México[ˈmehiko]

The new life in North America.

BASKETBALL.

Publicerad 2011-09-15 12:05:45 i MÉXICO

När jag kom hem efter Mariscos restaurangen väntade Alberto och Maurio på mig, sedan körde vi till en stor byggnad de kallar "metro", vet inte om man säger så i Sverige. Det är iaf en stor lokalhall där konserter hålls, viktiga sportsaktiviteter osv.

 

Anledning till att jag åkte med killarna för att se basketmatchen är för att jag och Alberto (Mauricios kompis) pratade om sport osv i veckan och vi kom fram till att vi båda spelade basket när vi var 14 och att BÅDA hade nr 14 på våra match tröjor eftersom det är vårt favoritnummer! Haha :) Och anledningen till varför Sahar inte hängde med är eftersom hon och sport inte precis är bästa vänner, haha.

.

När vi kom till hallen var atmosfären underbar! Män, kvinnor, pojkvänner & flickvänner, familjer, barn alla möjliga fanns där och alla var så glada! Det var Tampico som skulle spela mot Mexikos näst störtsa stad Monterrey, så I guess det var en viktig och ganska stor match. Haha, det sändes till och med live på TV från hallen, riktigt häftigt!

I hallen såldes allt från chips och snacks till trolle, läsk, CORONA-öl, med mera. Haha Öl? Detta hade varit såå förbjudet i Sverige- var min första tanke!

Innan matchen började så var det en massa dansuppvisningar, jättesöta barn dansade hiphopdans och små flickor dansade akrobatik (?) heter det så? Iaf det var jättegulligt! Det var även några reggaeton rappare som rappade och sjöng innan matchen! HAHA asså tänk er ni sitter väntar på matchen och det går runt 3 män/killar i hiphopkläder och solglasögon (?!) som sjunger reaggeton låtar på basketplanen medan de två lagen som ska spela skjuter och gör uppvärmingsövningar på varsin sida. Haha det var ändå häftigt, riktigt skön stämning :)
Därefter skulle Tampicos "president" hålla tal och såå mycket respekt hon hade, det var en massa fotografer som stod runtomkring henne och fotade. Även de små dansarna gick fram och hälsade på henne, och efter hennes tal ställde sig folk upp och apploderade. Hon verkar vara mycket omtyckt! Haha sedan när spelarna skulle kallas ut så kallade de först ut Tampicos spelare och då släckte de alla lampor i hallen och lyste strålkastare på varje spelare som kom ut en och en, med musik och allt. När alla spelare kom ut var det dags för Mexikos nationalsång och därefter Tampicos nationalsång, då stod alla upp och sjöng. HAHA, Seeen när det var Monterreys tur, jo då gjorde de INGET, de bara ropade upp spelarnas namn, varken släkte lamporna, eller sjöng Monterreys nationalsång, ingen höll tal, haha INGET! Jag blev så förvånad ändå, allt var om Tampico. Något annat som jag också tyckte var orättvist var att mannen som talade i mikrofonen under matchen var från Tampico såklart och han hejade på Tampico heela tiden och sa till publiken att vi skulle ropa högre och säga "Huracanes" eftersom laget heter så. Under hela matchen höll han på och alla ropade såklart, han peppade upp oss! Och när det var dags att skjuta straffar för Monterrey så pratade han under tiden och bad publiken ropa och skratta, han bara: hur skrattar ni? hur ropar ni?! SEN NÄR DET VAR TAMPICOS TUR ATT SKJUTA STRAFFKAST, vad sa han då?? JOO han bara: "Silencio por favor" och var HEeeelt seriös och sa det med en jättemörk och manlig röst. HAHA som jag skrattade, det var såå sjukt., och detta hände varje gång de hade straffkast...

..."Silencio por favor".. hahaha!

 

Matchen var iaf jättespännande, de sista 3-4 minuterna stod det lika mellan lagen men sedan tog vi the lead och vann med 53-48! Wohooo!

 

Efter matchen körde vi hem till Alberto snabbt för att han skulle rasta sin hund en stund och sedan hämtade vi upp Martian och Sahar för att gå ut och äta. Haha det blev ett typiskt mexikanskt gatuställe på gatan! Haha när vi satt och åt hade jag ryggen mot vägen precis på trottoarkanten vilket kändes jätteobehagligt. Jag var rädd att det skulle komma maffia män och typ börja skjuta.. Haha så som i filmer, ni vet när de kör lååångsamt, vevar ner rutorna och skjuter, haha :(  okej, jag vet jag är skämmig...

 


Fick en dålig bild på hallen men this is it!Haha, han här var på planen och dansade under pauserna, haha riktigt bra dansare, värsta shakeade och allt :P

Kvinnor och män fick inte gå in tillsammans. Hög grad av security här - good! :)


Rapparna! Haha


Dansare


Haha värsta presskonferensen när Tampicos "president" talade. Det är hon i gul kostym till vänster!


Nationalsången Hahah Mauricio har svårt för att vara seriös

 

Presidenten var tvungen att skjuta och träffa innan matchen började

 


Här kallades Tampicos lag in. Många spelare var faktiskt från USA, det var de svarta männen. Monterreys coach var också från USA  :) coooolt haaa?

 


Monterrey

 


Vi var med på TV! :D

 


Han säljer trolleDetta är trolle -Majs med majonnäs, het salsa och ost!.. Gott!

 


Lite akrobatik uppvisning under pauserna

 


Mexikos stolthet - Corona! haha


Haha jag tvingade dem posa, såg två killar som jag har en kurs med, nr 2 och 4 från vänster :)

 


Chips med salsa såklart!

 Hemma hos Alberto. Han har jättesöt hund som heter Marcelo! Jäättesmart och bra uppfostrad. Marcelo kommer fram  till nytt folk och verkligen hälsar på dem genom att ta upp sin tass på ens hand och sedan slickar. Bilden nedan pratade Alberto med honom och skällde försiktigt ut honom eftersom han gjorde något fel, och hunden fattade att han gjorde något fel, man såg att nåt var fel och han hade ångest och gjorde ifrån sig små ljud, typ grät. Såå sööt huund! Mammaa jag vill också! :( ... fast ändå inte..
Gatustället!

 


HAHAH asså denna bilden får mig att skratta så mkt.

 


Taaacoooos, taquitos! Kostade endast 7 pesos styck = 3.50 SEK! Mmmm, man ska ta lite heet grön salsa, röd salsa och chipotle på och därefter squeeeezaa lime åååhh sååå gottt!

 


Haha ser ni bakgrunden? precis som i filmer när bilar svänger in och kör långsamt., haha :(

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Merima

Hej! Att blogga är inte precis min grej men jag började med det nu ENDAST för att skriva om min Mexiko resa! Enjoy! :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela