México[ˈmehiko]

The new life in North America.

El 15. de Septiembre.

Publicerad 2011-09-16 20:46:14 i MÉXICO


bild från skolan

 

Uh, jag och Sahar gick precis upp! Firade "dagen inför" Mexikos Nationaldag som är den 16 september! :) Vi bjöd hem vänner och det roliga slutade kl 4 då de gick hem! Så ja, vi vaknade kl 13 , usch, känns inte bra. Gud vet när vi kommer kunna somna ikväll! :/  Egentligen var planen att vi skulle åka till Mexico City! Resan blev inställd eftersom tyskarna inte kunde följa med pga att de har besök från vänner från Tyskland. Hmm.. En resa till huvudstaden hade varit perfekt just denna helg! Men jaja, det får bli om 2-3 veckor :/

 

Nu ska vi äta frukost och sedan ta taxin till 3 arcos och Liverpool för att leta efter klänningar eftersom vi ska på BAL nästa helg! Jaaa, sånt man ser i amerikanska highschool filmer, bal med promqueen och promking. Haha så roligt. Fast lönt? De kämpar så mycket (okej det går inte till som i filmerna, tjejer dör i catfight osv hahaha) men priset är endast ett presentkort på ett SPA?  Haha Sahars kommentar till detta var : "Eh.. Påminner om Kristianstads B-tjejer som ställer upp i Lilla Torgs modevisning varje år för att leka modeller och sedan använda det som en merit resten av livet" Haha. Vi har förresten en bekant som heter Patty som nominerats av en annan, söt tjej!

 

Iallafall, idag och denna helg MÅSTE vi hitta en fancy klänning! Uh, jag har lite smått panik eftersom många kommer ha långa fina klänningar, men jag orkar inte med sånt överseriöst? Dessutom har dessa trots allt bal varje termin så det är inte lika seriösa som studentens bal i Sverige. Ihh, men det ska bli kul! Våra vänner Sandra & Ilse har redan fixat en tjej som gör smink & hår för ungefär 120SEK/person.

På tal om bal! Tänkte berätta lite om mexikanska studenter. Här räcker det inte med att bara gå i skolan. Här, om man vill få ett bra jobb, måste man vara med i minst EN "association" såsom internationella studentföreningen, balkommitten, studentkåren och så vidare. Alla måste bidra med något till skolan. Och det är ju rätt fattigt eftersom det slutar bara med massa folk som inte är engagerade och bara gör det för att de måste? Men riktigt kul när man väl ser folk som brinner för det dem gör!

Och så har vi "Social Work". Den 5e terminen i utbildningen måste alla studenter göra socialt arbete för kommunen eller vad man nu säger. Det är alltså obligatoriskt för att få sin examen. Vissa ställer upp i läger för barn, vissa undervisar engelska för barn, läxhjälp och så lite annat. Tycker det är väldigt intressant detta och kan faktiskt provas att tillämpas i Sverige med. Fast det måste vara jobbigt att vara igång hela dagen! Social Work på förmiddagen, föreläsningar på eftermiddagen. Usch.. Dessutom tror jag att behovet för folk som hjälper samhället är större i Mexico än Sverige. Men visst behövs det volontärer i Sverige med! Varje individ räknas!

 

Okej gotta go nu! Hoppas det är bra med er! :)

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Merima

Hej! Att blogga är inte precis min grej men jag började med det nu ENDAST för att skriva om min Mexiko resa! Enjoy! :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela