México[ˈmehiko]

The new life in North America.

PLUGG CON KARLA.

Publicerad 2011-09-15 08:13:45 i MÉXICO

Förra veckan hade vi en tenta i Contabilidad de las Operaciones Internacionales. Det är som internationell redovisning, hur man gör när man importerar varor från ett annat land och vilken kurs vilken dag man sätter och så vidare. Väldigt enkelt faktiskt, men vi hade aldrig klarat det utan översättning från vår vän Karla! Hon är grym :) Vi bestämde oss för att äta frukost tillsammans klockan 9 och därefter åka till skolan för att plugga hela förmiddagen. MEN sist vi gick upp så "tidigt" var.. längesedan :P 

Karla hämtade oss 9 och körde sedan oss till en lite fancigare restaurang där man kunde beställa frukost eller vadsomhelst. Vi tog var sin Mexikansk omelett med kaffe och juice. :)Karla har pimpat ihjäl sin bil med accessoarer.. 

Det blir inte mer rosa än såhär...


Hahaha hon får inte nog av sånna tjejiga rosa saker :P

Nationaldagen (16/9) närmar sig så alla hus har hängt upp Mexikanska flaggor! :)

 Inuti restaurangen fanns det en massa uppstoppade djur?Omelett med frijoles (bönor) faktiskt riktigt god!Såna här personer finns vid många stoppskyltar. Oavsett om du betalar dem eller inte, så rengör de rutorna på folks bilar i hopp om att få pengar. Vissa kan dock vara otrevliga om man inte ger något, därför ska man helst inte låta någon rengöra rutan alls. Men denna pojken var jättesöt! :)


Haha härifrån beställer man ofta mat hem!


Karlas hus!Såna här män med hästvagnar kommer och skriker utanför vår gata varje morgon

Och såna här..

 


Zumba i mitt hjärta! <3Mexikansk kyrkogård, annat än svenska minsann! Men riktigt vackert att kolla på alla olika färger :) Vissa finare än andra..


Här svänger vi in mot skolan IEST (Instituto de estudios superiores en tamaulipas)

Skolans parkering.. 2 vakter vid entrén och 1 beväpnad vakt uppe i ett torn mitt i parkeringen för att vakta bilarna haha rätt sjukt eller hur?
En stationär APPLE dator som hette eMac. Haha hur sjukt är inte detta? Skärmen är sån old-school helt tjock. Och varför kallas den eMac? Idag heter de nya iMac. Men det är kanske något helt annat sortiment..I biblioteket, väntar på att skriva ut lite papper..

Kopiatortjejen! Haha tänk att de har en "kopiator-tjej" =P

En vakt även INUTI biblioteket.. Haha folk här verkar inte lägga märke till "tjänstefolk" men vi hälsar alltid åt alla och ger åtminstone ett leende för att vara snälla. Varför inte liksom? Och man ser att vaktens ansikte lyser upp då! :P 

Samuel! Hans engelska är typ bäst av alla vi känner eftersom han bott 2 år i USA men hans föräldrar ville tillbaka till Mexico för att växa upp sina söner här pga att de inte ville att sönerna skulle växa upp som "gringos". Gringos är ett negativt ord som riktar sig åt nordamerikaner såsom "blåögda, naiva, idioter" osv... Det är faktiskt en rätt så vanlig uppfattning om nordamerikaner här, inte många som gillar de! 

The waterboy =P Hahaha ni vet den filmen med Adam Sandler? Ja, vi har en vatten-man också =P Sånahär vattenbehållare finns över hela skolan som tur är :) 

I studierummet - effektivt sätt att plugga..

Maestra (lärarinna) Sahar!!!!!

 

Kommentarer

Postat av: Armin

Publicerad 2011-09-15 13:00:17

eMac=education Mac...:-P

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Merima

Hej! Att blogga är inte precis min grej men jag började med det nu ENDAST för att skriva om min Mexiko resa! Enjoy! :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela