försökte fånga gigantiska ödlan!!

ÖDLOR.

Publicerad 2011-09-17 18:52:12 i MÉXICO

Haha, okej, detta inlägg är dedicated till Kenan D. Babrabush - min kusins man. Han kommenterade och ville ha lite close-up picks/profilbilder på ödlorna här. Och Klart gör jag det, jag vill ge mina läsar bra kundservice haha. 
- Keno, pozdravila sam sve mexikance, de hälsar tillbaka! Och hälsa tillbaka till Elma Kinez :)
.
Ödlor i Mexiko är precis som spindlar i Sverige!! Oavsett hur isolerat/icke isolerat ens hem är så finns det alltid ödlor i allas hem! Alltså hur överlever jag och Sahar vid tanken av att detta djur kryper runt i våra rum? Vi har hittils slängt ut 5 ödlor! Eller okej, Martial och Mauricio har slängt ut dem, jag och Sahar vågar knappt kolla på dem.
Haha, två veckor sedan gick jag upp väldigt tidigt på morgonen för att plugga och så gick jag till vårt lilla vardagsrum. Undertiden jag satt och pluggade såg jag något snabbt röra sig bland alla papper och kollegieblock som var utspridda på bordet. Jag fick panik fastän jag inte såg vad det var, men det gick så snabbt. Jag ställde mig upp och började titta runt på bordet, och då såg jag en JÄTTELITEN, kanske 7cm liten ödla på min DATOR! Åhh ryser nu och äcklas så mycket. Den var på sidan av min dator. Haha jag ville skrika men ville inte väcka Sahar. Haha iaf, det första jag gjorde var att ta hennes kamera som fanns på bordet och tog bilder på den och sen gick jag till sägen för att plugga. Jag vågade inte göra något, är såå rädd för småkryp, det är sjukt egentligen, jag är så himla mesigt :S
Vi hittade ödlan sedan på kvällen innan vi skulle äta mat, då vi röjde jag undan allt papper från bordet. Det första vi gjorde var att kalla dit Martial och be honom slänga ut den, haha. Jag hoppar alltid upp på soffan/sängen, för jag får panik.

Jag på soffan och Martial to the rescue.
Detta är en annan vi hittade i torsdags. DEN VAR SÅ SJUKT STOR!! Som tur var hade vi vänner över här (det var dagen vi firade Mexikos själständighet) Orlando och Mauricio tog den med sina bara händer! När de fångade den och Mauricio gick mot mig med den i handen SKREK JAG som bara den och SPraaang till vår toalett! Hahaha jag började gråta :( Så sjukt creepy.

El 15. de Septiembre.

Publicerad 2011-09-16 20:46:14 i MÉXICO


bild från skolan

 

Uh, jag och Sahar gick precis upp! Firade "dagen inför" Mexikos Nationaldag som är den 16 september! :) Vi bjöd hem vänner och det roliga slutade kl 4 då de gick hem! Så ja, vi vaknade kl 13 , usch, känns inte bra. Gud vet när vi kommer kunna somna ikväll! :/  Egentligen var planen att vi skulle åka till Mexico City! Resan blev inställd eftersom tyskarna inte kunde följa med pga att de har besök från vänner från Tyskland. Hmm.. En resa till huvudstaden hade varit perfekt just denna helg! Men jaja, det får bli om 2-3 veckor :/

 

Nu ska vi äta frukost och sedan ta taxin till 3 arcos och Liverpool för att leta efter klänningar eftersom vi ska på BAL nästa helg! Jaaa, sånt man ser i amerikanska highschool filmer, bal med promqueen och promking. Haha så roligt. Fast lönt? De kämpar så mycket (okej det går inte till som i filmerna, tjejer dör i catfight osv hahaha) men priset är endast ett presentkort på ett SPA?  Haha Sahars kommentar till detta var : "Eh.. Påminner om Kristianstads B-tjejer som ställer upp i Lilla Torgs modevisning varje år för att leka modeller och sedan använda det som en merit resten av livet" Haha. Vi har förresten en bekant som heter Patty som nominerats av en annan, söt tjej!

 

Iallafall, idag och denna helg MÅSTE vi hitta en fancy klänning! Uh, jag har lite smått panik eftersom många kommer ha långa fina klänningar, men jag orkar inte med sånt överseriöst? Dessutom har dessa trots allt bal varje termin så det är inte lika seriösa som studentens bal i Sverige. Ihh, men det ska bli kul! Våra vänner Sandra & Ilse har redan fixat en tjej som gör smink & hår för ungefär 120SEK/person.

På tal om bal! Tänkte berätta lite om mexikanska studenter. Här räcker det inte med att bara gå i skolan. Här, om man vill få ett bra jobb, måste man vara med i minst EN "association" såsom internationella studentföreningen, balkommitten, studentkåren och så vidare. Alla måste bidra med något till skolan. Och det är ju rätt fattigt eftersom det slutar bara med massa folk som inte är engagerade och bara gör det för att de måste? Men riktigt kul när man väl ser folk som brinner för det dem gör!

Och så har vi "Social Work". Den 5e terminen i utbildningen måste alla studenter göra socialt arbete för kommunen eller vad man nu säger. Det är alltså obligatoriskt för att få sin examen. Vissa ställer upp i läger för barn, vissa undervisar engelska för barn, läxhjälp och så lite annat. Tycker det är väldigt intressant detta och kan faktiskt provas att tillämpas i Sverige med. Fast det måste vara jobbigt att vara igång hela dagen! Social Work på förmiddagen, föreläsningar på eftermiddagen. Usch.. Dessutom tror jag att behovet för folk som hjälper samhället är större i Mexico än Sverige. Men visst behövs det volontärer i Sverige med! Varje individ räknas!

 

Okej gotta go nu! Hoppas det är bra med er! :)

 

MARISCOS.

Publicerad 2011-09-15 12:08:00 i MÉXICO

Denna lördag (den 17/9) hade vår granne Anacris lovat att ta ut oss för att testa på mariscos (skaldjur)! Vi åkte med henne och hennes vänner till ett rätt fint ställe där de endast serverade skaldjur och fisk. Yum! Tampico är ju en hamnstad så de är kända för sina skaldjur (och kött haha). Jag och Sahar vågade oss på att smaka ostron för första gången! Vi beställde även en krabba och  räk/krabb-coctail. För att vara ärlig smakade inte något av det så särskilt speciellt faktiskt. Krabban var det jag tyckte smakade bäst. Ostronen smakade precis som Karolina beskrivit det: som en stor snorhavsklump! Haha så äckligt det låter men det är bästa beskrivningen faktiskt, Dock smakade dessa ostron inte så mycket hav eftersom de tydligen hade rengjorts så mycket att de dött?, man ska nämligen äta ostron medan de fortfarande är levande! iiuu tänkte jag också när Martial berättade detta!
I denna restaurang kostade vår mat som en lättlunch i Sverige, ungefär 150 SEK för mig OCH Sahar :) Efter "lunchen" körde de mig hem eftersom jag skulle se på basketmatch med Alberto och Mauricio, medan Sahar och Martial förljde med gänget till ett litet torg där de satt på en Wine-bar och mös :P haha

 

BERÄTTAR OM BASKETMATCHEN I NÄSTA inlägg här nere eftersom det blir så långt annars och då orkar ni varken läsa texten eller titta på bilderna och det vill vi INTE! Att tråka ut er är det sista jag vill göra med denna blogg!

 


Påväg till Mariscos


Vi hade lite livemusik! :)


Denna jättegoda tomat/krabb soppa samt nachos med en dippsalsa fick alla som förrätt utan att beställa det, det ingår nämligen i allt ! :)


De åt ostronen med lime och en slags soja som inte smakar så mkt soja utan är mer saltig, eftersom ostronen inte var så saltiga.


Stark olja gjord av en av de starkaste chilisorterna

 


 

BASKETBALL.

Publicerad 2011-09-15 12:05:45 i MÉXICO

När jag kom hem efter Mariscos restaurangen väntade Alberto och Maurio på mig, sedan körde vi till en stor byggnad de kallar "metro", vet inte om man säger så i Sverige. Det är iaf en stor lokalhall där konserter hålls, viktiga sportsaktiviteter osv.

 

Anledning till att jag åkte med killarna för att se basketmatchen är för att jag och Alberto (Mauricios kompis) pratade om sport osv i veckan och vi kom fram till att vi båda spelade basket när vi var 14 och att BÅDA hade nr 14 på våra match tröjor eftersom det är vårt favoritnummer! Haha :) Och anledningen till varför Sahar inte hängde med är eftersom hon och sport inte precis är bästa vänner, haha.

.

När vi kom till hallen var atmosfären underbar! Män, kvinnor, pojkvänner & flickvänner, familjer, barn alla möjliga fanns där och alla var så glada! Det var Tampico som skulle spela mot Mexikos näst störtsa stad Monterrey, så I guess det var en viktig och ganska stor match. Haha, det sändes till och med live på TV från hallen, riktigt häftigt!

I hallen såldes allt från chips och snacks till trolle, läsk, CORONA-öl, med mera. Haha Öl? Detta hade varit såå förbjudet i Sverige- var min första tanke!

Innan matchen började så var det en massa dansuppvisningar, jättesöta barn dansade hiphopdans och små flickor dansade akrobatik (?) heter det så? Iaf det var jättegulligt! Det var även några reggaeton rappare som rappade och sjöng innan matchen! HAHA asså tänk er ni sitter väntar på matchen och det går runt 3 män/killar i hiphopkläder och solglasögon (?!) som sjunger reaggeton låtar på basketplanen medan de två lagen som ska spela skjuter och gör uppvärmingsövningar på varsin sida. Haha det var ändå häftigt, riktigt skön stämning :)
Därefter skulle Tampicos "president" hålla tal och såå mycket respekt hon hade, det var en massa fotografer som stod runtomkring henne och fotade. Även de små dansarna gick fram och hälsade på henne, och efter hennes tal ställde sig folk upp och apploderade. Hon verkar vara mycket omtyckt! Haha sedan när spelarna skulle kallas ut så kallade de först ut Tampicos spelare och då släckte de alla lampor i hallen och lyste strålkastare på varje spelare som kom ut en och en, med musik och allt. När alla spelare kom ut var det dags för Mexikos nationalsång och därefter Tampicos nationalsång, då stod alla upp och sjöng. HAHA, Seeen när det var Monterreys tur, jo då gjorde de INGET, de bara ropade upp spelarnas namn, varken släkte lamporna, eller sjöng Monterreys nationalsång, ingen höll tal, haha INGET! Jag blev så förvånad ändå, allt var om Tampico. Något annat som jag också tyckte var orättvist var att mannen som talade i mikrofonen under matchen var från Tampico såklart och han hejade på Tampico heela tiden och sa till publiken att vi skulle ropa högre och säga "Huracanes" eftersom laget heter så. Under hela matchen höll han på och alla ropade såklart, han peppade upp oss! Och när det var dags att skjuta straffar för Monterrey så pratade han under tiden och bad publiken ropa och skratta, han bara: hur skrattar ni? hur ropar ni?! SEN NÄR DET VAR TAMPICOS TUR ATT SKJUTA STRAFFKAST, vad sa han då?? JOO han bara: "Silencio por favor" och var HEeeelt seriös och sa det med en jättemörk och manlig röst. HAHA som jag skrattade, det var såå sjukt., och detta hände varje gång de hade straffkast...

..."Silencio por favor".. hahaha!

 

Matchen var iaf jättespännande, de sista 3-4 minuterna stod det lika mellan lagen men sedan tog vi the lead och vann med 53-48! Wohooo!

 

Efter matchen körde vi hem till Alberto snabbt för att han skulle rasta sin hund en stund och sedan hämtade vi upp Martian och Sahar för att gå ut och äta. Haha det blev ett typiskt mexikanskt gatuställe på gatan! Haha när vi satt och åt hade jag ryggen mot vägen precis på trottoarkanten vilket kändes jätteobehagligt. Jag var rädd att det skulle komma maffia män och typ börja skjuta.. Haha så som i filmer, ni vet när de kör lååångsamt, vevar ner rutorna och skjuter, haha :(  okej, jag vet jag är skämmig...

 


Fick en dålig bild på hallen men this is it!



Haha, han här var på planen och dansade under pauserna, haha riktigt bra dansare, värsta shakeade och allt :P

Kvinnor och män fick inte gå in tillsammans. Hög grad av security här - good! :)


Rapparna! Haha


Dansare


Haha värsta presskonferensen när Tampicos "president" talade. Det är hon i gul kostym till vänster!


Nationalsången Hahah Mauricio har svårt för att vara seriös

 

Presidenten var tvungen att skjuta och träffa innan matchen började

 


Här kallades Tampicos lag in. Många spelare var faktiskt från USA, det var de svarta männen. Monterreys coach var också från USA  :) coooolt haaa?

 


Monterrey

 


Vi var med på TV! :D

 


Han säljer trolle



Detta är trolle -Majs med majonnäs, het salsa och ost!.. Gott!

 


Lite akrobatik uppvisning under pauserna

 


Mexikos stolthet - Corona! haha






Haha jag tvingade dem posa, såg två killar som jag har en kurs med, nr 2 och 4 från vänster :)

 


Chips med salsa såklart!

 



Hemma hos Alberto. Han har jättesöt hund som heter Marcelo! Jäättesmart och bra uppfostrad. Marcelo kommer fram  till nytt folk och verkligen hälsar på dem genom att ta upp sin tass på ens hand och sedan slickar. Bilden nedan pratade Alberto med honom och skällde försiktigt ut honom eftersom han gjorde något fel, och hunden fattade att han gjorde något fel, man såg att nåt var fel och han hade ångest och gjorde ifrån sig små ljud, typ grät. Såå sööt huund! Mammaa jag vill också! :( ... fast ändå inte..




Gatustället!

 


HAHAH asså denna bilden får mig att skratta så mkt.

 


Taaacoooos, taquitos! Kostade endast 7 pesos styck = 3.50 SEK! Mmmm, man ska ta lite heet grön salsa, röd salsa och chipotle på och därefter squeeeezaa lime åååhh sååå gottt!

 


Haha ser ni bakgrunden? precis som i filmer när bilar svänger in och kör långsamt., haha :(

 

PLUGG CON KARLA.

Publicerad 2011-09-15 08:13:45 i MÉXICO

Förra veckan hade vi en tenta i Contabilidad de las Operaciones Internacionales. Det är som internationell redovisning, hur man gör när man importerar varor från ett annat land och vilken kurs vilken dag man sätter och så vidare. Väldigt enkelt faktiskt, men vi hade aldrig klarat det utan översättning från vår vän Karla! Hon är grym :) Vi bestämde oss för att äta frukost tillsammans klockan 9 och därefter åka till skolan för att plugga hela förmiddagen. MEN sist vi gick upp så "tidigt" var.. längesedan :P 

Karla hämtade oss 9 och körde sedan oss till en lite fancigare restaurang där man kunde beställa frukost eller vadsomhelst. Vi tog var sin Mexikansk omelett med kaffe och juice. :)



Karla har pimpat ihjäl sin bil med accessoarer.. 

Det blir inte mer rosa än såhär...


Hahaha hon får inte nog av sånna tjejiga rosa saker :P

Nationaldagen (16/9) närmar sig så alla hus har hängt upp Mexikanska flaggor! :)

 



Inuti restaurangen fanns det en massa uppstoppade djur?



Omelett med frijoles (bönor) faktiskt riktigt god!



Såna här personer finns vid många stoppskyltar. Oavsett om du betalar dem eller inte, så rengör de rutorna på folks bilar i hopp om att få pengar. Vissa kan dock vara otrevliga om man inte ger något, därför ska man helst inte låta någon rengöra rutan alls. Men denna pojken var jättesöt! :)


Haha härifrån beställer man ofta mat hem!


Karlas hus!



Såna här män med hästvagnar kommer och skriker utanför vår gata varje morgon

Och såna här..

 


Zumba i mitt hjärta! <3



Mexikansk kyrkogård, annat än svenska minsann! Men riktigt vackert att kolla på alla olika färger :) Vissa finare än andra..


Här svänger vi in mot skolan IEST (Instituto de estudios superiores en tamaulipas)

Skolans parkering.. 2 vakter vid entrén och 1 beväpnad vakt uppe i ett torn mitt i parkeringen för att vakta bilarna haha rätt sjukt eller hur?




En stationär APPLE dator som hette eMac. Haha hur sjukt är inte detta? Skärmen är sån old-school helt tjock. Och varför kallas den eMac? Idag heter de nya iMac. Men det är kanske något helt annat sortiment..



I biblioteket, väntar på att skriva ut lite papper..

Kopiatortjejen! Haha tänk att de har en "kopiator-tjej" =P

En vakt även INUTI biblioteket.. Haha folk här verkar inte lägga märke till "tjänstefolk" men vi hälsar alltid åt alla och ger åtminstone ett leende för att vara snälla. Varför inte liksom? Och man ser att vaktens ansikte lyser upp då! :P 

Samuel! Hans engelska är typ bäst av alla vi känner eftersom han bott 2 år i USA men hans föräldrar ville tillbaka till Mexico för att växa upp sina söner här pga att de inte ville att sönerna skulle växa upp som "gringos". Gringos är ett negativt ord som riktar sig åt nordamerikaner såsom "blåögda, naiva, idioter" osv... Det är faktiskt en rätt så vanlig uppfattning om nordamerikaner här, inte många som gillar de! 

The waterboy =P Hahaha ni vet den filmen med Adam Sandler? Ja, vi har en vatten-man också =P Sånahär vattenbehållare finns över hela skolan som tur är :) 

I studierummet - effektivt sätt att plugga..

Maestra (lärarinna) Sahar!!!!!

 

FELIZ CUMPLEAÑOS!

Publicerad 2011-09-15 07:30:46 i MÉXICO

Förr-förra lördagen ( 3 september) var jag, Sahar och Martial bjudna till nedervåningen på en "familjemiddag" sa mamman Juaniiiii. Men, Morris (Mauricio) avslöjade att det var hans pappas födelsedag och då fick vi självklart köpa något! Vad kan man köpa åt en 50+ årig man som man inte känner? Well.. VIN! Haha mexikanarna och deras Tequila, de behöver lite omväxling ibland, så jag och Martial tog snabbt taxin till HEB och köpte ett spanskt välkänt vin, Riojas något hette det. Iallafall, vi och Sahar gick senare ner till vår innergård och såg hur alla Morris föräldrars vänner var där och de hade en egen servitör! Haha så gulligt. Och så hade de en grammofon, men som man kan stoppa in en skiva i? Konstigt, men jättesöt och så fin bakgrundsmusik :) Till förrätt fick vi en frijoles soppa (bönor) och till huvudrätt en god grillad stek med bakad potatis och en lök? Hahaha, gott var det iallafall. Mycket godare än det såg ut. Tampico är verkligen känt för sitt kött och jag tycker det håller sitt rykte. Tycker det var riktigt gott och mört :) 
Vi ungdomar (jag, Sahar, Martial, Morris, Juan och Alberto) satt vid ett eget bord och umgicks. Mexikanarna är verkligen trevliga!

Längst ner ser ni vår huund! Tiziano Perro som fått sitt namn efter italienska sångaren Tiziano Ferro! Hahaha helt söt. Tiziano ser gammal ut, vi trodde han var en gammal hund men fick denna dag reda på att han endast är 3 år.. Bebiis :)

"Kids table" hahahaha :(

ADI & MAMA.

Publicerad 2011-09-10 21:24:32 i TANKAR & KÄNSLOR


Okej, Skypade med mamma precis, så skönt att höra henne. Hon är en så otroligt klok, vis och stark kvinna. Hon ger mig styrka så fort jag hör hennes röst. Jag är så himla glad och stolt över att ha henne som mor. Både hon och min bror har lärt mig så mycket. Tack vare de två underbara personerna är jag den jag är idag.
Torkar mina tårar nu efter vårt djupa samtal.


ADI I MAMA, VOLIM VAS I POZELILA SAM VAS NAJVISE.
NI ÄR DE VIKTIGASTE PERSONERNA I MITT LIV.



TENTAPLUGG.

Publicerad 2011-09-10 04:16:19 i MÉXICO

Holaa amigos!
Anledningen till att jag och Sayhar inte bloggat är att vii pluggat hela veckan! Det är nämligen tenta veckor nu! Förra veckan hade vi "Contabilidad de las Operationes Internationales" (redovisning och bokföring med utländska valutor), "Dirección Estratégica del Factor Humano" (Mänslighetsfaktorer för strategisk riktning?) och "Multinacionales" (Multinationella företag). Nästa vecka ska vi ha "Negocios Internacionales" (internationella företag), "Trabajo en equipo, liderazgo, y cambio organizacional" (Att arbeta i team, ledarskap och organisatoriska förändringar), "Análisis, competetividad y estrategia (analyser, konkurrens och strategi) och "Mercadotecnia" (Marknadsföring)! Usch det var jobbigt att skriva.. Ialla Fall som ni ser, jag har 7 kurser som jag läser Parallelt! på spanska, och jo det är lite kämpigt men det går, jag märker att jag förstår mer och mer för varje dag när lärarna föreläser, dock är det lite svårare att prata och själv förklara vissa grejor men det går framåt :)

De tre tentorna denna vecka gick faktiskt bra! Jag klarade de första två och multinacionales vet jaag inte, den var mycket svårare. Måste lägga till att jag endast fick 1 fel på contabilidad tentan, hihi :D

Men skolsytemet här helt annorlunda jämfört med svenska systemet. Nu är det så att vi har deltentor, detta är del 1 och om en månad har vi del 2, sedan i början at december har vi slutliga tentan som innehåller dessa två delar.
Jag har iaf sovit jättelite denna vecka eftersom vi pluggat så mycket., har lagt mig vid 3-4 på natten och vaknat 8-9. därför ska vi skärpa oss nu och plugga hela helgen!
Annars är allt bra med oss, bara tråkigt med så mycket plugg, vi har varit trötta och nere för vi bara suttit inne :/ 

Ikväll ska vi till en irländsk pub som heter Gailic. Vi ska dit med tyskarna, Karla, Mauricio, kanske Alberto (mauricios vän), Ivan och kasnke några till. Imorgon har vi också planer, Plugg hela morgonen ! sen kl 15.00 ska vi till en restaurang med en granne och vän till Mauricio som heter Anacris. Hon är jättesöt och vi ska till restaurangen med hennes vänner. Det är en restaurang där de endast serverar "mariscos" - havsmat :)  så vi lääängtar efter att äta Fisk! Sen ska vi hem pluugga! och kl 18:30 ska jag hänga med Mauricio och Alberto till en basketmatch! Tampico mot Monterrey (andra största staden i Mexico) så det kommer bli spännande :D Sahar kommer stanna hemma för hon inte är så intresserad av basket eller sport :P Därefter ska vi ner till Mauricio och kolla på en scaaaryy movie! Vet ej vad den heter men Sahar sa att den var bra, och därefter kommer vi köra lite karaoke! :D yey! Sen hela söndagen ska vi plugga plugga plugggaa! I just love my life!
.
Måste gå nu vi skulle vara på puben nu men jag har inte börjat ens fixa mig!
.
HA DET SÅ BRA!! PUSS OCH KRAM PÅ ER ALLIHOP SOM LÄSER <3

LET IT RAIN OVER ME.

Publicerad 2011-09-03 09:20:39 i MÉXICO

Okej, häromnatten när det ösregnade bestämde jag och Sahar oss för att gå ut och försöka ta bilder på översvämningen på vår gata. Haha alltså jag har aldrig sett så mycket regn! Men det är tydligen alltid såhär när det regnar här? Vattnet stod 15-20 cm över marken. Vi kunde inte ens gå ut på gatan för våra fötter hade täckts av vattnet hahaha. Iallafall, vi stod där bara några minuter innan VÄRSTA ÅSKAN börja komma och vi spraaaaaaaang in och glömde låsa? Hahaha så vi var tvungna att gå ut till huvuddörren igen och låsa. Och åskan var så hemsk så hemsk:( Hela kroppen skakar till för det är så högt och så nära! Haha senare när vi återigen la oss i våra sängar kom det en till stor åska hahaha och då blev Sahar så rädd att hon hoppade in i min säng! Haha NAAAAWWW lilla gumman.. :P


Vår innergård

Fukten i luften gör att det bildas DIMMA på linsen var 10e sekund, så vi måste torka linsen och sedan snabbt ta en bild varje gång hahaha.. Så är det även ibland under dagen även om det inte regnar. SÅ FUKTIGT ÄR DET I TAMPICO!

EL CALLEJÓN.

Publicerad 2011-09-02 20:34:40 i MÉXICO

Igår kväll var vi ute på en slags "bar" där de har live musik och restaurang osv, som heter

"El Callejón de los Milagros", vilket betyder "Mirakelgränden". Det var verkligen fullpackat, så vi fick stå i "väntrummet" tillsammans med många andra innan det fanns lediga bord. Till slut fick vi perfekt plats, vid balkongen där det inte fanns någon röklukt! Där inne rökte nämligen alla och man kunde knappt andas när man gick genom massan. Jag gillade stället riktigt mycket eftersom alla verkade så glada, det var som ett "after-work" place med mycket häftig mexikansk stil. Jag och Sahar åt lite innan vi stack dit, så vi beställde inte mat utan mer en krabb-röra som man doppar nachos i, vilket var jättegott! Dock åt de andra mat! Och deras var riktigt gott också (hahaha vi måste alltid smaka allas mat). Men vi har faktiskt hört att Tampico har riktigt bra kött, eller att de är kända för att ha gott och bra kött här. Och en av de andra beställde faktiskt en köttgryta som vid ankomst, hällde servitören en shot med Vodka i grytan? Haha helt sjukt, den kokade fortfarande så alkoholen hann avdunsta/gå ut. Men riktigt god var grytan, smakade inte alls vodka eller alkohol. Köttet lever upp till sitt rykte här!

 



När vi väntade utanför, med Ilse och Martial.




Ilse berättade att denna byggnad vi var i var gammal och förr i tiden hade många mexikanska familjer sådana här fontäner Inne i huset :)




Denna var ändå bäst, sån vägg med en "efterlyst" skylt med belöning åt den som hittar Zapata. Och en massa skotthål i väggen  hahaha.. Zapata var tydligen en av ledarna som ledde Mexikos revolution till att Mexiko skulle bli en självständig stat!



Jag och Sahar blir mobbade av vissa mexikanare eftersom vi inte dricker, de blir verkligen förvånade. Dock har våra närmaste vänner blivit vana så när de beställer alkoholdricka för sig själva så räknar de inte med oss. Jag och Sahar beställer senare själva våra Piña Coladas utan alkohol, haha som smakar zupergotttttttt ! :)

Nej, Martial är inte full, han sover bara på alla bilder ibland.


Ilse beställde nachos med oxkött, ost, lök och guacamole.

Detta var grytan!


Mexicos flagga! Detta är så typiskt mexikanskt, de serverar detta med allt, det är lök, grön chili och tomat!

De visade oss hur äkta mexikansk dans går till, snacka om Western ! Det är äkta cowboy-stil över det hela.



Bad dem skaka flaskan så vi kunde ta en häftig bild :P

Måste avsluta med att gratta en vän till mig som fyller år idag! I wish you all best! Grattiis grattis gratttiis!
.

CSN - HELLO!

Publicerad 2011-09-01 06:09:45 i MÉXICO

MAMA, JAG KLARADE MAKRO TENTAN! Jag gjorde den måndagen den 22 augusti på internationella kontoret, och jag pluggade endast lite lördagen och hela söndagen! Eftersom jag skulle skriva tentan kl 8:00 på morgonen bad jag tyskarna ta taxi hem till oss och hämta upp mig för att sen åka vidare till skolan eftersom jag och Sahar börjar kl. 16:00 på måndagar medan tyskarna har andra kurser och börjar 8:30 på måndagar. Jag satt på international office medan Dunia och Mariana satt och jobbade vid sina datorer. Tentan skickades från Kristiandstad Högskola och tenta-iden var kl 8-13 och jag satt där heela tiden! Kl 13 var jag klar och hade ont i handen som bara den för att jag skrev så himla mycket. Damn you Stefan!  Detta var utan tvekan värsta dagen här i Mexiko eftersom jag inte alls kunde sova den natten, jag pluggade hela söndagen fram till kl 4 på natten och när jag skulle lägga mig kunde jag inte somna, jag kände mig inte alls trött, så jag var vaken heela natten till morgonen kl 6 då jag gick upp för att repetera allt igen. (Jag brukar alltid göra såhär inför tentor, sova endast ett par timmar,and it works for me). I detta fall fick jag ingen alls sömn så var jag sååå sjuukt trött hela dagen. Efter tentan tog jag taxi hem, Dunia (jobbar på international office) ringde en taxichaufför hon känner så det var säkert att åka hem själv med honom. Jag kom hem vid 14 och la mig DIREKT och sov 1 timme sedan tog jag och Sahar taxi till skolan igen kl 15:30 och hade föreläsningar till 20:30. Sen la jag mig vid 22 och jag tror jag inte sovit så gott i Mexiko som den natten.
.
ÄNYWAY, det jag vill säga med detta är - HELLO CSN!!
CÄÄSH MONEY MAKER, hahaha.

Om

Min profilbild

Merima

Hej! Att blogga är inte precis min grej men jag började med det nu ENDAST för att skriva om min Mexiko resa! Enjoy! :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela